Üdülés Horvátországban az Adrialinnal

Általános üzleti feltételek

A foglalás során a szerződés szövegét nem tároljuk. Az általános szerződési feltételeket, amelyek PDF formátumban állnak az Ön rendelkezésére, saját maga tárolhatja.

1. Jogviszony

1.1. Ön, mint ügyfél és a/az Adrialin d.o.o., Krčka 2a, 53270 Senj, Kroatien, bejegyezve Handelsgericht Rijeka az alábbi szám alatt 020025972 (a továbbiakban: ADRIALIN, „utazásszervező“ vagy „szervező“) közötti jogviszonyra a törvényi előírások és az alábbi utazási feltételek (ÁUF) vonatkoznak, amelyek a törvényi rendelkezéseket teljessé teszik és kiegészítik. Az utazásra való jelentkezéssel minden ügyfél kötelező érvényűnek ismeri el ezen feltételeket mind magára, mind pedig a vele együtt bejelentett személyekre vonatkozóan.

1.2. Az Általános üzleti feltételek (ÁÜF) bármikor megtekinthető a katalógusban és online (nyomtatóbarát) változatban is.

2. Az utazási szerződés megkötése

2.1. Utazásra nagykorú személy jelentkezhet írásban, szóban, telefonon vagy online az ADRIALIN-nál. Az utazásra való jelentkezés során Ön az ADRIALIN-nal egy kötelető érvényű utazási szerződést köt, amelyben Ön elkötelezi magát az ajánlatnak megfelelően az ADRIALIN írásbeli beleegyezéséig vagy lemondásáig. Az utazási szerződés akkor jön létre, amikor az ADRIALIN a szöveges formájú foglalási visszaigazolást/számlát online módon elküldi Önnek, amelyre azonnal, de legkésőbb 7 napon belül e-mailen kerül sor. Figyelem: az ADRIALIN által az utazásra való jelenkezés beérkezérésről küldött automatikus visszaigazoló e-mail nem foglalási visszaigazolás.

2.2. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a törvényi előírások szerint a kínált teljesítések esetében nem áll fenn az elállás joga, kizárólag a törvényes visszalépési és felmondási jogok vannak érvényben.

2.3. Utazási irodák és más szolgáltatók csak közvetítőként lépnek fel.

2.4. Amennyiben valamely szálláshely nem áll rendelkezésre, az ADRIALIN felajánlhat az ügyfélnek egy vagy több megfelelő alternatívát. Az új ajánlatot sem Ön, sem az utazásszervező nem köteles elfogadni. Ha el kívánja fogadni, ugyanúgy kell eljárnia, mintha egy új utazást jelentene be.

2.5. Vásárlói kívánságokat a foglalás során szívesen fogadunk és ezeket a bérbeadónak ill. az üzemeltetőnek továbbítjuk. Azonban kérjük, hogy ügyeljen arra,hogy az Adrialin ezek teljesítésére nem tud garanciát vállalni. Különleges kívánságok, valamint egy előfeltétel szerinti foglalás és szóbeli mellékmegállapodások csak akkor érvényesek, ha azokat az Adrialin írásban visszaigazolta.

3. Fizetés

A foglalási folyamat során a következő fizetési lehetőségek közül választhat:
- Banki átutalással történő fizetés
- Hitelkártyával történő fizetés
- fizetés terheléssel (csak Németországban)
Fizetés PayPallal
A rövid határidős foglalásoknál, amennyiben a foglalás és az indulás között kevesebb, mint 21 nap áll rendelkezésre a fizetés csak PayPallal, hitelkártyával vagy terheléssel (csak németországi számláról) lehetséges. Az érzékeny személyes adatokat, úgymint név, cím, hitelkártya- vagy számlaszám az SSL-technológia alkalmazásával titkosítjuk. Ha a kifizetéshez megadja részünkre a hitelkártyája adatait, akkor Ön beleegyezik abba, hogy az Adrialin GmbH a hitelkártyáján lefoglalja esedékes összegeket az előleg és maradék összegek kifizetése tekintetében, max. 30 nappal az esedékesség előtt.

3.1. Fizetés

3.1.1 Az előleg az utazás árának 20%-a és azt a foglalási visszaigazolás kézhezvétele után haladéktalanul be kell fizetni. Az előleget az utazás árából számítjuk ki.

3.1.2. A hátralék az utazás árának 80%-a. A hátralék befizetésének határidejét a foglalási visszaigazoláson találja. Egyes objektumok esetében lehetséges, hogy a hátralékot a helyszínen az érkezéskor a helyi pénznemben (kuna) egyenlítse ki. Ez az árkalkulációban megjelenik, amennyiben arra lehetőség van.

3.1.3. Az utazás kezdete előtt 42 napnál rövidebb időn belüli foglalásoknál (rövid határidejű foglalások) azonnal az utazás árának teljes összege fizetendő. Azoknál az objektumoknál, ahol a hátralék kifizetése a helyszínen is lehetséges, itt csak az előleget kell kifizetni, a hátralékot aztán az érkezéskor a helyszínen helyi pénznemben (kuna) kell kifizetni.

3.1.4. Amennyiben az előleg vagy a fennmaradó összeg illetve azonnali foglalások esetében a teljes bérleti díj befizetése határidőre nem történik meg, az ADRIALIN megtagadhatja a szolgáltatások elvégzését. Az ADRIALIN jogosult továbbá a fizetési felszólítások és a kiszabott határidők után a szerződést felbontani. Az utazásszervező kártérítésként útlemondási díjat követelhet a 7.2 ill. 7.3 pontban megnevezett sztornódíj-táblázatnak megfelelően, feltéve, ha az adott időpontban nem áll fenn olyan hiányosság az utazásszervező részéről, amely az ügyfelet az utazástól való visszalépésre feljogosítja.

3.2. fizetés terhelési eljárással (csak német bankszámlával)
Terheléses eljárással történő kifizetés esetén bízza meg az ADRIALIN céget arra, hogy a következő cégen keresztül: InterCard AG, Mehlbeerenstr. 4, 82024 Taufkirchen (InterCard), a megadott számláról SEPA-terheléssel történő pénzlevonásra, és és utasítsa a pénzitézetét, hogy ezeket a terheléseket váltsa be. Az előzetes bejelentési határidő egy nappal rövidül. Az Ön bankintézetével megállapodott feltételek érvényesek. Megtakarításos számláról banki pénzbevonás nem lehetséges.

3.3. Fizetés foglalásoknál előre fizetés nélkül
Néhány obejktum esetén a foglalás kifizetését előlegfizetés nélkül kínáljuk. A kifizetés az érkezés napján történik a foglaláskor ellenőrzött bankkártyáról. Az ellenőrzéskor 2,00 EUR összeget lefoglalunk, amely haladéktalanul sztornózásra kerül. Az utazási díj az érkezés előtt 30 nappal a megadott hitelkártyán lefoglalásra kerül, de a levonás csak az érkezés napján történik meg. Alternatív módon a kifizetés PayPal számlán keresztül is történhet. Ebben az estben a levonás az érkezés napján történik meg.

3.4.Ha Ön egy másik szolgáltató portálján keresztül végezte el a foglalását, és ha a kifizetés az ő részére történik, akkor ez az adott szolgáltató feltételei alapján történik. Kérjük, érdeklődjön ezzel kapcsolatosan a szolgáltatójánál.

4. utalványok

4.1. Ha van egy utalványkódja az azonnali utalványhoz, és foglaláskor szeretné beváltani, akkor ezt foglaláskor meg kell adni. Az utazási árat a megfelelő utalvány értéke csökkenti. A meglévő foglalásokkal szembeni későbbi beszámítás nem lehetséges.

4.2. Pénzvisszafizetési utalványokkal a megfelelő utalványértéket az utazás vége után fizetjük meg Önnek.

4.3. Ha egy utalványt felajánlottak valamely akció eredményeként, vagy ha bizonyos objektumokat pénz-visszafizetési utalvánnyal hirdetnek, akkor a vonatkozó utalvány feltételei érvényesek.

5. Utazási okmányok

5.1. Az ügyfélnek az utazási vouchert a hátralék ill. a teljes bérleti díj kifizetése után küldjük meg. Amennyiben a hátralék befizetése a helyszínen történik, az utazási vouchert a szerződésben meghatározott előleg beérkezése után küldjük meg. Az utazási voucheren Önt bérlőként tüntetjük fel a helyi utazási iroda vagy helyi személy felé, akinél a kulcs van (recepció, házfelügyelő). Ez tartalmaz egy útleírást is a helyi utazási irodához vagy a lefoglalt objektumhoz, amelynek a címe, telefonszáma és a bejelentkezési idő szintén szerepel a voucheren. A ügyfélnek ügyelnie kell arra, hogy a hátralévő utazási okmányokat csak akkor küldjük el, ha a befizetés teljes mértékben megtörténik.

5.2. Kérjük, hogy azonnal tájákoztasson bennünket, ha Ön, aki az utazásra jelentkezett, az utazáshoz szükséges okmányokat az utazás megkezdése előtt legalább 5 nappal nem kapta volna meg tőlünk. Ebben az esetben, ha Ön fizetett, az okmányokat azonnal küldjük. Ha azonban nem tájékoztat bennünket és az utazás az utazáshoz szükséges dokumentumok hiánya miatt hiúsul meg, úgy ezt az esetet kötbéres lemondásnak kezeljük.

5.3. Előlegfizetés nélküli foglalások esetén az utazási dokumentumok megküldése az utazási díj megadott hitelkártyán, illetve a megadott PayPal-számlán történt sikeres lefoglalása után történik meg.

5.4. Ha egy másik szolgáltató portálján keresztül foglalta le, akkor valószínű, hogy az utazási dokumentumokat nem az ADRIALIN-tól kapja meg, hanem tőlük. Kérdezze meg a szolgáltatót.

6. Szolgáltatások, árak

6.1. Az utazási szerződés keretében az ADRIALIN által nyújtandó szolgáltatásokra és azok fajtájára a katalógusokban ill. az ADRIALIN internetes oldalán kizárólag azok a leírások, képek és árak vonatkoznak, amelyek az utazás időtartamára érvényesek, valamint amelyek a szerződés alapját képezik, illetve az utazási visszaigazolás szerint igénybe vehetők. A kiegészítő megállapodások, amelyek a szerződésben meghatározott szolgálatások tartalmát megváltoztatják, kizárólag írásbeli formában igazolhatók vissza.

6.2. A községek átalánydíjat vetnek ki, amelyek napra és személyre fizetendők és ezt helyi idegenforgalmi adónak vagy üdülési adónak nevezik. Nézze meg az objektum leírásánál, hogy ez benne van-e már az árban vagy esetleg azt Önnek a helyszínen kell fizetnie.

6.3. Hogy az alábbi szolgáltatások és költségek benne vannak-e az árban, azt az adott objektum leírásánál találja meg: áram-, víz- és gázhasználat, ágynemű, végső takarítás és más plusz szolgálatások, amelyek a leírásban megtalálhatók.

6.4. A további kiegészítő szolgáltatások ennek megfelelően kerülnek kiírásra és a helyszínen fizetendők

6.5. A kulcsok átadásakor az esetleges károk biztosítékaként egy megfelelő összeget (kauciót) kérhetnek. A visszafizetés vagy az elszámolás akkor történik, ha a lakóegységet és a leltárban szereplő tárgyakat a nyaralás végén rendes állapotban, kitakarítva átadták..

6.6. Az apartmanokban és nyaralókban a végtakarítást minden esetben Önnek, mint utasnak kell elvégeznie, függetlenül a bérbeadó által elvégzendő végtakarítástól. A végtakarítás részét képezi az edények elmosogatása és elrámolása, valamennyi szemét eltávolítása és az összes helyiség felsöprése, hogy a bérleményt tisztára sepert állapotban lehessen átadni.

6.7. A szálláshelyek leírásánál utalunk arra, hogy a bérleményben van-e törölköző vagy kell-e magunkkal vinni. Konyharuhát néhány esetben a bérbeadó biztosít, mi azonban általánosságban mégis azt ajánljuk, hogy ezeket vigyen magával. Szintén vigyen magával rendszerint WC-papírt (a szállodák kivételével), valamint mosogató- és tisztítószereket!

6.8. Amennyiben pót- és/vagy gyermekágyak is rendelkezésre állnak, arra az adott szálláshely leírásánál megfelelő utalást talál. A foglaláskor minden esetben jelezni kell, ha pót- és gyermekágyat igényel, amit írásban visszaigazolunk, valamint a befizetési bizonylatnak is tartalmazni kell arra vonatkozó bejegyzést.

6.9. Szintén az adott szálláshely leírásából tudhatja meg, hogy szabad-e oda házi állatot bevinni vagy sem. A foglaláskor minden esetben jelezni kell, ha házi állatot kíván magával hozni, akkor is, ha az a leírás szerint engedélyezett! Az engedély alapvetően csak egy házi állatra vonatkozik! Amennyiben házi állatok nem megengedettek, az nem jelenti szükségszerűen, hogy az épületben, az üdülőben stb. ne kell számítani házi állatokra, vagy hogy az Ön által lefoglalt szálláshelyen időnként ne tartanának házi állatokat is. Amennyiben a házi állatok alapvetően engedélyezettek, az nem jelenti automatikusan, hogy azok mindenütt szabadon mozoghatnak. Sok üdülőben például nem szabad kutyákat bevinni az úszómedence közelébe és a zöldterületre, fokozottan vonatkozik ez az éttermekre stb. Előfordulhat, hogy a kutyákat pórázon kell tartani. A magánházak úszómedencéi szintén tiltott területnek számítanak a kutyák számára. A strandszakaszokra vagy a strandokra háziállatokat sok helyen nem lehet bevinni, így az embernek ebben az ügyben sokszor mobilitást kell mutatnia.

6.10. Az akciós utaknál, pl. 14=10 vagy 7=5, ha a bérleti díjból adunk százalékos kedvezményt, a korai foglalásnál adott árkedvezményeknél vagy más különleges ajánlatoknál az esetlegesen változó mellékköltségeket az utazás teljes tartamára kell számolni. Amennyiben akciós utaknál a kinttartózkodás két utazási szezont is átfed, mindig az alacsonyabb heti vagy napi árat vesszük alapul a kedvezmény számításakor.

6.11. Ha az Adrialin kimondottan idegen néven más utazásszervezők programmjait közvetíti vagy idegen szolgáltatók egyes szolgáltatásait, mint pl. kirándulásokat, repülőutakat, bérautókat stb. közvetít, úgy az Adrialin csak a szabályszerű közvetítésért tartozik felelősséggel és nem magáért szolgáltatásért. A közvetített szerződés és annak tartalmának teljesülésére a megfelelő törvényi rendelkezések és adott esetben a mindenkori szerződéses partner feltételei irányadók.

7. A szolgáltatás körében és/vagy feltételeiben beálló változások

7.1. Az egyes utazási szolgáltatások azon módosításai vagy eltérései az utazási szerződés szövegéhez képest, melyek a szerződés megkötése után vállnak szükségessé és melyeket nem rosszhiszeműen idéztünk elő, csak akkor engedélyezettek, amennyiben a módosítások és eltérések nem jelentősek és a lefoglalt utazás színvonalát lényegesen nem befolyásolják. Az esetleges szavatossági igényeket nem érinti, ha a megváltozott szolgáltatások hiányosak.

7.2. Az előző bekezdésben megnevezett jogok Önt akkor is megilletik, amennyiben a szolgáltatásokban jelentős változások lépnek fel. Ezeket a jogokat a lényeges változások ismertetése után úgyszintén haladéktalanul érvényesítenie kell.

7.3. A foglalás során fellépő változásokat (személyek számának emelkedése, amennyiben megengedett, hosszabbítás) ADRIALIN 30 Eurós többletköltségi felár ellenében intézi el. A foglalásban fellépő minden más változást lemondásként kezelünk.

7.4.1. Az utazás megkezdése előtt 7 napon belül a foglalás változtatása nem lehetséges. Az esetleges többletköltségek, amelyek a foglalásnak az utazás megkezdése előtti 3 héten belüli módosítása eseténlépnek fel, csak hitelkártyával egyenlíthető ki.

7.4.2. Hajós körutak átfoglalása csak az utazás megkezdése előtti 60 napon belül lehetséges. Az átfoglalási díj a visszaigazolt hajóút árának 5%-a. Egyes személyek utazásának lemondása esetén (a ténylegesen résztvevők számának megváltoztatása), amely 3 nappal az utazás megkedése előtt történik, a lefoglalt ellátást (fél- vagy teljes panziót) a lemondott személyekre is teljes egészében ki kell fizetni.

8. Az utazástól történő visszalépés

8.1. Az utazás megkezdése előtt Ön bármikor elállhat az utazástól. A visszalépési nyilatkozat nincs meghatározott formához kötve, a bizonyíthatóság szempontjából azonban azt ajánljuk, hogy tegyen írásban nyilatkozatot a visszalépésről vagy küldjön egy e-mailt, amelyben kéri ezen szándékának visszaigazolását. A visszalépésre vonatkozóan a visszalépési nyilatkozatnak az ADRIALIN-hoz való beérkezése az irányadó.

8.2. A visszalépési díjakra vonatkozó igényünk mértéke a mindenkori objektumra vonatkozó aktuális sztornózási feltételekhez igazodik.Az árkiszámítás megtörténte után látható lesz az Ön számára az internetoldalon, és szerepel majd a foglalási visszaigazolásán.

8.3. Az utazástól való visszalépéstől eltérő az eljárás módja, amennyiben Ön él arra vonatkozó jogával és kéri, hogy Ön helyett egy 3. személy utazhasson. Ennek azonban feltétele, hogy az utazás megkezdése előtt az ADRIALIN-t mint utazásszervezőt idejében, írásban értesítse, hogy az a szükséges módosító intézkedéseket végrehajthassa. Feltétele továbbá, hogy a 3. személy megfelel az utazás különleges követelményeinek, valamint, hogy a változtatásnak törvényes előírások és hatósági rendelkezések nem állnak útjában. Amennyiben az utazásszervező engedélyezi és visszaigazolja a névváltoztatást, az új utas magára vállalja az utazási szerződésből eredő jogokat és kötelezettségeket. A változtatásokból származó költségekért az ADRIALIN műveletenként 30 euró módosítási díjat számol fel Önnek.

8.4. Önnek mint bérlőnek jogában áll, hogy az ADRIALIN mint utazásszervezővel szemben bebizonyítsa, hogy egyáltalán nem vagy csak lényegesen kisebb mértékű kár keletkezett, mint a követelt összeg.

8.5. Ha Ön egy másik szolgáltató portálján keresztül végezte el a foglalását, akkor eltérő lemondási díjak válhatnak esedékessé. Kérjük, informálódjon erről a szolgáltatójánál.

9. Visszalépés / az utazási szerződés felmondása az ADRIALIN részéről

9.1. Az ADRIALIN az utazás kezdete előtt visszaléphet az utazási szerződéstől vagy az utazás kezdete után felmondhatja a szerződést:
a) azonnali hatállyal, ha az utas az utazás lebonyolítását a figyelmeztetés ellenére tartósan zavarja, magatartásával másokat veszélyeztet vagy más szerződésellenes magatartást tanúsít.
b) azonnali hatállyal, ha az utazás lebonyolítását a szerződéskötéskor előre nem látható vis major vagy sztrájk lényegesen megnehezíti, veszélyezteti vagy korlátozza.
Ha az ADRIALIN az a) pont szerint felmondja az utazási szerződést, az utazási ár elvész.
Amennyiben az ADRIALIN a b) pont értelmében az utazás megkezdése előtt visszalép a szerződéstől, a teljes befizetett díj azonnal visszafizetésre kerül, azonban kifejezetten kizárt és nem érvényesíthető semmilyen további kárpótlási igény.
Amennyiben az ADRIALIN a b) pont értelmében az utazás megkezdése után felmondja a szerződést, Ön visszakapja a részvételi díjból azt a részt, amely megfelel az ADRIALIN által nem teljesített utazási szolgáltatások mértékének.

9.2. Ha az utazás meghirdetésében vagy egyéb olyan dokumentumban, amely a szerződés tartalmára vonatkozik, rögzítésre került a résztvevők minimális száma, úgy az Adrialin az utazás megkezdése előtt max. a 22. napig léphet vissza az utazási szerződéstől, amennyiben a minimális résztvevőszámot nem érte el a jelentkezők száma. Amennyiben az Adrialin ilyen esetben visszalép az utazási szerződéstől, az ügyfél kérheti egy másik utazásban való részvételét, amennyiben az Adrialin olyan helyzetben van, hogy ezt többletköltség nélkül tudja kínálni a saját ajánlatai közül az ügyfél részére. Más esetben az ügyfél természetesen maradéktalanul visszakapja az utazás árának befizetett részét.

10. A bérlemények felszereltsége

10.1. Az apartmanokban és nyaralókban rendszerint minden szükséges konyhai edény és evőeszköz megtalálható a foglalásban szereplő személyek számának megfelelően. A hűtőszekrény minden esetben az alapfelszerelés részét képezi, ezért a szálláshelyek leírásában nem mindig kerül külön említésre. Egyéb más technikai segédeszköz azonban csak akkor fordul elő a háztartásban, ha azt a leírásban külön megemlítik.

10.2. Amennyiben műholdon vagy kábelen történő vétel lehetséges, a szövegben műholdas tévével ill. kábeltévével leírást talál. Ezzel azonban nem tudjuk feltétlenül garantálni, hogy a programokat az ügyfél nyelvén is lehet fogni.

10.3. Ha a leírásban kerti bútort (bútorzatot) említenek, az nem azt jelenti, hogy szigorúan minden személyre jut egy kerti szék. A nyugágyak és a napernyők szintén csak akkor állnak rendelkezésre, ha a szálláshely leírásában szerepelnek.

10.4. Minden felkínált szállás a helyi és és országszerte szokásos szállásadásra vonatkozó rendelkezéseknek eleget tesz. Nyaralóobjektumok esetében általában csak nyaralási célra gondoltak, amely érezhető az építési módban és a bútorozásban. A fürdőszoba és a hálószobák sokkal kisebbek, az ágyak eltérnek a megszokottól.Sokminden elsősorban a célszerűséget szolgálja. Az utasnak gondolni kell arra, hogy más országokban más építési előírások vannak érvényben. Így az erkély- és a lépcsőkorlátok jóval alacsonyabbak lehetnek, a lépcsők meredekebbek, az ablakok és az ajtók esetleg nem felelnek meg a megszokott ipari szabványnak. Az objektumok hangszigetelése is eltérhet a megszokottól, azonban az országra jellemző adottságoknak megfelel, így a hang- és zajvédelem különböző lehet. Nyaralóházaknál és nyaralólakásoknál a bérbeadók gyakran saját maguk laknak a nyaralóobjektumban évközben, így a bútorok egy része többek között zárva lehet, mivel abban a bérbeadók saját tulajdona található. A bérlők számára azonban elegendő rakodótér és hely áll rendelkezésre.
A csillagok szerinti nemzetközileg szokásos hotelbesorolás utal a hotel színvonalára és az illetékes ország mindenkori kategóriaadataira alapul.

10.5. A lakás méretére vonatkozó m2 adat egy körülbelüli érték, melynél maximum 10% eltérés lehet A méretadatok az objektumok alapterületét is magukban foglalják, amelyek Önök, mint utazók használatnak. Ide számítanak különösképpen az olyan területek is, mint az erkélyek, loggiák, télikertek vagy a teraszok.

11. A bérlők jogai és kötelességei

11.1. Önnek bérlőként jogában áll a teljes bérleményt használnia, beleértve a berendezést és a használati tárgyakat is. A bérleményt, a berendezési tárgyakat, valamint az esetleges közös létesítményeket köteles a legnagyobb gondossággal kezelni.

11.2. Ön köteles megtéríteni a bérleti időtartam alatt az Ön saját, a kíséretében tartózkodó személyek vagy vendégei hibájából keletkezett károkat.

12. személyek száma

12.1. A bérleményt nem szabad a katalógusban feltüntetettnél és az utazási bonon visszaigazoltnál több személynek elfoglalni (2 évesnél fiatalabb kisgyermek kivételével).

12.2. Ha több személy foglalja el a szálláshelyet, a bérbeadó jogosult a fölös személyeket vissza- ill. kiutasítani, vagy jogában áll ennek megfelelő arányban bérleti díjat, plusz rezsiköltséget követelni.

13. Az érkezés és az elutazás napja

13.1. A szállásokat - amennyiben nem tüntetnek fel külön más időpontot - mindig az érkezés napján 14 és 19 óra között lehet elfoglalni. Amennyiben nem tudja betartani a megbeszélt érkezési időpontot, a rendes fogadtatás nem garantálható.

13.2. Az elutazás napján a bérleményt legkésőbb 10 órakor el kell hagyni és átadni a bérbeadónak ill. megbízottjának.

14. felelősség

14.1. Az ADRIALIN a rendes kereskedőtől elvárható gondossággal felelősséget vállal
a) az utazás lelkiismeretes előkészítése
b) a szolgáltatók gondos kiválasztása és ellenőrzése
c) a szolgáltatások leírásának valódisága
d) az utazási szerződés szerinti utazási szolgáltatások rendes teljesítése.

14.2. Az ADRIALIN felelőssége az olyan - nem személyi sérüléssel járó - károk esetében, amennyiben azt nem az utas szándékos vagy durván gondatlan magatartásával idézte elő, illetve, amennyiben az ADRIALIN az utas számára keletkezett kárért valamely szolgáltató hibája miatt felelős, a részvételi díj összegének háromszorosára korlátozódik.

14.3. Korlátozott vagy kizárt a kártérítési igény az ADRIALIN-nal szemben, amennyiben - a szolgáltató által elvégzendő szolgáltatásokra alkalmazható - nemzetközi egyezmények vagy azokon alapuló törvényes előírások alapján, a szolgáltatóval szemben kártérítési igény csak bizonyos feltételek vagy korlátozások mellett érvényesíthető vagy bizonyos feltételek esetén kizárt.

14.4. A törvényi rendelkezések szerint Ön köteles a szolgáltatások esetében fellépő bármiféle zavar esetén minden Öntől telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a zavar elhárítását elősegítse és az esetlegesen felmerülő károkat alacsony szinten tartsa vagy elkerülje. Ebből adódóan Ön mindenképpen köteles a reklamációkat a helyi utazási iroda/kapcsolattartó partner felé haladéktalanul jelezni. A teljesítési kifogásról szóló haladéktalan értesítés tudatos elmulasztása esetén az utazásszervező mentesülhet kárenyhítési vagy kártérítési kötelezettség alól.

14.5. Az egyes szolgáltatások végzői (tulajdonos, gondnok, ügynökség stb.) nem utaskísérő szerepet töltenek be, nem az ADRIALIN képviselői, és nem jogosultak, igényeket elismerni és jogilag kötelező érvényű nyilatkozatokat tenni és/vagy átvenni.

14.6. Az utazási szolgáltatások nem szerződés szerinti teljesítésből következő igényeit az utazás - a szerződésben meghatározott végétől számított egy hónapon belül érvényesítheti az ADRIALIN-nal szemben. Nyomatékosan kérjük, hogy azt minden esetben csak írásban tegye. Az Ön utazási irodája nem jogosult szavatossági és kártérítési igények bejelentését átvenni. rnA nem szerződésszerű teljesítésből eredő igények érvényesítésének feltétele, hogy az utazási szolgáltatások vagy az Ön által kárpótlásként elfogadott szolgáltatások nem a szerződésben meghatározott módon kerültek végrehajtásra, a hiba felfedezése után Ön haladéktalanul jelezte a hiányosságot és annak megfelelő orvosolására nem került sor. Amennyiben ezek a hiányosságok az utazást igen lényeges mértékben hátrányosan befolyásolják, Ön felmondhatja az utazási szerződést. Ennek feltétele, hogy Ön megfelelő határidő kiszabása mellett a hiányosság orvoslását kérte az ADRIALIN-tól és ez a határidő eredmény nélkül járt le.

14.7. Az egyes üdülőhelyek leírásaiban szereplő adatokért az utazásszervező nem vállalhat felelősséget, mivel azok nem képezik a szerződés tárgyát. Az utazásszervező nincs befolyással azok keletkezésére, valamint nem ellenőrzi az adatok valódiságát.

14.8. Önök és az Adrialin közötti jogviszonyban a szerződés alapján érvényesíthető igények elévülési ideje az utazás szerződésben megjelölt végétől számított egy év.

14.9. Az Adrialinnal szembeni igények átruházása harmadik személy részére, akár házastárs és első fokú rokon részére is, kizárt. Ugyancsak nem megengedett, hogy az utazásban résztvevők igényeinek jogi érvényesítését harmadik személy képviselje a saját nevében.

14.10. Repülőutak vagy más szállítások esetén fellépő poggyászkárokat vagy késlekedéseket haladéktalanul jelenteni kell a helyszínen az illetékes szállítmányozási válllalatnak és írásbeli igazolást kell kérni (pl. légi szállítás esetén az elveszett poggyász) annak érdekében, hogy a nemzetközi egyezmények szerint kártérítést lehessen kérni.

15. A beutazásra vonatkozó rendelkezések

15.1. Az EU-tagállamok állampolgárainak a Horvátországba, Olaszországba, Spanyolországba, Franciaországba, Ausztriába és Törökországba való beutazáshoz érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal kell rendelkezniük (30 napnál rövidebb idejű tartózkodás esetén).

15.2. A nem uniós országok állampolgárai felelősek minden utazáshoz szükséges fontos vízum, oltási és vámelőírás végrehajtásának betartásáért. Minden olyan hátrány, különösen az útlemondási költségek kifizetése, amely ezen előírások be nem tartása miatt következik be, Önt terhelik.

15.3. 20,00 Eurós felár ellenében külön igazolást állítunk ki, amely vízum igényléséhez szükséges. Ezt postán küldjük el Önnek.

16. A vonatkozó jog és bírósági illetékesség

16.1. Amennyiben az utazási szerződés egyes részei hatályukat vesztik, abból nem következik a teljes utazási szerződés hatálytalanná válása.

16.2. Az ügyfél az utazásszervezőt csak annak székhelyén perelheti be.

16.3. Az utazásszervezőnek az ügyfél elleni keresetindítását illetően az ügyfél lakóhelye irányadó. . Az utazásszervezőnek az ügyfél elleni keresetindítását illetően az ügyfél lakóhelye irányadó. Az ügyfél ill. az utazási szerződésben megnevezett szerződéses partner, kereskedők, közjogi vagy magánjogi személyek vagy azon személyek elleni keresetindításra vonatkozóan, akiknek lakóhelye vagy mindennapi tartózkodási helye külföldön van, vagy akiknek a lakóhelye vagy a mindennapi tartózkodási helye a kereset benyújtásának időpontjában nem ismert, az utazásszervező székhelye szerinti illetékes bíróságot kötik ki.

16.4. Az előbbi rendelkezések nem érvényesek,
a) amennyiben a nemzetközi megállapodás szerződésben megegyezéssel meg nem változtatható olyan rendelkezéseiből adódóan, amelyek az ügyfél és az utazásszervező közötti utazási szerződésre alkalmazhatók, az ügyfél javára valami mást eredményez vagy
b) ha és amennyiben az utazási szerződésre alkalmazandó, nem kötelező érvényű rendelkezések abban az EU tagállamban, amelyben az ügyfél lakik, az ügyfél számára kedvezőbbek, mint a következő rendelkezések vagy a vonatkozó törvényi előírások.

16.5. Az Európai Bizottság az online vitarendezés (OS)érdekében egy platformot bocsát rendelkezésre. Ez a platform a következő helyen található: http://ec.europa.eu/consumers/odr/. E-mail-címünk: : contact@adrialin.hu.

17. Hajóutak motoros vitorlásokon Horvátországban

17.1. Az Adrialin által kínált hajók eleget tesznek a horvát hajózási jegyzék feltételeinek és minden olyan tövényi előírásnak, amely a hajó állapotára és azok biztonsági felszerelésére vonatkoznak. A biztonság érdekében vis majos esetén pl. hajókárok vagy motorkárok esetén, az utazás menetében változás léphet fel, másik hajó kerülhet bevetésre vagy a legközelebbi kikötőben köthet ki a hajó, amelyre elővigyázatosságból felhívjuk a figyelmet. Adott esetben azonban a szolgáltatások érintetlenek maradnak.

17.2. Az utazás résztvevői kötelesek követni a mindenkori kapitány utasításait és betartani a hajón kifüggesztett házirendet. Ellenkező esetben a kapitány fenntartja magának a jogot, hogy a vendéget a hajó elhagyására kéri. Az utazás résztvevői ugyancsak kötelezik magukat, hogy a hajóra érkezésük napján átadják a kapitánynak az útlevelüket.

17.3. Gyümölcs vagy sütemény kivételével a fedélzetre tilos élelmiszert vagy italt hozni.

17.4. A hajó berendezésében okozott károkat a vendég köteles megtéríteni és a kapitánynak kifizetni.

17.5. Reklamáció esetében kérjük, hogy forduljon a kapitányhoz.

17.6. Törölközőt mindenkinek magával kell hozni (az A és A+ osztályú kabinok vendégei hetente 2 törülközőt kapnak). További törülközőt 3,00 Eurós (törülköző) ill. 4,00 Eurós (strandtörülköző) felár esetén lehet kölcsönözni.

17.7. Egyes horvátországi kikötőben különleges horgonyzási feltételek adottak, ahol a hajók egymás mellett horgonyoznak. Az utasok a hajók közötti réseken átkelve juthatnak a partra. Ebben az esetben az átkelésnél különösen óvatosnak kell lenniük, melyet a saját felelősségükre tesznek.

17.8. A kerékpár- és gyalogtúrákon minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A résztvevő egyetért a túravezető döntéseivel és követi utasításait. A túravezető fenntartja magának a jogot arra, hogy rossz időjárás esetén vagy a csoport általános ismeretét tekintve változtathat az útvonalon. A résztvevő teljes felelősséget vállal a kölcsönzött kerékpárért és a rendelkezésére bocsátott felszerelésért. Továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy azokat az eredeti állapotukban adja vissza.

18. útlemondási biztosítás

18.1. Amennyiben az ügyfél egy Adrialin útlemondási biztosítás (RRS) mellett dönt, akkor ennek díja az utazási szerződés megkötése után esedékes.

18.2.1. Ha Ön útlemondási biztosítás opciót foglalt, akkor lemondunk a szerződéseben meghatározott stornódíjról (20% önrész levonásával), ha az utazástól az egyik résztvevő az alábbi okok miatt visszalép:
a) Az utas halála, súlyos balesete, váratlan, súlyos megbetegedése vagy az oltásokkal való összeférhetetlensége;
b) ha az utas tulajdonában tűz, természeti esetmény vagy harmadik fél által elkövetett búűncselekmény következtében kár keletkezik, amennyiben a kár tetemes vagy ha a károk helyreállításához az utas jelenléte szükséges;
c) a munkaadó váratlanul felmondja az utas munkaviszonyát az üzemi viszonyokból adódóan, amennyiben az utas munkahelyének elvesztése ezzel kapcsolatban van
d) az utas munkaviszonyba lép, amennyiben az utas az utazás foglalásakor bejelentett munkanélküli volt és a munkaügyi hivatal jóváhagyta az utazást;
e) az utas váratlan behívása katonai szolgálatba, civil szolgálatba vagy az ezekkel kapcsolatos kötelező szolgálatba, amennyiben a határidőt eltolni nem lehet és az utas a stornódíj költségtérítését harmadik féltől nem kérheti;
f) az utas nem sikerült vizsgáinak ismétlése az iskolában vagy egyetemen, ha az ismétlés elkerülése az iskolalátogatás vagy a tanulmányok meghosszabbodásával jár, ha az utazást a nem sikerült vizsga időpontja előtt foglalta vagy ha az ismétlővizsga időpontja a lefoglalt utazás időpontjára esik;
g) az utasnak az utazásra bejelentett kutyájának súlyos balesete, váratlan, súlyos betegsége, vagy oltásintoleranciája;

18.2.2. Ugyanez érvényes minden vele utazóra, akik az utassal közösen foglalták az utazást, valamint az útlemondási biztosítást.

18.2.3. Az a) és b) pontokban megadott okok továbbá akkor is érvényesek, ha az utas vagy a vele egyenrangú társutas hozzátartozója vagy olyan személy érintett, aki nem utazó kiskorút vagy az utasok vagy társutasok által ápolásra szoruló hozzátartozóját látja el. Ha több mint 4 személy foglalt együtt utazást, az útlemondási biztosítás csak arra az utasra vagy a vele utazóra érvényes, akinek a hozzátartozója vagy kísérője érintett.

18.3. Az utas és minden vele utazó köteles
a) a visszalépés okának bekövetkezte után az utazást haladéktalanul stornírozni, hogy a stornóköltségek a lehető legkisebbek legyenek;
b) a súlyos balesetet, a váratlan, súlyos megbetegedést és az oltásokkal való összeférhetetlenséget orvosi igazolással, a pszichiátriai megbetegedést pszichiáter szakorvos által kiállított orvosi igazolással, a halált halotti anyakönyvi kivonattal kell igazolni. Kérésre szakorvosi igazolást és keresetképtelenséget igazoló dokumentumot kell bemutatni és annek kérdését, hogy egy súlyos baleset vagy egy váratlan, sőlyos megbetegedés miatt az utas utazásképtelen-e, szakorvosi vélemény alapján felül kell vizsgáltatni. Az illetékes orvosok ezen ok miatt mentesülnek a titoktartási kötelezettség alól;
c) A munkahely elvesztése esetén a munkáltató felmondólevelét kell bemutatni;
d) A munkaviszony felvétele esetén a munkaügyi hivatal igazolását kell bemutatni a stornírozott utazás jóváhagyásáról;
e) hogy mindent elkerüljünk, ami egy felesleges költségemelkedéshez vezethetne;
f) Harmadik fél elleni kártérítési igényekről a stornókölség mértékében a szolgáltató részére le kell mondani.

18.4. Ha az utas vagy a vele utazó utastárs valamelyik kötelezettségét megszegi, az útlemondási biztosítás érvényét veszti. Ez nem vonatkozik arra, ha az utas vagy a vele utazó utastárs bizonyítja, hogy mulasztása nem szándékosan és nem súlyos hanyagságból történt. Továbbá akkor sem érvényes, ha az utas vagy a fele utazó utastárs bizonyítja, hogy csak súlyos gondatlanságból cselekedett és a kötelezettségszegése nem jár következményekkel a stornóköltségek mértékéig.

18.5. Az utas vagy a vele utazó személy által viselt önrész mértéke a bekövetkezett útlemondási díj fellépése esetén a megtérítendő kár 20%-a.

19. Adrialin Plus csomag

19.1. Az Adrialin Plus csomag olyan utazási szolgáltatás, amely további védelmet nyújt a nyaralás alatt, és lehetővé teszi az utazás egyszerű megtervezését és kezelését.

19.2. Az Ön oldalán állunk tanácsokkal és támogatással: Ha bármilyen kérdése és aggodalom merülne fel az utazással, valamint az Ön nyaralási helyének feltételeivel és ajánlataival kapcsolatban. Képzett munkatársaink tanácsot adnak Önnek, és örömmel segítenek.

19.3. Az utazási utalványon megtalálja a helyi utazási iroda számát az Ön nyelvén.

19.4. Részletes útikalauzunkban megtalálhatja az összes úti információt az úti célról: az országról, a régiókról és a helyekről. Itt talál ajánlásokat kirándulásokhoz, látnivalókhoz stb. Az éghajlatra és az időjárási időre vonatkozó adatok is rendelkezésre állnak.

19.5. Ezen felül ügyfeleink digitális áttekintéssel rendelkeznek az összes ügyféldokumentumról: foglalási visszaigazolás, utazási utalvány stb.

19.6. A biztonság is a legfontosabb prioritásunk. Erre a célra egy ADRIALIN válságkezelő rendszert hoztunk létre az Ön számára.

19.7. Ezen felül tolmács ügyfélvonalat kínálunk ügyfeleink számára, amelyet a nálunk lefoglalt utazás kapcsán használhat fel.

19.8. Nálunk szakértőkkel müködik együtt: Az utazás előtti, közbeni és utáni tanácsadás és támogatás szolgáltatásunk részét képezi.

szakértői minőség

Pihenje ki magát, mint több ezer elégedett ügyfelünk.

GONDTALANUL utazni

 • Utazása közben is segítünk Önnek
 • Árgarancia
 • Több ezer elégedett vendég

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE