Szigetek - Kroatien

Információk az Ön nyaralás Brac-sziget-n

863 szállás van ajánlatunkban az Ön számára Brac-sziget-en

Brac-sziget Dalmácia legnagyobb és az Adriai-tenger harmadik legnagyobb szigete. A napfény, kő és tenger szigete a híres fehér mészkő hazája, amelyből számos impozáns épületet emeltek. A kiváló idegenforgalmi infrastruktúra és az Aranyszarv nevű strand aranyszínű homokja miatt Brac kedvelt úti cél a napot és természetet kedvelők számára.

Első pillantásra Brac-sziget vízben szegénynek tűnik, mivel nincsenek felszíni folyóvizei. Édesvízi források, valamint a szárazföld felől a tenger alatt Brac irányába lefektetett vezeték látja el a szigetet a Cetina-folyó vizével. Brac ezt a segítséget változatos és túlnyomórészt zöld tájával hálálja meg, ahol lomb- és tűlevelű erdők burjánzanak, s mindemellett az olívabogyó, a borszőlő, a füge és a cseresznye is megterem. A sziget már a neolitikumban lakott terület volt, majd az illírek folytattak itt állattenyésztést. Ezt követően rómaiak szállták meg a szigetet, a hatalmi viszonyok megváltozása után Brac irányítását Velence vette át. Később osztrákok, franciák, oroszok, sőt még angolok is uralták a szigetet.

Brac mindenekelőtt csodaszép, márványhoz hasonló mészkövéről ismert, amely nem változtatja fehér színét, ezért építőanyagként használják. A Diocletianus-palota Splitben, a Fehér Ház Washingtonban és a Reichstag épülete Berlinben néhány olyan ismert építmény, amelyek építőanyaga alapvetően Brac szigetéről „származik”. Szintén itt lelhető fel az igen különleges, húspiros erezetű márvány, és Puciscában található Európa egyetlen kőfaragó iskolája.

Brac-sziget főként idegenforgalmából él, melynek központja Bol és a körülötte elhelyezkedő híres Aranyszarv strand. Brac déli részén terül el a pompás, aprókavicsos strand, amely mint egy aranysárga nyelv, messze benyúlik a tengerbe. Bolban és Supetárban találhatók a sziget legnagyobb hoteljei. A sziget más települései sokkal nyugodtabbak és természetesebbek. A szigetecske egyedülálló tájait kerékpárral kitűnően fel lehet fedezni, ugyanis az egész terület különböző nehézségi fokú kerékpárutak jól kijelölt hálózatával rendelkezik. A túrázók gyalog is csodaszép terepen keresztül barangolhatják be Bracot. A dombos sziget meredek sziklafalával és a mintegy 780 m magas Vidova Gora csúccsal minden igénynek megfelelő útvonalat nyújt, amely élménydús és látnivalókban gazdag.

Noha a sziget legnagyobb városában, Bolban és környékén van a legtöbb látnivaló, mindenféleképpen érdemes megnézni és felfedezni más települések nevezetességeit, mint például a Murvica melletti Sárkány-barlangot, ahol a szerzetesek a 15. században egy kis kápolnát építettek.

Urlaub auf der Brac-sziget mit Adrialin

Hier finden Sie günstige Unterkünfte für Ihre nächste Reise :

image description

Suchen Sie eine Ferienwohnung, ein Ferienhaus, ein Hotel, ein Landhaus, eine Pension, ein Gästezimmer oder ein Mobilheim für Ihren Urlaub auf der Brac-sziget, oder wollen Sie sich einfach nur über auf der Brac-sziget in Szigetek informieren, dann sind Sie bei uns richtig.

Hier finden Sie Ferienunterkünfte wie Ferienwohnungen, Ferienhäuser, Landhäuser, Hotels, Ferienanlagen, Pensionen, Gästezimmern, Mobilheime, Kreuzfahrten, Yachtcharter, Ausflüge u.a. Adrialin verfügt über ein ständig wachsendes Angebot für Ihre Reise nach Kroatien, Italien und Österreich.

Zum Angebot:
Brac-sziget Ferienwohnungen, Brac-sziget Ferienhäuser, Brac-sziget Hotels, Brac-sziget Ferienanlagen, Brac-sziget Landhäuser, Brac-sziget Pensionen, Brac-sziget Gästezimmer, Brac-sziget Mobilheime

Brac-sziget, eine gute Wahl für Ihren Urlaub in Kroatien.