Adrialin

Crikvenica - Kvarner Öböl - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Crikvenica

Ajánlatunkban 551 szállás szerepel Crikvenica-ban az Ön számára.

Crikvenica helység lakosainak száma kb. 12000. Crikvenica részei a következők: Dramalj, Grizane - Mavrici, Grizane - Kostelj, Kacjak, Bribir, Tribalj, Strance, Benici, Grizane, Drivenik, Lukovo, Grizane - Katunari.


Általánosságok

A Kacjak és Selce közti kis földnyelven elhelyezkedő üdülőhely, Crikvenica a Kvarner-öböl legkedveltebb célpontjai közé sorolható. Crikvenica nagy hagyományokkal rendelkező gyógy- és fürdőhely. A napsütéses órák magas számával, enyhe klímájával, több mint két kilométer hosszú, csodálatos tengerpartjával a jellemzően fiatal és a fiatalokat kedvelő közönségével minden korosztály számára vonzó célpontot kínál. A vízi és a strandon végezhető szabadidős tevékenységek, valamint a környékén szervezett programok Crikvenicát leginkább az aktív pihenést kereső vendégek számára teszi érdekessé. A sétány gyönyörű, olyan, amilyen egy elegáns crikvenicai és vinodoli tengerparti fürdőhelytől elvárható: a végtelenségig pálmafákkal, babérral és mandulafenyővel övezett, melynek mentén kis butikok, kávézók és éttermek csalogatják a vendégeket. Az egykori, középkori kastélyból mára csodálatos hotelt varázsoltak, amely közvetlenül a homokos parton emelkedik. Széles választékát találhatja itt a látogató a szállástípusoknak: a szállodák, a magánszállások, az apartmanok és a kempingek mindenki számára kielégítő szolgáltatást nyújtanak. Akik maguk szeretnék megoldani ellátásukat, mindezt széles választékkal rendelkező szupermarketekben tehetik meg. Crikvenica változatos gasztronómiai kínálata magában foglalja a hal- és grillspecialitásokat és a kisebb méretű szendvicseket is, ezek elfogyaszthatók kisebb büfékben vagy kávézókban is. A vízi sportok és a strandolás kedvelői mindent megtalálnak ezen a helyen, a bárok, italozók és diszkók pedig a napozás utáni szórakozási lehetőséget kínálják, akár a késő éjszakába nyúlóan is.

Crikvenica történelme

A települést a rómaiak alapították Ad Turres néven, amely magyarul annyit tesz: A tornyoknál. Nevét ma egy hotel őrzi. A 14. század környékén a Dubracina folyó torkolatánál egy kis templomot építettek Crkva néven, ez a mai város névadója. A Frangepánok a templomhoz egy kolostort építettek, amely később egy bástyát kapott erődítményként, az így keletkezett épületegyüttest erődítménynek (Kastel) nevezték el. A pálos szerzetesek, akik 1412-ben megkapták a kolostort, fontos oktatási intézményt alakítottak ki a falai között. A kolostor 1786-ban történő feloszlatása után először katonai kórházként, majd gyermekotthonként működött. A gyönyörűen felújított épület ma a Hotel Kastel szállodának ad otthont. A vasútvonal 1873-as megépítése és a kikötő bővítése is hozzájárult ahhoz, hogy az egykori halászfaluból mára kedvelt üdülőhely lett. A Rijekát és Crikvenicát összekötő gőzhajó-közlekedés, valamint az első szabadstrand 1888-as megnyitása óriási mértékű fejlődést eredményezett, ennek folyományaként 1906-ban Crikvenicát gyógy- és fürdőhellyé nyilvánították. Ma Crikvenica élete teljes mértékben az idegenforgalomra épül, s bár sok szálloda és apartman épül, a nyári szezon gyakran rövidnek bizonyul a látogatók sokasága miatt. Különösen május és szeptember között érdemes idelátogatni.

Látnivalók

A fő látványosság a sekély vizű, hosszan elterülő strand, amelynek különösen a gyermekes családok örülnek. A település másik kiemelkedő látnivalója az akvárium, amelyben őshonos halak, valamint a korallszirtek lakói kápráztatják el a nézőket. Az egykori kolostor, amelyet a vártornyáról erődnek (Kastel) neveznek, ma szállodaként működik. Megéri betérni ide már csak azért is, hogy az utazó megcsodálja a berendezést. Az ide látogató el sem tévesztheti, mivel közvetlenül a parton található, s a szálloda épületéhez kapcsolódó templomról is könnyen felismerhető. A közelben fekvő üdülőhely Novi Vinodolski, amely méltán híres jó boráról, a pihenni vágyót pedig hangulatos óvárosával vonzza. Érdemes megtekinteni a hely és a régió történetéről regélő kis múzeumot is, miként a Sveti Filip (Szent Fülöp) nevezetű csodás templomot is. Ez a város valódi erődítménnyel is rendelkezik, a 13. századból származó falak omladozó állapotukban is nagy hatást keltenek. Figyelemre méltó a glagolita írással írt Vindoli Kódex, amelyben a Frangepánok az államszervezet szabályait fektették le (horvát aranybulla). Bakarban a díszes régi házakat lehet megcsodálni, melyeket kereskedők és hajóskapitányok birtokoltak. A festői szépségű városka Rijeka mellett, a Bakari-öbölben fekszik.

Sport/Kirándulás

Az úszás és minden egyéb sporttevékenység, amelyet az Adria partján lehet űzni, a legkedveltebb szabadidős tevékenységnek számítanak Crikvenicában is. Vízisít, csónakot bérelhetünk, a szállodák és kempingek is rendelkezésre bocsátanak a vendég kívánságára csónakot és szörffelszerelést, de kínálnak még vitorlás- és tenisztanfolyamokat is. Crikvenicában található a Zentrum Kocjak nevű patinás sporthotel és edzőközpont is. Itt, egy elkerített strandrészen minigolfpálya hívja a játék szerelmeseit kávézóval, ugyanitt biliárdozási lehetőség is adott. Bérelhetünk kerékpárt, mopedet, rollert is, ha Crikvenicát és környékét közvetlenül kívánjuk felfedezni. Csodás kirándulóhelyekben sincs hiány. Előszeretettel ajánljuk az egynapos kirándulást Postonjába, a Plitwicei tavakhoz, valamint a közeli Krk és Rab szigetekre. A távolból Velence is hívogat, ez olyan csábító, aminek nem szabad ellenállni, főképpen, hogy a varázslatos lagúnákhoz az eljutást kényelmes buszok segítik. Nem kell ilyen sokat utazni ahhoz, hogy a Kvarner-öböl gyöngyszemét, Senjt megtekinthessük. A hajdani kalózvároska valósággal elvarázsolja a látogatókat sikátoraival, látványos épületeivel. A szó szoros értelmében kiemelkedik a látnivalók közül a város jelképe, a Nehaj erőd, amelyről csodás kilátás nyílik az elterülő szigetekre.

Tengerpart

A két kilométer hosszúságú, aranysárga homokkal borított crikvenicai strand a lehető legjobb tengerparti élményt nyújtja. Sekély partvidéke miatt ideális gyermekek és lelkes fürdőzők számára, legyen szó bármilyen korosztályról. Strandröplabda-pályák sokasága csalogatja a nyaralóvendégeket, a parton töltött időt egyébként is változatosan, színesen és sokoldalúan tölthetjük el. Itt kezdődik a csodás tengerparti sétány, ahol kávézók és fagylaltozók csalogatják frissítővel az arra járókat. A strand homokkal borított, habár a vízben kaviccsal és kövekkel is találkozhat az ember. Az állandó tengeri áramlat ugyan elmossa a homokot, ám a víz hullámzása nem olyan erős, hogy a lubickoló kecskebékákat fürdőzésükben ez megakadályozná. Valamivel kisebb a nyüzsgés a számtalan sziklával szabdalt északi területen. A déli oldalon nagyon sekély strand található, itt a belépésért fizetni is kell. Akik jobban szeretik az egyedüllétet, a Kacjak felé vezető úton eldugott kis fürdőhelyet találhatnak. Akik számára a crikvenicai stand túl mozgalmas, az a szomszédos Novi Vinodolskiban is kipihenheti magát. A napozóhelyeket a kikötőben mesterségesen hozták létre, az éles sziklák miatt betonteraszokat hoztak létre, talán éppen ezért valamivel kevesebben látogatják. A városon kívül eső part menti területek is jó fürdési lehetőséget kínálnak.

Nyaralás Crikvenicában

A crikvenicai és a vinodoli riviéra a Kvarner-öböl egyik legrégebbi üdülőterülete. A szárazföldtől a Vinodolski-csatornával elválasztott Krk-sziget a partszakaszt megvédi a széltől, így a tenger mindig nyugodt és sima. Crikvenica azon területe is lélegzetelállító, amely a Bubracina torkolatánál található, és ugyanúgy, mint a nagyvilági Opatija, nagy múltra visszatekintő tengeri fürdőváros. A csodálatos, két kilométer hosszan elhúzódó sekély strand a kisgyermekes családoknak gondtalan lubickolási és fürdőzési élményt nyújt. A strand mögött található a hosszú, árnyékot adó pálmafákkal és mandulafenyőkkel övezett sétány, amely számtalan kávézójával és éttermével sétálásra és maradásra bír. Éjszaka a crikvenicai sétány átváltozik az esti fürdőzők találkozóhelyévé, akik fürdés után a diszkókban, bárokban és más szórakozóhelyeken gyakran hajnalig táncolnak. Az 1990-es évek közepén épített kikötő a vitorlás tulajdonosokat csalogatja, a nyári szezonban egymást érik a hajók. Egy akvárium szolgáltatja a helyi fő látványosságot: itt olyan halakat lehet megtekinteni, amelyeket különben csak a korallszirteken lehetne megcsodálni. Crikvenica környéke is csalogató a vendégek számára, a fennmaradt középkori erődök a történelem iránt érdeklődő turistákat vonzzák ide. Bribir is fontos történelmi helyszín, erődítményszerű tornyával és szép barokk templomával hívja fel magára a figyelmet. Az aktív pihenést kedvelők a hajózás, a szörfözés, a vízisízés vagy a búvárkodás élményeiben merülhetnek el. A környéket kitűnően be lehet járni kerékpárral a kiterjedt gyalogutakon keresztül. A város a távolabbi úti célok kiindulópontja is lehet. A legkedveltebbek az egynapos kirándulások a Krk-szigetre, a Rab-szigetre és a Plitvicei Nemzeti Park tavainak területére, valamint Velencébe, amelyek a crikvenicai tartózkodást még emlékezetesebbé teszik.
nevezetességek

parti sétány
sportolási lehetőségek

úszás
gasztronómia és szórakozás

bár,  kávézó,  pizzéria,  étterem
bevásárlás

szupermarket,  bevásárlóközpont

Nyaralás Crikvenica az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Crikvenica-ben vagy csak Crikvenica-ről információt akar kapni Kvarner Öböl-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Crikvenica Apartmanok, Crikvenica Nyaralóházak, Crikvenica Szállodák, Crikvenica Üdülõfalvak, Crikvenica Vidéki házak, Crikvenica Panziók, Crikvenica Vendégszobák , Crikvenica Bungalók
Crikvenica, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE