Dalmácia - Horvátország

Információk az Ön Nyaralás Dalmácia régióban

VAnnak 10591 szállásaink az Dalmácia régióban az Ön számára ajánlataink között.


Általánosságok
Dalmácia fehér strandjainak, mélykék és kristálytiszta tengerének, valamint megszámlálhatatlanul sok apró szigetének köszönhetően a látogató számára a lenyűgöző és élménydús tengerparti nyaralás megtestesítője. Festői központtal rendelkező csodaszép kikötővárosok hívogatják a látogatót, ahol görögök, rómaiak, bizánciak, velenceiek és Habsburgok a mai napig fennmaradt történelmi kincseit csodálhatjuk meg, de a strandon eltöltött gondtalan szabadság is hasonlóan vonzó időtöltést ígér. Dalmáciai nyaralásához itt megfelelő szállásokat is talál.

Ugyanakkor Dalmácia korántsem csak gyönyörű tengerparti régióból áll. Éppen Észak-Dalmácia Zadar körüli területe az, amely vidéki, történelmi vagy építészeti tekintetben különösen változatos. Zadarból sok kisebb és nagyobb szigetet el lehet érni, a környező terület két látványos természetvédelmi parkkal, továbbá egy sor elbűvölő kisvárossal csalogat. Maga Zadar Észak-Dalmácia legjelentősebb városa, melynek festői, földnyelven elterülő óvárosát az ország legszebb városai között tartják számon. Innen a zadari szigetcsoport elöl fekvő szigeteit ugyanolyan gyorsan elérjük, mint a város termékeny környékét, amely egyébiránt a híres Maraschino likőr zamatos cseresznyéit adja. Egynapos kirándulás Zadarból Velencébe motorcsónakkal könnyen megoldható.

Pag szigete, amelyet Zadarnál a hídon keresztül kényelmesen el lehet érni, Dalmácia legészakibb csücskét képezi, noha közigazgatásilag a Kvarner-öböl szigeteihez tartozik. A bizarr táj és az érdekes Novalja és Pag városok ugyanolyan látványosnak, mint amilyen mozgalmasnak mutatkoznak. A sziget két specialitását sem szabad elmulasztani: a pagi juhsajtot és a híres csúcsos hímzést. Az északdalmát szigetvilág számos kis szigetből áll, amelyek közül Dugi Otok a legmagasabb. Valamennyi sziget kiváló hely a fürdőzésre és a búvárkodásra, viszonylag csekély számú turistával. Ezeket a helyeket az emberek igyen nagy becsben tartják. A Kornáti-szigeteknek sajátos rangjuk van. A „Robinson-sziget” a búvárkodás és vitorlázás szerelmesei szemében rendkívül kedvelt szigetcsoport. Miként elnevezése is mutatja, ezek szigetek gyakorlatilag lakatlanok és csaknem érintetlenek, amelyeket nemzeti parkká nyilvánítottak. Itt szervezett túrákon, illetve merüléseken is részt lehet venni. A nemzeti park sajátos jellegét a tengerpart közeli Velebit-hegységben fedezhetjük fel. A Paklenica Nemzeti Park fantasztikus hegyi panorámája és fölöttébb gazdag állat- és növényvilága révén nem csak a lelkes túrázókat és hegymászókat bűvöli el.

Közép-Dalmácia csodaszép tengerparti városaival, mint Sibenik, Trogir és Split, a környező területek Sinj és Solin nevű településeivel, továbbá a festői szépségű Solta- és Brac-szigettel mély benyomást kelt. Sibenik óvárosa a térség egyik fő nevezetességének számít, a központi fekvésű, hatalmas székesegyház melletti Trg Republike Hrvatske tér Horvátország legszebb városi terei közé tartozik. A Krka Nemzeti Parkban pompás és elbűvölő vízi játékokat lehet megcsodálni, ahol a Krka folyó a lépcsős vízesésen keresztül morajló vízesésekbe zuhan. A tengerparthoz visszatérve Primosten képeslapokra emlékeztető, igéző óváros sziluettjével varázsolja el látogatóit, Trogir egészében fennmaradt középkori központja pedig egyedülálló szabadtéri múzeumként működik. Közép-Dalmácia csúcspontja kétségtelenül Split, Horvátország második legnagyobb városa. Itt emeltette az egykori, a város közelében született római császár, Diocletianus a megérdemelt időskori lakhelyét. A gigantikus palotakomplexum magában foglalja Split fél óvárosát, amely az ezt követő korszakokban történt számos átépítés ellenére a legjobban fennmaradt római építészeti műemlék Dalmáciában.

Dalmácia déli részén terül el a Montenegróig húzódó Brela keskeny partvidéke, amely ugyanolyan sokszínű, mint amilyen grandiózus. A Makarska Riviéra homokos és kavicsos strandjai, a pompás mediterrán növényzet, valamint a karsztos Biokovó-hegység fenséges panorámája ezen egyedülálló tengerparti szakaszt évről évre kedveltebbé teszi. Nem kevésbé látogatott a Hvar-sziget, amely illatozó zsálya- és rozmaringbokorjai révén a „fűszersziget” nevet is viseli. Ezzel szemben Korculát Dalmácia „zöld szigetének” hívják; itt mandula-, erdeifenyők és pálmák mellett gránátalma-, fügefák illetve citrusfélék is honosak. További szigetek, mint a Lastovo-, a Mljet- és a Peljesac-félsziget szegélyezik a tengerpartot, míg végül a legszebb gyöngyszemhez, Dubrovnikhoz érünk, amelyet a csodaszép adriai-tengerparti városok közé sorolhatunk. A hatalmas várfal által körbezárt, középkori hatású óvárost nem ok nélkül hívják „horvát Athénnak” vagy „Adria legszebb városának”. A téglavörös tetőtenger láttán és a gátfalon folytatott körséta után olyan fennkölt érzés fogalmazódik meg bennünk, melynek nyomán nem véletlenül tartjuk ezt a várost elbűvölőnek. Érdemes ellátogatni a Dubrovnik óvárosi kikötőjében található kis Lokrum-szigetre, amely egyedülálló, nagy kertnek hat. A város riviérája fél tucat kis öböllel és hellyel csalogat, ahol gondtalanul lehet élvezni a fürdést. Ugyanilyen kedvelt úti cél az Elafiti-szigetek, amelyek pompásan burjánzó szubtrópusi növényzetükről és festői, kristálytiszta vizű szabadfürdőikről híresek. Mindenekelőtt a nyugalom az, amely a nyaralókat leginkább egy egynapos túra keretében ezekhez a szigetekhez csábítja, melyeket– mint közeli üdülőterületeket – Dubrovnik lakosai is nagy becsben tartják.
nevezetességek
bazilika,  vár,  várrom,  erőd,  kikötő,  történelmi óváros,  történelmi épületek,  történelmi városfal,  székesegyház,  templomok,  múzeum,  Park,  római kori emlékek,  parti sétány
szabadidős ajánlatok
rafting,  túraútvonalak
sportolási lehetőségek
kosárlabda,  futball,  hegymászás,  úszás,  szörf,  búvárkodás,  tenisz,  röplabda,  túrázás,  vízisportok
gasztronómia és szórakozás
bár,  kávézó,  kaszinó,  diszkó,  internetes kávézó,  pizzéria,  étterem,  táncos szórakozóhely,  színház
wellness, szépség és egészségügyi ajánlatok
fodrászszalon,  kozmetikus szalon,  Kórház,  wellness ajánlat
bevásárlás
autókereskedés,  pékség,  ruházati üzlet,  Boutique,  bevásárlóközpont,  halbolt,  háztartási eszközök boltja,  kis üzlet,  bőrüzlet,  piac,  húsbolt,  zöldség-gyümölcs bolt,  posta,  ékszerbolt,  ajándékbolt,  szupermarket

Nyaralás Dalmácia régióban az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Ha apartmant, nyaralót, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy lakókocsit keres Dalmácia régióban a nyaralásához vagy egyszerűen csak tájékozódni kíván Dalmácia régióról, akkor jó helyen jár nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Dalmácia Apartmanok, Dalmácia Nyaralóházak, Dalmácia Szállodák, Dalmácia Üdülõfalvak, Dalmácia Vidéki házak, Dalmácia Panziók, Dalmácia Vendégszobák , Dalmácia Bungalók

Dalmácia, jó választás a horvátországi nyaralásához.