Adrialin

Drvenik Makarska Mellett - Dalmácia - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Drvenik Makarska Mellett

Ajánlatunkban 46 szállás szerepel Drvenik Makarska Mellett-ban az Ön számára.

Drvenik Makarska Mellett kisváros lakosainak száma kb. 500 és Makarska-től, a legközelebbi nagyobb várostól 29 km-re fekszik. Drvenik Makarska Mellett részei a következők: Porat, Mala Duba, Zivogosce.


Általánosságok


Drvenik üdülőhely a Makarska riviérán található, amely az északi Brelától a déli Gradacig 50 kilométer hosszan terül el. A szép kavicsos tengerpart és az árnyas fenyőerdők miatt az Adriai-tenger e partszakasza kedvelt nyaralóhelynek számít a fürdővendégek és a vízi sportok kedvelőinek körében. Drvenik a Hvar-sziget kompkikötője is egyben. A kompok naponta 5-9 alkalommal indulnak Drvenikből Sucurajba, a Hvar-sziget keleti részén fekvő településre, ám főszezon idején mégis gyakran előfordul, hogy a kocsisor a Jadranska Magistráléig (8-as főút) áll. Ha nem a komphoz igyekszünk, ez a forgalmi pont megkerülhető. Drvenik mellett két kavicsos partú öböl nyújt pompás lehetőséget az úszásra és a napozásra. A hatalmas szálloda, a vendég- és magánházak mellett Drvenik két kempingje is kedvelt szálláshely. Az önellátók a minden igényt kielégítő szupermarket segítségével oldhatják meg az étkezést, az éttermekben és konobákban pedig minden földi jóval kényeztetik az ide látogató vendégeket. Jó a kompösszeköttetés a Korcula-szigettel is, és naponta több buszjárat indul a két nagyvárosba, Dubrovnikba és Splitbe. Makarska, az azonos nevű riviéra központja is csupán 35 kilométerre fekszik Drveniktől. Makarska csodás óvárosa, amelynek bebarangolása remek időtöltést kínál, kellemes változatosságot jelent a tengerparti strandolás mellett.

Történelem

Drvenik település Donja Vala és a kissé délre fekvő Gornja Vala városrészekből áll. A mai Drvenik csak az 1962-es nagy földrengés után jött létre. Azelőtt a helyiek a településtől északra, a Rilic hegy lejtőin, a régi városrészben, Gornja Valában éltek. A térség történelmi gyökerei az első prehisztorikus telepesekig nyúlnak vissza. A rómaiak is kifejezetten kedvelték az Adriai-tenger partjának eme részét, erről különösen a szomszédos városka, Gradac emlékei tanúskodnak. Ez a település egy fontos római katonai útvonal mentén terült el, amely Salonát (a mai Splitet) kötötte össze Naronával (a mai Metkoviccel). Ókori fürdők és oszlopok maradványai, különböző sírmellékletek és érmék árulkodnak a virágzó településről. A 10. században Gradac és a környező helységek a Neretva hercegséghez tartoztak. A 17. század közepétől a térség a velenceiek befolyása alá került. Velence 1797-es bukását követően egy rövid időre a franciák vették át az uralmat a Makarska riviérán, míg a Habsburgok el nem űzték őket a 19. század elején. Az Osztrák-Magyar Monarchia az első világháború végéig tartotta fennhatóságát az Adrián. A közeli Bristben született Mladen Veza, a 20. század egyik legnagyobb horvát festőművésze.

Látnivalók

A régi városrész, Gornja Vala a mai napig rendelkezik az egykori tengerparti város festői bájával, az 1962-es pusztító földrengés pusztító rombolása ellenére. Nem kell messzire menni, hogy Drvenik közvetlen környékén látnivalókat találjunk. Már a szomszédos Zivogosce is szolgál nevezetességgel, ahol egy 17. századi ferences kolostor és egy barokk kori kolostori templom található. Néhány lenyűgöző Mária-festmény, valamint a rendkívül értékes kolostori könyvtár tartozik a ferences apátság fő látnivalói közé. A kolostortól délre emelkedik az ősi hegyi erőd, Suzina. Ettől nem messze látható az itt eredő forrás nimfáját dicsőítő sírfelirat, amelyet egy római vésetett a sziklába. A Porat, Greben és Plato falvakból álló helység nem mellékesen a Makarska riviéra egyik legősibb településének számít. A Drveniktől délre fekvő települést, Zaostrogot is kolostorként alapították eredetileg. A helység központjában, olívafákkal és citromfákkal körülvéve helyezkedik el a kolostor, melynek kerengője nyugalmas időtöltést kínál. Érdemes megtekinteni a kolostor 800 éves, feliratos díszkapuját is. A múzeum és az értékes könyvgyűjteménnyel büszkélkedő kolostori könyvtár is látogatásra érdemes. A Sveti Rok és a hegyen található Sveta Barbara temetői templom is túlélte a földrengést.

Sportolási és kirándulási lehetőségek

Drvenik csodás partjai ideálisak a strandoláshoz, az úszáshoz és számos vízi sporthoz is. A strand mögött a part menti sétány kiadós sétákkal kecsegtet, ezen haladva a kissé délre fekvő városrészbe, Gornja Valába is eljuthatunk. A Makarska riviéra varázslatos környezetét felfedezhetjük akár gyalog, akár kerékpárral. Csaknem mindegyik település és falu mozgalmas múltra tekint vissza, amelyről sok rom és maradvány tanúskodik. A régi kolostorok, a hegyi erődök, a védőtornyok és az apró templomocskák festői úti célt nyújtanak egy hosszabb kiránduláshoz vagy élménydús kerékpártúrához. A jó kompközlekedésnek köszönhetően egy Hvar- vagy Korcula-szigeti egész napos kirándulással változatosabbá tehetjük az üdülést. Hvar-sziget különösen júniusban elbűvölő, ilyenkor, a virágzás időszakában illatozó, lila levendulaszőnyeg borítja a vidéket, melyet zsálya és rozmaring is kiegészít. Egy kiruccanás a lenyűgöző vidékű Navara-deltához, majd tovább Bosznia-Hercegovina felé érdekes betekintést nyújt a Neretva folyó mentén elterülő egykori mocsárvidékbe, amely a mocsarak lecsapolása után kifejezetten gazdag térséggé alakult át.
A Metkovic közelében található Hutovo Blato Nemzeti Park számos vízimadárfaj számára kínál optimális életkörülményeket, a madárvilág érdekességeiről a metkovici Madártani Múzeumban további részleteket is megtudhatunk.

Strandok

Két csodaszép, kavicsos partú öböl biztosít ideális körülményeket a lubickolni vágyók és a vízi sportok szerelmesei számára. Közvetlenül a pálmafákkal szegélyezett sétány mögött terül el a hosszú, apró kavicsokkal borított tengerpart. Tovább, déli irányban egy másik öböl csalogatja a látogatókat, amelyet egy part menti út köt össze a régi városrésszel, Gornja Valával. Itt a szépséges Uvala Delic csodás fürdőhelyet kínál, melyet árnyat adó fenyők vesznek körbe. Sok fürdővendéget vonz a gradaci strand is. Több kilométer hosszan terül el a fenyőkkel határolt apró kavicsos partszakasz, amelynek mentén a parti sétány kószálásra invitál. Itt csónakot és különböző vízi sportokhoz szükséges felszereléseket is bérelhetünk. Két búvárklub a szükséges felszereléseken kívül tanfolyamokat és kísérő által vezetett kirándulásokat is kínál. Ha a Makarska riviérán észak felé utazunk, a szomszédos Zivogosce településen a ferences kolostor alatt néhány gyönyörű strandhoz érkezünk. Igranéban választhatunk, hogy a pazar kavicsos tengerparton sütkérezünk, vagy pedig részt veszünk a vidék egyik legvarázslatosabb gyalogtúráján. A legjobb, ha összekötjük a két programot. A podgorai hosszú partszakaszon mindig zajlik az élet. Ha nyugalmasabb helyekre vágyunk, Tucepi irányában vagy Cakljénél válogathatunk a néptelen öblökből számunkra megfelelőt.

Üdülés Drvenikben

A kis település, Drvenik a Rilic-hegység nyúlványánál fekszik, amelyet a hatalmas Biokovo-hegység folytatásának nevezhetünk. A helység Donja Vala nevű városrészének azonos nevű öblében kompkikötő található, sok üdülő utazik innen tovább a Hvar-szigetre. A kikötőnél számos étterem és konoba csalogatja a turistákat, közülük jó néhány terasszal és tengerre néző kilátással is rendelkezik. Dvernik két kempingje ugyanolyan kedvelt szálláshely, akárcsak az óriási, 1600 férőhelyes szálloda vagy a település megannyi nyaralója és magánszállása. Drvenikből indulva egész napos kirándulásokat tehetünk a szomszédos Hvar-szigetre, amelyet illatozó fűszernövényei – a kakukkfű, a zsálya, a rozmaring és a levendula – után „levendulaszigetnek”, illetve „gyógynövényszigetnek” is neveznek. A végtelen virágmezők, az olíva-, citrom-, narancs- és fügefák, valamint a festői környezet olyan atmoszférát kölcsönöznek a Hvar-szigetnek, amellyel aligha lehet betelni. Hasonlóan emlékezetes kirándulásokat tehetünk a Korcula-szigetre vagy a Peljesac félszigeten fekvő Trpanjba, ahová komppal kényelmesen eljuthatunk. A Drvenik környéki csodálatos öbölstrandok a fürdőzési élmény tekintetében sem hagynak kívánnivalót maguk után. A Donja Vala öblében található, apró kaviccsal borított strand ideális a lubickolni vágyók és a napimádók számára. A közvetlenül a strand mögött húzódó part menti sétány kellemes változatosságot kínál, kószálásra vagy egy kávézó meglátogatására invitálja a turistákat. Aki egy kis szárazföldi mozgásra vágyik, a régi városrészig, Gornja Valáig követheti a sétányt, ahol újabb csodás, fenyőkkel szegélyezett öbölre lelünk. Egy vízparton töltött, élményekben gazdag nap után az éjszakai szórakozás kedvelői hajnalig táncolhatnak a helyi diszkókban. A minden év áprilisában megrendezésre kerülő búcsú remek alkalom arra, hogy Drvenik folklórját is felfedezzük.
nevezetességek

templom
sportolási lehetőségek

úszás
gasztronómia és szórakozás

kávézó,  étterem
bevásárlás

kis üzlet,  piac

Nyaralás Drvenik Makarska Mellett az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Drvenik Makarska Mellett-ben vagy csak Drvenik Makarska Mellett-ről információt akar kapni Dalmácia-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Drvenik Makarska Mellett Apartmanok, Drvenik Makarska Mellett Nyaralóházak, Drvenik Makarska Mellett Szállodák, Drvenik Makarska Mellett Üdülõfalvak, Drvenik Makarska Mellett Vidéki házak, Drvenik Makarska Mellett Panziók, Drvenik Makarska Mellett Vendégszobák , Drvenik Makarska Mellett Bungalók
Drvenik Makarska Mellett, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE