Adrialin

Dubrovnik - Dalmácia - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Dubrovnik

Ajánlatunkban 366 szállás szerepel Dubrovnik-ban az Ön számára.

Dubrovnik város lakosainak száma kb. 49278 és Dubrovnik, a legközelebbi nagyobb város vonzáskörzetében fekszik. Dubrovnik részei a következők: Insel, Lapad, Plat, Babin Kuk, Srebreno, Stikovica, Ratac, Slano, Mlini, Gruz, óváros, Zaton, Molunat, Mokosica, Lozica, Komolac, Cibaca, Brsecine, Trsteno, Orasac, Lopud-sziget, Rozat Donji, Sustjepan, Vrbica, Soline, Zaton Mali, Rozat.


Általánosságok


Dubrovnik az Adriai-tenger partján, Horvátország déli részén helyezkedik el. A várost több évszázados politikai és kulturális jelentősége miatt az „Adria gyöngyének” is nevezik. 1979 óta Dubrovnik óvárosának egésze az UNESCO Világörökség részét képezi.
Dubrovnik a történelem folyamán az irodalom és a horvát nyelvfejlődés egyik fontos központjának számított. A város napjainkban is Horvátország egyik kulturális centruma.
Az évszázadok során Dubrovnik Délkelet-Európának és a Földközi-tenger vidékének nagy részével kereskedelmi kapcsolatokat épített ki. A város hajdani mottója (Libertas – Szabadság) a színházi és zenei ünnepi játékok elnevezésében a mai napig visszaköszön.
A Dubrovniki Egyetem gondoskodik arról, hogy a város középkori bája ellenére rendkívül fiatalosnak és élettel telinek tűnik. Számos fiatal él és dolgozik itt még azután is, hogy befejezték tanulmányaikat.

Üdülés Dubrovnikban

A középkori város, Dubrovnik az egyik legismertebb üdülőhely a Földközi-tenger vidékéről, illetve Európából érkező turisták körében. A városban kikötő, különböző múzeumok és galériák, valamint egy egyetem is megtalálható. Dubrovnik 44 000 lakost számlál, és bár élénk forgalom jellemzi, mégsem nevezhetnénk túlzsúfoltnak – a tömegturizmus ez idáig elkerülte a várost. Ennek köszönhetően az ide látogatók a várost járva csendes sikátorokat és olyan helyeket fedezhetnek fel, melyeknek varázsát nem fedi fel egyetlen útikönyv sem.
Dubrovnik különösen a kultúra iránt érdeklődők számára ajánlható úti cél. Már az is alátámasztja ezt az állítást, hogy a várost az UNESCO Világörökség részének nyilvánították, ami önmagában is annak egyediségét és kulturális értékét bizonyítja.
A ma is látható történelmi városfal a 13., illetve a 16. században épült. Itt található a világhírű Bokar-vártorony, amely a város szimbólumává vált. A várost remekül megismerhetjük, ha végigsétálunk ezen a falon, ahonnan kissé más nézőpontból tárul elénk Dubrovnik látképe. Emellett számos templomot, kolostort, és néhány palotát is felfedezhetünk. A város azonban nemcsak a kultúra szerelmesei számára ideális üdülési helyszín, hanem azon látogatók számára is, akik a nyaralás során egyszerűen csak a strandon szeretnék múlatni az időt. Széles programkínálat csalogatja a városba a turistákat, akik aztán évről évre újra visszatérnek. A búvárkodás, a vitorlázás, a snorkelezés és a strandolás is a kínálat részét képezi.

Történelem

Egy régi legenda szerint Dubrovnik erődjét hajdan egy Pavlimir nevű szláv herceg építette. A herceg Rómában tartózkodott, amikor segélykérést kapott a hazájából. Ekkor gyorsan visszatért, és legyőzte az ellenséget, majd ezután felhatalmazták, hogy uralkodjon a városban. Ez a történet azonban csupán legenda. Jóval valószínűbb ennél, hogy az első telepesek Cavtatból, a korábbi Epidaurusból érkeztek Dubrovnikba. A város neve, Dubrovnik a szláv „dubrava” szóból származik, amely ligetet jelent. A telepesek ragaszkodtak függetlenségükhöz, és készek voltak ezt ellenségekkel szemben is megvédeni. Nem kötöttek egyezségeket sem. Rendkívül zseniális városfalakat emeltek, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a várost egész történelme során soha nem sikerült bevenni. A városba mindössze két kapun át lehetett bejutni.
Dubrovnik 1205-ig bizánci, majd 1358-ig velencei uralom alatt állt. Ezután a dubrovnikiak a magyar koronának fizettek adót, amely cserébe biztosította a város védelmét. A háborúk így elkerülték Dubrovnikot, és a kereskedelem, amely egyébként is virágzott, még tovább fejlődhetett. Ez hozzájárult a városban élők jelentős jómódjához, és ekkor épült a város legszebb épületeinek egyike is. Dubrovnik nagy része azonban 1667-ben, egy erős földrengés során megsemmisült. Ezt követően a várost újjáépítették, és a mai napig alig változott.

Dubrovnik látnivalói

Dubrovnik városa elsősorban a kultúra iránt érdeklődők számára tartogat érdekes látnivalókat. A legtöbb nevezetesség esetében olyan épületekről van szó, amelyek túlélték az évszázadokat. Ilyen például Dubrovnik katedrálisa, amely 1672 és 1713 között, a barokk korban épült. A templomban Tiziano egyik híres festményét, a „Mária mennybemenetelét” is megtekinthetjük. Ezenkívül megszemlélhetjük a székesegyház kincstárát is, ahol különböző szentek – például Szent Blasiusnak, Dubrovnik védőszentjének – ereklyéit őrzik. Ez az ereklye ezüstből és aranyból készült foglalatban található. A kincstárat belépődíj ellenében tekinthetjük meg.
A város felett magasodik Dubrovnik erődje, amelyet ingyenesen látogathatunk meg. Az egyedüli ár, amit meg kell fizetnünk, néhány izzadságcsepp, amíg a hegyre sikerül felkapaszkodnunk. Itt megismerhetjük a horvát függetlenségi háborúnak és a város ágyúzásának történetét, amelynek Dubrovnik természetesen ellen tudott állni.
Szintén érdemes megtekinteni Dubrovnik városfalát, amely néhány helyen a 25 méter magasságot is eléri, és a part felőli oldalán 4-6 méter vastag. A fal mentén különböző tornyok, bástyák, saroktornyok és egy vár is található. A nyugati városfal része a Pile-kapu, amely Dubrovnik óvárosába vezet. A kapu mögött egy feljárón juthatunk fel a városfalra. Itt egykor egy körút állt. A városfalat egy szerény díj ellenében bejárhatjuk, valamint egy kis részét a Tengerészeti Múzeum mellett ingyen is megtekinthetjük. Az említett kaputól délnyugatra található a Lovrijenac-erőd, amely elsősorban építészeti érdekességeket tartogat. Csodálatos kilátás nyílik innen az egész városra. Az épület belseje gyakorlatilag teljesen üres.

Sportolási és kirándulási lehetőségek Dubrovnikban

Dubrovnik és környéke számos kirándulási lehetőséggel szolgál az ide látogatók számára. A túrák legtöbbjét helyi utazási irodák szervezik. Emellett akár önállóan is kirándulásokra indulhatunk, amit bérelt autóval és egy jó térképpel könnyen megtehetünk. Érdemes hajóval felkeresni a szomszédos Korcula-szigetet, ahol különböző történelmi nevezetességeket és egy valóságos természeti paradicsomot fedezhetünk fel. A Mlijet-sziget szintén megér egy látogatást, amelynek nyugati oldalát természetvédelmi területté nyilvánították. Számos festői öblöt és néhány karsztvizű tavat tekinthetünk itt meg. A kirándulási úti célok felsorolásából nem maradhat ki a Lokrum-sziget sem, amely alig egy kilométerre található Dubrovniktól. A sziget, amelynek egésze természetvédelmi területnek minősül, ideális fürdőzéshez és túrákhoz. A sziget biztosítja a nyugalmat és a kikapcsolódást a látogatók számára, ideális helyszínt nyújt ahhoz, hogy kipihenjük a hétköznapok fáradalmait, és hagyjuk elkalandozni a gondolatainkat.
Dubrovnik a sportkedvelő turisták számára is ideális helyszín. Az úszás, a vitorlázás, a tenisz és a búvárkodás is a kínálat részét képezi, és számos turistát csalogat a városba. Emellett olyan egyszerűbb sportokat is kipróbálhatunk, mint az asztalitenisz, a vízilabda vagy a röplabda. Egyes vélemények szerint a dubrovniki Banje strand a világ harmadik legszebb strandja. Ide mindenképpen érdemes ellátogatni. A már említett szigetek ugyancsak kiváló kirándulási és túrázási lehetőségekkel szolgálnak, a környéket teljes nyugalomban fedezhetjük fel. Ha kedvünk tartja, egy jó helyismerettel rendelkező idegenvezetőt is választhatunk kalauzul, ami nagyban megkönnyíti a tájékozódást.
nevezetességek

történelmi óváros,  történelmi városfal,  székesegyház,  templomok,  múzeum
sportolási lehetőségek

kerékpározás,  lovaglás,  úszás,  búvárkodás,  tenisz
gasztronómia és szórakozás

bár,  kávézó,  kaszinó,  diszkó,  internetes kávézó,  pizzéria,  étterem,  színház
wellness, szépség és egészségügyi ajánlatok

ambulancia,  fodrászszalon,  kozmetikus szalon,  Kórház,  masszázs,  wellness ajánlat
bevásárlás

pékség,  ruházati üzlet,  Boutique,  bevásárlóközpont,  piac,  húsbolt,  zöldség-gyümölcs bolt,  ékszerbolt,  ajándékbolt,  szupermarket

Nyaralás Dubrovnik az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Dubrovnik-ben vagy csak Dubrovnik-ről információt akar kapni Dalmácia-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Dubrovnik Apartmanok, Dubrovnik Nyaralóházak, Dubrovnik Szállodák, Dubrovnik Üdülõfalvak, Dubrovnik Vidéki házak, Dubrovnik Panziók, Dubrovnik Vendégszobák , Dubrovnik Bungalók
Dubrovnik, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE