Adrialin

Hvar Helység - Szigetek - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Hvar Helység

Ajánlatunkban 120 szállás szerepel Hvar Helység-ban az Ön számára.

Hvar Helység város lakosainak száma kb. 4100. Hvar Helység részei a következők: Vrisak, Centar, Stiniva, Brusje, Podstine, Krizna Luka, Pokonji Dol, Zastup, Samoretov Dolac, Majerovica, Dolac, Sv. Katarina, Bukainka, Krizni rat, Jagodna, Sveta Nedjelja.


Általánosságok

A 11 kilométer széles és 68 kilométer hosszú Hvar-sziget meleg és napos éghajlata, valamint varázslatos környezete miatt Horvátország egyik idegenforgalmi fellegvára. Megérdemelten tartozik a világ tíz legkedveltebb szigete közé. Nagyszerű úti cél Hvar nevű fővárosa, több mint 3600 lakossal. Ez a történelmileg jelentős település, amely egy öbölben fekszik a sziget déli részén, az egyik legérdekesebbnek tartott nyaralóhely Horvátországban.
Hogyan juthat el Hvarba? Akár repülőn, vonattal vagy autóval szeretne utazni, először a szárazföldi Split városát kell célba vennie. Innen tovább folytathatja útját a vízi taxiként szolgáló katamaránnal, amely egészen a hvari kikötőig megy. Az utazás 60 percig tart. Komppal is megtehetjük ezt a távot, amelyen autóját is szállíttathatja. Split kompkikötőjéből (Trajektna luka) Stari Gradba a komp az utat körülbelül két óra alatt teszi meg. Végül busszal, taxival vagy saját autójával juthat el Hvar városába.
Jellegzetes földközi-tengeri éghajlata miatt Hvar különösen kedvelt fürdőhely. Akár októberben is fürödhetünk az Adria több mint 20 fokos vizében.


Nyaralás Hvarban

Amennyiben Hvar történelmi városát választjuk nyaralásunk célpontjául, nagyon kellemes és változatos pihenésben lesz részünk. Számos szállodában, kényelmes apartmanban, nyaralóban, panzióban vagy vendégházakban foglalhatunk szobát, de megszállhatunk egy közeli kempingben is. Mindemellett a horvát emberek rendkívüli vendégszeretetét is megtapasztalhatjuk.
Hvar minden tekintetben egyedülálló hely. Csodálatos öbölben fürödhetünk, amely az előtte elterülő kis Pakleni-szigetek varázslatos látványával ajándékozza meg a látogatókat, a kristálytiszta vizű Adria frissítőként hat, illetve a vízi sportok szerelmesei is otthon érezhetik itt magukat. Az óváros élénk városterével, a város központjával és számos építészeti látványosságával – mint például az impozáns Spanjol-erőd a város északi részén – hozzájárul ahhoz, hogy hvari tartózkodásunk során felejthetetlen élményekkel gazdagodhassunk.
A látogató számos szép emlékre tehet itt szert. Sétáljon egy nagyot vagy kerékpározzon a változatos, részben bizarr, meredek sziklákkal tarkított tengerparton. Mindenekelőtt élvezze az adriai kilátást, mert vize a napfényben arany ékszerként csillog.
Hvar városa rengeteg látnivalót kínál: a kikötőt a számos hajóval és luxus jachttal, az óvárost és környezetét rengeteg nevezetességével és művészeti kincsével. Tehetünk bevásárlótúrát is, melynek során meglephetjük magunkat egy kis ajándékkal. Ha a városi séta során elfáradunk, megpihenhetünk egy kedves, kényelmes kávézóban, vagy kényeztethetjük magunkat valamelyik horvát specialitásokat kínáló étteremben. Ajánljuk például a „Lungo Maré”-t, itt mindig friss halat szolgálnak fel, illetve faszénen grillezett, szaftos steaket.
Hvar élénk éjszakai életét is megtapasztalhatjuk, ha a nap végén betérünk egy bárba vagy táncos szórakozóhelyre. Nemcsak a fiatalok szeretik magukat belevetni az éjszakába. A „Carpe Diem”, a „Fortica” és a „Veneranda” nevű klubok a legnépszerűbbek. Láthatjuk, hogy Hvar nem csak történelmileg jelentős, de modern és barátságos város is egyben, ahol a nyaralás minden percét kiélvezhetjük.


Történelem

Hvar rendkívül mozgalmas múltra tekinthet vissza. Már a Kr. e. 1. században is lakott lehetett, a mai város főterétől északra ugyanis illír település nyomait találták meg. A 4. században a görögök telepedtek itt le. Ők a szigetet és a várost is Pharosnak hívták. A Kr. u. 2–4. századig a rómaiak itt kis települést hoztak létre egy kikötővel, amely a 6–7. századig fontos katonai kikötőként működött.
A város a velenceiek hosszú uralma alatt (1278–1797) vált jelentőssé. Ők kezdték el építeni 1278-ban a városfalat, az erődítmény is a 13. században jött létre. A Spanjola-erődöt, Hvar egyik legjelentősebb és legimpozánsabb látványosságát 1551-ben 88 méter magasra építették. Egyéb érdekes épület is tanúskodik az akkori időkről. A velencei uralom idején a kikötő a legfontosabb tengeri katonai támaszpont és kereskedelmi rakodóhely lett.
A velencei hatalom azonban nem tarthatott örökké. 1797-ben a Habsburgok átvették az uralmat, amelyet a napóleoni háborúk szakítottak meg. A franciák 1806-ban ragadták magukhoz az irányítást, amelyet a császári Osztrák–Magyar Monarchia 1813–1918-ig követett. Az első világháború után a város rövid ideig az olaszok kezébe került, majd 1921-től 1941-ig a Jugoszláv Királyság kormányozta azt.
A második világháború után Hvar a Jugoszláv Szövetségi Népköztársasághoz tartozott, ennek felosztása után 1991-ben végül Horvátországhoz csatolták.
Idegenforgalma akkor vált jelentőssé, amikor Dr. Franz Unger osztrák orvos 1866-ban felfedezte, hogy a sziget enyhe éghajlata elősegíti a betegségek gyógyulását. Ezt leginkább a tüdőbetegek esetében figyelte meg. A gyógyturizmus fellendítése érdekében 1868-ban megalapítottak egy támogatói csoportot Hvari Higiéniai Társaság néven. Hvar városát tehát több mint 140 éve tekinthetjük gyógyfürdőnek.


Hvar nevezetességei

A számos, figyelemre méltó látnivaló Hvar mozgalmas történelméről tanúskodik. Utazzon velünk a múltba, tekintse meg Ön is többek között a reneszánsz kultúra kincseit, amelyeket a velenceiek hagytak ránk. A város fölé emelkedik a Spanjola-erőd, amely 1551-ben készült el végleges formájában. Az évek során többször megrongálódott, ezért többször teljesen felújították. Az erődről csodálatos kilátásban lehet részünk az egész városra, valamint a varázslatos Adriára.
A többi erőd is megtekinthető, így például a franciák által épített Baterija, amelyet a kikötő védelmére építettek. A kikötő nyugati oldalán, a Szent Katalin hegyen található az egykori Szent Veneranda-kolostor, amelyet 1811-ben erőddé építettek át. Ma kulturális rendezvényeket tartanak benne.
A Piaca nevű főtér, amelyet 1449-ben adtak át, nem kerülheti el az ember figyelmét. Ez Hvar központja, amelyet több érdekes épület is szegélyez; például egy kút és egy kőoszlop 1446-ból. A tér tengerre néző oldala nyitott. Innen szép kilátás nyílik a varázslatos Hvar-öbölre. A főtéren található az impozáns Szent István-katedrális, melynek homlokzata barokk stílusú, tornyát a 17. században készítették. Térjen be, és csodálja meg a reneszánsz és a barokk építészet remekeit.
Érdemes megtekintenünk a loggiát is, valamint a reneszánsz stílusú, egykori városházát, amelyet bíróságként használtak, és 1870-ben modern kávéházzá alakították át.
Semmi esetre sem szabad kihagynunk az arzenál megtekintését. Az 1579-ben épített hatalmas épület, amely a főtér déli részén, a mólón található, annak idején hajógyártó csarnok volt. Az első emeleten láthatjuk a színházat a Belvedere-rel. Az erkélyről szép kilátás tárul elénk. Az 1612-ben létrehozott színház Horvátország első e célra épített épülete volt, amelyet a nép előtt is megnyitottak. Tekintsen meg itt egy előadást, biztosan nagyon fogja élvezni.
Hvarban természetesen még számos látnivaló várja a vendégeket, ezeket jelenleg nincs lehetőségünk bemutatni. Keresse fel az idegenforgalmi központot, ott minden érdekességről kaphat információt.


Sport és kirándulás Hvarban

A nyaralás nem is igazi sport és a szabadidő aktív eltöltése nélkül. Hvarban és a környéken rengeteg lehetőség van rá, hogy ezeket kipróbálja. A búvárkodók számára Hvar déli partja a legmegfelelőbb helyszín. Itt további lehetőségeket is kínálnak, lehet vízisízni és szörfözni is. Az ejtőernyőzés is megoldott. A labdajátékok a strandon nagyon jó alkalmat adnak a mozgásra. Itt beállhatunk röplabdázni, kosárlabdázni vagy akár focizni is. A tenisz is üdítően hat a friss tengeri levegőn.
Szeretne repülővel körutazást tenni? Stari Grad kis repülőterén 40 euróért részt vehet a panorámarepülésen. Egy fél órán át élvezheti a csodálatos kilátást a városra, a varázslatos Hvar-szigetre és a Pahleni-szigetekre.
Ezt a kis szigetcsoportot hajóval is felfedezheti. A Jerolim és a Stipansa sziget öblei a nudisták körében népszerűek. Az eltakart strandokon a kristálytiszta vizet élvezhetjük. Palmazina tája különösen szép. Sűrű mandulafenyővel szegélyezett területen, seprővirág, rozmaring és virágzó cserjék között kitűnően pihenhetünk.
Több, megtekintésre érdemes kirándulóhelyet lehet találni Hvar közelében. Tegyen egy kerékpártúrát, vagy kiránduljon a virágzó levendula- és rozmaringmezőkön, az olívaligetekben, a szőlős hegyeken és a fenyőerdőkben. Ajánljuk, hogy a többi látnivalót se hagyja ki a Hvar-szigeten, mint például a jelsai díszkertet, valamint a sok szép templomot és kápolnát.
nevezetességek

kolostor,  reneszánsz történelmi épületek,  székesegyház,  templom
szabadidős ajánlatok

játszótér
sportolási lehetőségek

tenisz,  kerékpározás
gasztronómia és szórakozás

étterem,  színház,  bár,  kávézó,  diszkó

Nyaralás Hvar Helység az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Hvar Helység-ben vagy csak Hvar Helység-ről információt akar kapni Szigetek-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Hvar Helység Apartmanok, Hvar Helység Nyaralóházak, Hvar Helység Szállodák, Hvar Helység Üdülõfalvak, Hvar Helység Vidéki házak, Hvar Helység Panziók, Hvar Helység Vendégszobák , Hvar Helység Bungalók
Hvar Helység, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

 • az Adrialin RDA tag

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE