Szigetek - Kroatien

Információk az Ön nyaralás Hvar-sziget-n

869 szállás van ajánlatunkban az Ön számára Hvar-sziget-en

Hvar-sziget nemcsak a legfényűzőbb horvát sziget, hanem az országban itt a legtöbb a napsütéses órák száma, s Dubrovnikkal holtversenyben Horvátország legkedveltebb úti célja. Az elegáns Hvar városa és a valamivel nyugodtabb Stari Grad és Jelsa települések éppúgy hozzájárulnak a sziget egyedülálló légköréhez, mint a lilában pompázó levendulamezők, vagy az illatos rozmaringgal, kakukkfűvel és zsályával tűzdelt macchia.

A legtöbb látogató a kitűnő éghajlat miatt jön az Adria partján elterülő Hvar-szigetre; a klíma a téli hónapokban is viszonylag enyhe. A számos, fürdőzésre alkalmas öböl, a festői kisvárosok és a szigetecskét behálózó túra- és kerékpárutak miatt Hvart főként nyáron látogatják. A Hvar-szigetre jellemző készítmények között tartják számon a levendulából és rozmaringból nyert olajat, amelyet szinte az összes faluban lepárlóüzemekben készítenek. Emellett a szigeten előállított vörösborok és a zamatos rozmaringméz is kedvelt különlegességek, amelyek sokáig emlékeztetnek minket az élményteli nyaralásra.

Hvar már elég korán illírek által lakott terület volt, akiket a 4. században az előrenyomuló görögök űztek ki innen. Kr. e. 200 körül a rómaiak vették át az uralmat a sziget fölött, ám Hvar stratégiai szempontból nem volt jelentős, így alig maradt hátra tőlük valamilyen emlék. A különböző hatalmi viszonyok megváltozása után a sziget Velencéhez került, tőlük többször el akarták venni a szigetet, de ez az itáliai városállam túlereje miatt reménytelennek bizonyult.

A festői erőddel, valamint impozáns ferences rendi kolostorral rendelkező, képeskönyvbe illő Hvar városa mellett a nagy történelmi jelentőséggel bíró Stari Grad települést is érdemes megtekintenünk. A sziget legrégebbi városa reneszánsz és barokk házaival, keskeny kis utcák labirintusával és szép tereivel bűvöli el látogatóit, ahol kávézók, üzletek és kis kocsmák várják vendégeiket. Kevésbé mozgalmas az erdei fenyvesekkel övezett Vrboska városkája masszív erődtemplomával és barátságos, középkori házaival, melyeknek piros tetejét már messziről láthatjuk. A Szent Lőrinc-templom őrzi Hvar legértékesebb festménygyűjteményét, melynek megtekintését – kis szerencsével –orgonamuzsika foglalja pompás zenei keretbe.

Sokkal élénkebb a hangulat Jelsa városában, mely látogatóit szép strandokkal, kempingekkel és pezsgő éjszaki élettel fogadja. Bár Jelsa legtöbb épülete a 19. századból származik, ennek ellenére jóval régebbi templomokat, valamint egy 14. századi temetőt is találunk. Aki Hvar illatos növényzetétől többre vágyik, az kedve szerint olyan túrán vehet részt, ahol a lágyszárú növények közül a levendula, a kakukkfű és a rozmaring illatát élvezheti.

Urlaub auf der Hvar-sziget mit Adrialin

Hier finden Sie günstige Unterkünfte für Ihre nächste Reise :

image description

Suchen Sie eine Ferienwohnung, ein Ferienhaus, ein Hotel, ein Landhaus, eine Pension, ein Gästezimmer oder ein Mobilheim für Ihren Urlaub auf der Hvar-sziget, oder wollen Sie sich einfach nur über auf der Hvar-sziget in Szigetek informieren, dann sind Sie bei uns richtig.

Hier finden Sie Ferienunterkünfte wie Ferienwohnungen, Ferienhäuser, Landhäuser, Hotels, Ferienanlagen, Pensionen, Gästezimmern, Mobilheime, Kreuzfahrten, Yachtcharter, Ausflüge u.a. Adrialin verfügt über ein ständig wachsendes Angebot für Ihre Reise nach Kroatien, Italien und Österreich.

Zum Angebot:
Hvar-sziget Ferienwohnungen, Hvar-sziget Ferienhäuser, Hvar-sziget Hotels, Hvar-sziget Ferienanlagen, Hvar-sziget Landhäuser, Hvar-sziget Pensionen, Hvar-sziget Gästezimmer, Hvar-sziget Mobilheime

Hvar-sziget, eine gute Wahl für Ihren Urlaub in Kroatien.