Isztria - Horvátország

Információk az Ön Nyaralás Isztria régióban

VAnnak 5113 szállásaink az Isztria régióban az Ön számára ajánlataink között.


Általánosságok
Isztria, az Adriai-tenger legnagyobb félszigete, amely a közép-európai országokhoz legközelebb elhelyezkedő horvátországi úti cél, 242 kilométer hosszú tengerpartjával és szárazföldjének zöldellő, változatos tájaival nem csak a nyári hónapokban kínál ideális üdülési körülményeket. Az évente 2400 napos órát számláló Isztria fürdővendégek és napimádók sokaságát vonzza, késő őszi enyhe, mediterrán klímája pedig kiváló alkalmat nyújt arra, hogy túracipőt húzva vagy kerékpárra pattanva fedezzük fel Horvátország eme vidékét.

Az Isztriai-félsziget Trieszt és Rijeka között nyúlik mélyen az Adriai-tengerbe. Kevésbé jellemzőek rá a látványos, meredek partszakaszok, a különösen magas, meredek hegyvonulatok vagy a buja növényzet. A vidék sokkal inkább szolidnak mondható, mégis festői és nyugalmas. Csodálatos, romantikus kikötővárosok tanúskodnak ódon külsejükkel rendkívül mozgalmas múltjukról, és a félsziget belsejébe tett felfedezőtúra során a legszebb, legváltozatosabb élményekkel lehetünk gazdagabbak, amelyeket Horvátország e vidéke látogatói számára nyújtani tud.

Az Isztriai-félsziget nyugati partja a poreci riviérával az egyik legkedveltebb fürdőhely, amely Umagtól Rovinjig terül el, és ahol kisebb-nagyobb települések, strandok, üdülők, kempingek és apartmanok sokaságát találhatjuk. Ez az igen közkedvelt partszakasz idegenforgalmilag rendkívül fejlett: bevásárlási lehetőségek mellett itt találjuk a legszélesebb szálláskínálatot is. A figyelmes látogatók észrevehetik a régió jellegzetességeit: minden település és utca névtáblája kétnyelvű – olasz és horvát. Közvetlenül a szlovén határ mellett terül el Umag városa. Az egykori halászfalu a környező nyaralók kedvelt központjává alakult át. A városban járva érdemes megtekinteni a történelmi óvárost, amely idilli környezetben, az Umag-öböl egy keskeny földnyelvén található, és szinte teljesen körbeveszi a tenger. A kikötőváros, Novigrad a belváros néhány ódon épületének köszönhetően őrizte meg középkori hangulatát. A Nyugat-Isztria legnagyobb nyaralóövezetének közepén elterülő Porec egyike az „Adriai-tenger gyöngyszemeinek”, elnevezését a város egy félszigeten való festői elhelyezkedésének, késő ókori és középkori épületeinek, valamint egy hajdani velencei erőd itt található maradványainak köszönheti. A zöldellő vidék és a gasztronómiai különlegességek, amelyek fenségesen ötvözik a horvát és az olasz hatásokat, ugyancsak hozzájárulnak Porec varázsához, akárcsak a 6. században épült, gyönyörű mozaikokkal büszkélkedő bizánci Euphrasius-bazilika, amely kétségtelenül a város első számú látnivalója.

Dél felé tovább haladva Isztria legnagyobb városa, Pula vonja magára figyelmünket, melyet a számos látnivalót kínáló, nagyszerű óváros mellett a horvát és latin nyelvű utcatáblák tesznek különlegessé. Pula azonban elsősorban hatalmas, egykoron 23 000 nézőt is befogadni képes amfiteátrumának köszönhetően tett szert hírnevére, amely a római birodalom hatodik legnagyobb, napjainkig fennmaradt ókori színházának számít. Ugyancsak Pulához tartozik az Isztria déli csücskéhez kapcsolódó ritkán lakott, sziklás keleti part, melynek mentén a két turistacentrumon, Labinen és Rabacon kívül alig található jelentős település, mivel kopárabb táj és meredekebb part jellemzi. Azonban épp e két település az, amely remek úti cél az Isztriai-félsziget belsejébe, a Kvarner-vidékre, illetve a Kvarner-öbölbe tett kirándulásokhoz. Rabacban nem kell nélkülöznünk a kényelmes szállásokat, s a turisták kényelmét szolgáló infrastruktúra is kellőképpen fejlett – üzletek, éttermek és szabadidős lehetőségek várják a látogatókat.

Az Isztriai-félsziget belseje is számos látnivalót és varázslatos tájat kínál. Az Ucka-hegység karsztvonulatainak vidéke valóságos paradicsom a hegymászók és a bámészkodni vágyók számára. A grandiózus Vranjska Draga karsztszurdok kemény mészkőszikláival igazi kihívást jelent a sziklamászók számára; tűsziklái a nehézségi szintek teljes skálájával szolgálnak, a bámészkodók és kirándulók számára pedig gyönyörű látványt nyújt a macchia és cserjés borította szurdok. Míg a merész hegymászók a szédítő magasságokban érezhetik jól magukat, a barlangászat szerelmesei a Baredine Jama cseppkőbarlangban valóságos föld alatti Eldorádóra lelhetnek. A barlangrendszer egy főként bortermelésre használt vidék alatt, az apró település, Nova Vag-Gedici közelében terül el. Idegenvezető kalauzolásával a látogatók öt barlangtermet járhatnak be, amelyek különleges cseppkőalakzatokat, bizarr természet alkotta szobrokat és egy föld alatti tavat rejtenek. Turisták által kevésbé frekventált látnivaló, mégis érdemes megtekinteni a Lokve melletti barlangot a szomszédos Kvarner-felvidéken. Ugyancsak érdemes felkeresni az Isztriai-félsziget szívében elhelyezkedő, történelmi jelentőségű Pazin városát. Itt írta alá egykor II. Ottó császár a Pazin-vár adománylevelét, és a Habsburg-ház a települést egy időre Isztria fővárosává is tette. A város gyönyörű parkja, a plébániatemplom és a ferences kolostor adják e csodálatos, a hétköznapok forgatagától távol eső település vonzerejét. A csodás völgy, amely egy gyönyörű kastély által megkoronázott hegyszoros alatt terül el, ihlette a sci-fi-irodalom francia úttörőjének, Jules Vernének híres, Mathias Sandorf című kalandregényét.

A Pulától mindössze hét kilométerre található Brioni-szigetek szintén az Iszrtiai-félszigethez tartoznak. A szigetcsoportot a két fő sziget, a Veli Brijun és a Mali Brijun mellett számos kis sziget és sziklazátony alkotja. Az enyhe klímának és a magas páratartalomnak köszönhetően változatos növényzet alakult ki, megtalálhatjuk itt az olívát, a rozmaringot, a cédrust, az eukaliptuszt és a bambuszt is. A szigetcsoportot természetvédelmi területté nyilvánították, és a bámészkodó látogatók olyan egzotikus állatokat láthatnak itt, mint az afrikai zebrák vagy a dél-amerikai lámák.
nevezetességek
bazilika,  vár,  kikötő,  történelmi óváros,  történelmi épületek,  templomok,  múzeum,  Park,  római kori emlékek,  parti sétány
szabadidős ajánlatok
nemzeti park,  cseppkőbarlangok,  túraútvonalak
sportolási lehetőségek
kosárlabda,  futball,  Golf,  kerékpározás,  lovaglás,  úszás,  vitorlázás,  szörf,  búvárkodás,  tenisz,  röplabda,  túrázás,  vízisportok
gasztronómia és szórakozás
bár,  kávézó,  diszkó,  internetes kávézó,  pizzéria,  étterem,  táncos szórakozóhely,  színház
wellness, szépség és egészségügyi ajánlatok
fodrászszalon,  kozmetikus szalon,  Kórház,  masszázs,  termálfürdő,  wellness ajánlat
bevásárlás
autókereskedés,  pékség,  ruházati üzlet,  Boutique,  bevásárlóközpont,  halbolt,  háztartási eszközök boltja,  kis üzlet,  bőrüzlet,  piac,  húsbolt,  zöldség-gyümölcs bolt,  posta,  ékszerbolt,  ajándékbolt,  szupermarket

Nyaralás Isztria régióban az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Ha apartmant, nyaralót, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy lakókocsit keres Isztria régióban a nyaralásához vagy egyszerűen csak tájékozódni kíván Isztria régióról, akkor jó helyen jár nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Isztria Apartmanok, Isztria Nyaralóházak, Isztria Szállodák, Isztria Üdülõfalvak, Isztria Vidéki házak, Isztria Panziók, Isztria Vendégszobák , Isztria Bungalók

Isztria, jó választás a horvátországi nyaralásához.