Kozino - Dalmácia - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Kozino

Ajánlatunkban 22 szállás szerepel Kozino-ban az Ön számára.


Általánosságok

Kozino Zadar közelében fekszik. A szomszéd településsel, Petrcanével az ismert zadari riviéra részét képezik, amely Észak-Dalmácia kedvelt úti célja. Kozinóban rengeteg az új építésű villa, többségük közvetlenül a strandon található. Ezek a villák gyönyörű fekvésüknek köszönhetik népszerűségüket, valamint a tipikusan mediterrán növényvilágnak, amely jellemző ezek környékére és kertjére.
Kozino mindenesetre jóval többet kínál látogatóinak, mint strandokat. Észak-dalmáciai helyzete miatt innen sok sziget elérhető és felfedezhető, amelyek a napi komp segítségével könnyedén megközelíthetők, és nagyon sok érdekességet tartogatnak, mint például Split, Dubrovnik vagy az olaszországi Ancona, amely komppal nem jelent áthidalhatatlan távolságot.
Összességében a kiránduló mindent megtalálhat Kozinóban, amire kíváncsi. Kis, nyugalmas kirándulóhely központi fekvéssel, az utazó a közeli Zadarban egy sor nevezetességet megtalál, vagy a szintén könnyen elérhető nemzeti parkban tehet sétákat. Ehhez társul még az egész évben uralkodó kellemes éghajlat, nyaralásra rendkívül alkalmas levegő- és vízhőmérséklettel, amely Kozinót mindenkor vonzó helyszínné teszi.


Kozinói nyaralás

Kozino kiesik a nagy nyaralóhelyeken, mint pl. Zadarban tapasztalható zsúfolt partok nyüzsgéséből, mondhatjuk, hogy nyugodt pihenést tesz lehetővé ez a település. De ha valaki másra vágyik, Zadar tárt karokkal várja, amely a vásárlás és az éjszakai élet központja. Aki a nagy látnivalók híve, az Dubrovnikban és Splitben biztosan talál kedvére valót, mindkettő könnyen megközelíthető. Kozino tehát minden utazónak megfelelő időtöltést kínál: a kis kirándulóhely nyugalmas pihenést, a környék látványosságai az élménydús szórakozást kínálják.
A kristálytiszta tenger majdnem egész évben búvárkodásra és fürdésre csábít, a mindig kellemes vízhőmérséklet a kisvárost az egész évben látogatott kirándulóhellyé teszi. Kozinóban nincs hiány alkalmas szálláslehetőségekből sem. Apartmanok és kiadásra váró szobák megfelelő számban találhatók itt, természetesen különböző árkategóriában. Akár kényelmes szállodában kívánjuk kipihenni a munkával töltött hétköznapok fáradalmait, akár egyéni utazásra vágyunk, megtaláljuk számításunkat.
A helyi konyhaművészet minden igényt kielégít – friss gyümölcsök és zöldségek, hozzá helyben termelt borok és pálinkák fogyasztásával fokozható a hangulat. Az egészséges étrend elmaradhatatlan kellékei, a mediterrán fűszerek és az olívaolaj sohasem hiányzik a családok asztaláról. Ezeket az ízeket persze nem csak egy nyaralás alkalmával élvezhetjük.


Történelem

Az Észak-Dalmáciát és Kozinót körülvevő terület évszázadok óta lakott. Nagyon sok erre utaló leletet találtak a történelmi városokban, a román kori emlékművek és a középkorban lakott területek is erre utalnak. A régi erődök a dalmát tengerparton, amelyben a templomos lovagok egykor szállást találtak, vagy a történelmi jelentőségű helyek a szőlőhegyek és az olívaligetek között mind-mind arra utalnak, hogy Észak-Dalmácia már a rómaiak idején is lakott lehetett. 
Hasonló kép fogad minket Kozinóban és közvetlen környezetében, egészen a közel fekvő Zadarig. Különböző kultúrák hagyták itt a nyomukat az évszázadok során. Ezekből tudjuk, hogy a hely nyilvánvalóan az illírek idején is lakott volt. Rómaiak települtek le a területen a Krisztus előtti második évszázadban, a Nyugat-Római Birodalom bukásáig. Ezután uralkodók váltották egymást Kozinóban, Zadaron és a közeli településeken egyaránt. Először bizánci, később frank, majd a kilencedik század kezdetétől újra bizánci uralkodó irányította ezeket a településeket. 1000 körül a tehetősebbnek mondható Kozinót kifosztották a kalózok, a helyi lakosoknak a közeli Velencétől kellett védelmet kérniük. A tizedik században a területet horvát uralkodók vették át, egészen 1102-ig, amikor is államközösséget alkotva a Horvát irályság a Magyar Királysághoz csatlakozott. Az ezután következő évszázadokban magyar, horvát és velencei uralkodók váltották egymást, ebből hosszabb ideig, a 15. és a 18. század között Zadar és környéke Velencéhez tartozott. A 19. században osztrák és a francia fennhatóság következett, majd 1918-ig újra osztrák kézben volt a terület. Az első világháború után az értékes régió ismét olasz kézre került, a második világháború után pedig Jugoszlávia részét képezte. Az 1990-es évek elejétől a független Horvát Köztársasághoz tartozik. 
Kozino tehát nagyon mozgalmas történelemi múlttal rendelkezik. Ez vonzerejének része, mert a múlt máig épségben megmaradt nyomai szinte mindenütt fellelhetők.


Nevezetességek Kozinóban 

Kozino kicsiny, nyugalmas üdülőhely, amely számos érdekes nevezetességgel szolgál közvetlen és tágabb környezetében. 
Ezek közül kiemelkedik a közeli Zadar élénk városa, az ott található számos látványosság a turisták kedvelt célpontja. A város magja a régió történelmi kincsestárát mutatja, amelyet velencei fallal vettek körül, a Velencei Birodalom hosszan tartó uralmának emlékeként. Az óváros egy tengerbe nyúló földnyelven fekszik, amelyet hídon lehet megközelíteni. A négy megmaradt városkapu sejteti, milyen legyőzhetetlen hatalommal bírtak az építői, de amely feltétlenül szükséges volt a régió védelmére, az ellenség megfékezésére. Nem árt, ha a történelmi emlékek kedvelői hosszabb tartózkodást terveznek Zadarban, annyi a látnivaló. Ilyen például a St. Donatus katedrális Zadar óvárosában, amely a kilencedik századból származik, s az egyik legkedveltebb kirándulási cél egész Horvátországban. Érdemes megtekintenünk a tengeri orgonát, amely 2005-ben készült el. Ez is Horvátország kiemelt nevezetességei közé tartozik, miként az „Üdvözlet a napnak” épülete is. Mindkét látványosságot az építész, Nikola Basic tervezte. Az utóbbi kör alakú, 300 üvegdarabból álló, 408 négyzetméter alapterületű építmény, amely a naplemente során a nap a sugarait rávetíti az elemekre, ezáltal érdekes fényhatások figyelhetők meg. Végül, de nem utolsó sorban Zadar kínál néhány érdekes múzeumot is, ilyen az Archeológiai Múzeum vagy a Nemzeti Múzeum. 


Sport és kirándulás Kozinóban 

Kozino környéke számos sport- és szabadős lehetőséget kínál, köztük természetesen mindenféle vízisportot, mint például a horgászat, a búvárkodás, a vitorlázás, a szörf vagy a vadvízi evezés is. Akik a kirándulásokat részesítik inkább előnyben, számukra is akad bőven lehetőség, a környék a hegymászók, kirándulók számára valóságos paradicsom. 
Ha kirándulási célt keresünk, a közelben fekvő nemzeti parkok jelentik a legjobb megoldást. A Kornáti, a Paklenica és a Velebit Nemzeti Parkok valódi turista vonzerőt jelentenek, a Plitvicei Nemzeti Park pedig a legismertebb látványosságok közé tartozik, gyönyörű zöld és kék tavaival, vízeséseivel lenyűgözi a látogatót. Minden park könnyen elérhető Kozinóból autóval, és az a legegyszerűbb, ha napi kirándulásokat tervezünk a környékre. 
Akiket inkább a kulturális látnivalók érdekelnek, azok számára Split és Dubrovnik városa a tökéletes választás.

Nyaralás Kozino az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Kozino-ben vagy csak Kozino-ről információt akar kapni Dalmácia-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Kozino Apartmanok, Kozino Nyaralóházak, Kozino Szállodák, Kozino Üdülõfalvak, Kozino Vidéki házak, Kozino Panziók, Kozino Vendégszobák , Kozino Bungalók

Szálloda Kozino

    Kozino-ben sajnos nem találtunk hotelt.

Apartman Kozino

Üdülőfalu Kozino

  • Sajnos nem találtunk nyaralót Kozino-ben.

Nyaraló Kozino

Kozino, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.