Szigetek - Kroatien

Információk az Ön nyaralás Krk-sziget-n

2887 szállás van ajánlatunkban az Ön számára Krk-sziget-en

TZ Dobrinj Quelle: TZ Dobrinj

Krk-sziget a legnagyobb horvát sziget. Ha a hatalmas hídon át érkezünk ide, rideg, karsztos oldaláról mutatkozik meg. A szigetnek sok arca van, s számos változatos lehetőséget kínál a szabadidős tevékenységek és látnivalók tekintetében. Amióta Krk szigetét 1310 m hosszú híd köti össze a szárazfölddel, az egyébként is sokat látogatott hely Horvátország egyik legkedveltebb úti céljává vált, ami közlekedési infrastruktúrájának is köszönhető.

Krk szigetét elsősorban változatos vidéke tette kedveltté, amely a kopasz és sivár tájtól kezdve a burjánzó növényzettel borított területekig mindenki ízlésének megfelel. A sziget északkeleti és keleti részét nehezen megközelíthető tengerpart és fakó kősivatag uralja, ezzel szemben a déli rész egyre zöldebb, míg a növényzet délnyugaton gyönyörű mediterrán erdőbe megy át. A sziget termékeny középső völgyében, Omisalj és Baska öblei között szőlőhegyeket, gabonaföldeket, olajfaligeteket, zöldség- és gyümölcskerteket, sőt még egy kis édent is találunk.

A hídról először az Omisaljski-öböl fölött fekvő Omisaljt érjük el, amely Krk város mellett a sziget legrégebbi és kulturálisan legjelentősebb települése. Érdemes ellátogatnunk a román stílusú bazilikához, valamint a Szent Anton-kápolnához, amely szintén szép kilátást nyújt az öbölre. Akit inkább a víz vonz, az Njivice kisvárosában határtalan fürdőzési örömökre lelhet. Bár Njivice első pillantásra új településnek tűnik, az egykor Castrum Musculumnak nevezett faluban már a rómaiak kis helyőrséget állítottak. A sziget nyugati részén fekvő Glavotokban és környékén idilli a hangulat. A keveset látogatott helyhez fallal szegélyezett, olajfaligetek és fügefák tarkította kis utcák vezetnek. A mintegy tíz házat magában foglaló halászfalvacskában megtekinthetjük a ferences rendi kolostort. Glavotok mindazok számára kedvelt hely, akik egy kis időre hátat akarnak fordítani az üdülőhely turistaáradatának.
A sziget fővárosa, Krk város hatalmas bástyákkal és tornyokkal védett öbölben található. A település egykori római múltjáról nemcsak a bástyaszerű és a városképet meghatározó várfalak, hanem számos elsüllyedt hajó tanúskodik, amelyek amforákkal megrakodva a tengerfenéken fekszenek. Kosljun kolostorszigetére Punatból csónaktaxival juthatunk el. A bencések itt a 13. században apátságot alapítottak, amelyet mintegy 200 évvel később a ferences rendiek vettek át. Punat nagy jachtkikötővel rendelkezik, a vitorlázók és a víz szerelemeseinek paradicsoma.

Videos
 

Urlaub auf der Krk-sziget mit Adrialin

Hier finden Sie günstige Unterkünfte für Ihre nächste Reise :

image description

Suchen Sie eine Ferienwohnung, ein Ferienhaus, ein Hotel, ein Landhaus, eine Pension, ein Gästezimmer oder ein Mobilheim für Ihren Urlaub auf der Krk-sziget, oder wollen Sie sich einfach nur über auf der Krk-sziget in Szigetek informieren, dann sind Sie bei uns richtig.

Hier finden Sie Ferienunterkünfte wie Ferienwohnungen, Ferienhäuser, Landhäuser, Hotels, Ferienanlagen, Pensionen, Gästezimmern, Mobilheime, Kreuzfahrten, Yachtcharter, Ausflüge u.a. Adrialin verfügt über ein ständig wachsendes Angebot für Ihre Reise nach Kroatien, Italien und Österreich.

Zum Angebot:
Krk-sziget Ferienwohnungen, Krk-sziget Ferienhäuser, Krk-sziget Hotels, Krk-sziget Ferienanlagen, Krk-sziget Landhäuser, Krk-sziget Pensionen, Krk-sziget Gästezimmer, Krk-sziget Mobilheime

Krk-sziget, eine gute Wahl für Ihren Urlaub in Kroatien.