Adrialin

Lopar - Szigetek - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Lopar

Ajánlatunkban 268 szállás szerepel Lopar-ban az Ön számára.

Lopar helység lakosainak száma kb. 1100 és Rab helység, Rab-től, a legközelebbi nagyobb várostól 12 km-re fekszik.


Általánosságok


Lopar a Rab-sziget második legnagyobb városa és a szomszédos Krk-szigetről érkező hajók kikötője. Az elsősorban az idegenforgalomra berendezkedett település számos szálláslehetőséggel – nyaralókkal, apartmanokkal és az óriási San Marino hotelkomplexummal – várja a látogatókat. Szinte minden második ház magánszobákat is kínál, a kempingezők pedig a Crnika-öbölben egy nagy kempinget találnak, amely a főszezonban gyakran meglehetősen zsúfolttá válik. A csodálatos strandok és a festői öblök különleges bájt kölcsönöznek a városnak, ahol nyaranta, a közeli strandokhoz hasonlóan, igencsak zajlik az élet. Aki szeretne szabadulni a városnyüzsgő forgatagától, az gyalogszerrel vagy kerékpárral remek túrákat tehet a tengerpart mentén vagy keresztül-kasul a szigeten. Lopar sport- és szabadidős programkínálata minden igényt kielégít. Hasonlóan kiváló és változatos a helyi gasztronómia is, amely a vidékre jellemző specialitásokkal és nemzetközi ételekkel kényezteti a vendégeket. Az éjszaka szerelmesei Loparban és a közeli Rab városában egyaránt a lehető legjobb helyen járnak. Változatos kirándulásokat tehetünk a sziget többi településére, illetve a Krk-szigetre. Nagy népszerűségnek örvendenek a Rab-sziget körüli hajótúrák, és számos kirándulójárat indul a Kornáti-szigetekre és a szárazföldre is. Lopar jachtkikötője megközelítőleg 150 hajó befogadására alkalmas, és hajódaruval, illetve -felvonóval rendelkezik.

Történelem

Lopart görög telepesek alapították, akik csak az addig itt élő liburnokkal folytatott kemény küzdelmek után tudták birtokba venni a szigetet. Rabot először a görög földrajztudós, Mertoridész említi írásaiban, a Kr. e. 4. században. A sziget ekkoriban az „Arba” nevet viselte. Mintegy 100 évvel később a liburnok újra Rabra érkeztek, és sikerült véglegesen elűzniük a görögöket, akik gyorsan elásták kincseiket abban a reményben, hogy békésebb időkben visszatérhetnek. A rómaiak azonban megelőzték őket ebben, és a népvándorlások időszakáig irányították a szigetet. Rab több alkalommal gazdát cserélt, és vele együtt Lopar is, amely a sziget második legnagyobb városává nőtte ki magát. A legenda szerint Lopar volt Marinus szülővárosa, aki a 3. században az itáliai Riminibe ment, hogy ott kőfaragóként dolgozzon az épülő erődön. Amikor Diocletianus császár idején megindult a keresztényüldözés, Monte Titanóba menekült, és egy barlangban rejtőzködött. Itt több más menekülttel együtt egy kolostort alapított és egy templomot épített. Ez a kolostor jelentette egy apró város magját, amely később városállammá fejlődött, és ma a San Marino nevet viseli. Egy másik, kevésbé ismert remete, Domonkos a 14. században a Zidine-foknál élt, egy templom szomszédságában.

Látnivalók

Az élénk forgalmú, kiváló idegenforgalmi infrastruktúrával rendelkező fürdőhely, Lopar környéke csodálatos strandjai mellett néhány figyelemre méltó látnivalóval is szolgál a turisták számára. A közeli Zidine-foknál – valószínűleg a római időkből származó – épületek romjai láthatók. Nem messze fekszik Supetarska Draga fürdőtelepülés, ahol egy 1050-ben alapított kolostor áll, amelyet a 16. században elhagytak a szerzetesek. A kolostorból csak a román stílusú templom maradt fenn, amely egyébiránt a sziget legrégebbi egyházi épülete. Szintén érdemes megtekinteni az utolsó még fennmaradt vízimalom maradványait, amely korábban a sziget ivóvízzel való ellátására szolgált. Rab városa bőséges látványosságokkal és történelmi jelentőségű nevezetességekkel várja látogatóit. A festői óváros a város látképét uraló négy templomtoronnyal, pompás reneszánsz palotáival, kisebb-nagyobb templomaival, kolostorával, érdekes múzeumával és gyönyörű part menti sétányával könnyen felveszi a versenyt az Adria többi tengerparti városával. Rabot nem véletlenül tartják Dubrovnik után a horvát partvidék második legszebb városának. Ne mulasszuk el felkeresni az Eufémia-öbölben, Kampor közelében található ferences kolostort. Az utolsó szerzetesek egyikeként itt alkotta Ambroz Testen barát expresszionista festményeit.

Sportolási és kirándulási lehetőségek

Loparban a fürdőzés és a vízi sportok játsszák a főszerepet. Emellett a búvárkodás, a szörfözés és a vízisízés is nagy népszerűségnek örvend, ehhez tanfolyamok és felszerelések kínálata is igazodik. A kikötőben a vízisícentrum minden feltételt biztosít ehhez az izgalmas sporthoz, ezenkívül jet-skit, illetve parasailinghez szükséges felszerelést is bérelhetünk. Különböző csónakok, valamint kajakok és kenuk is a kínálat részét képezik, a búvárközpontokból különböző búvárkellékeket is kölcsönözhetünk. A kedvcsináló és hagyományos búvártanfolyamok, illetve az idegenvezetős túrák a kezdőket is bevezetik az Adriai-tenger lenyűgöző víz alatti világába. Aki a vizes programok mellett másféle időtöltésre vágyik, az biciklit bérelhet, és gyönyörű kerékpárutakon fedezheti fel a szigetet. A Lopar vidékén és a szigeten kívül tett kirándulások is alternatívát jelentenek a strandolás mellett. Szervezett körutak keretében felfedezhetjük az egész szigetet, kirándulóhajókkal pedig felkereshetjük a Kornáti-szigeteket, illetve a szomszédos Krket. Hajótaxival eljuthatunk a part menti Sveti Grgur és Goli szigetekre is. Míg Golit kopár és sziklás táj jellemzi, Sveti Grgur apró erdeivel, cserjéseivel és dámvadjaival vendégszerető oldalát mutatja, és fürdőzésre invitálja a látogatókat, melynek során delfineket is megfigyelhetünk.

Strandok

Lopart csodálatos strandjai és fürdőzésre alkalmas öblei teszik a lubickolni vágyók és a vízi sportok szerelmeseinek kedvelt találkozóhelyévé. Nagy népszerűségnek örvend a sziklákkal körülvett „Paradicsom-part” (Rajska plaza), amely valóban rászolgál a nevére. Különösen a déli forróságban kellemes árnyékot nyújt egy kis fenyőerdő, a tengeren fekvő, apró Lukovac-sziget csodálatos látvánnyal szolgál. A part kifejezetten sekély, így különösen ideális gyermekek számára is. Az ellátás is kiváló, így nem csoda, hogy Lopar Paradicsom-partján mindig vidám a hangulat. Több kilométer hosszan terül el a Crnika-öböl mentén a Veli mel homokos strand, amelynek partja annyira sekély, hogy több mint 100 méterre gázolhatunk a tengerbe anélkül, hogy vizes lenne a fürdőnadrágunk. Mivel ez a strand is rendkívül gyermekbarát, főszezonban élénk forgatag és színkavalkád jellemzi. Az északi irányban található számos kis öbölben ettől jóval nyugalmasabb környezetben fürdőzhetünk. Az eldugott helyekre hajótaxival juthatunk el. Akár gyalog is kereshetünk magunknak egy nyugalmas partszakaszt vagy egy romantikus öblöt, mivel a legnagyobb forgalom az említett strandokon zajlik, és már néhány száz méterrel arrébb is találhatunk olyan helyet, ahol egyedül élvezhetjük a fürdőzést.

Üdülés Loparban

Álomba illő strandjai és számtalan, csodálatos öble teszi Rab második legnagyobb városát a sziget egyik legkedveltebb turistahelyévé. A település házait, amelyek kis csoportokban állnak a lankás dombon, bő termésű mandula- és fügefák veszik körül. A két öböl, amely Lopar két oldalát határolja, kiváló idegenforgalmi infrastruktúrájának köszönhetően hozzájárulnak a település népszerűségéhez. A Crnika-öböl mentén modern szállodakomplexumok, egy kemping, számos étterem és egy óriási sportcentrum található. Ettől némileg hangulatosabb Lopar-öble kompkikötőjével, panzióival, kocsmáival és vendéglőivel, amely kószálásra és városnézésre invitálja a látogatót. A Crnika-öbölhöz kapcsolódik a valamivel kisebb Livacina-öböl jachtkikötőjével, illetve kb. 1,5 kilométer hosszú Paradicsom-partjával. E valóban paradicsomi strand Rab-sziget leghosszabb homokos strandja, a település kempingje pedig a legnagyobb a szigeten. A gyönyörű strandok sekély vize különösen kisgyermekek számára kínál ideális környezetet a pancsoláshoz, amelyhez az apró fenyőerdők is hozzájárulnak, amelyek nem csak a déli, izzó hőségben nyújtanak kellemes árnyékot. Az egyik északi öbölben található „Szahara-strand” valóságos Eldorádó a meztelen fürdőzés kedvelői számára, amely Lopártól kissé távolabb terül el, és egy gyönyörű fenyvesen át vezető úton közelíthetjük meg. Lopar kompkikötője lehetőséget biztosít, hogy remek kirándulásokat tegyünk a Kornáti-szigetvilághoz, vagy felkeressük a szomszédos Krk-szigetet. A kirándulás és a kerékpározás szerelmeseit elvarázsolja a gyönyörű kilátás, amely a part menti Sveti Grgur és a Goli szigetek magaslatairól, illetve a tengerparti hegyvidék csúcsairól tárul eléjük. A Loparban és környékén megtekinthető régi épületmaradványok és történelmi látnivalók teszik teljessé a kínálatot, a minden év szeptemberében megrendezésre kerülő „Mala Gospa” fesztivál pedig az itt töltött üdülés folklórprogramjának csúcspontját jelenti.
nevezetességek

ókori történelmi épületek,  templom
sportolási lehetőségek

túrázás,  tenisz
gasztronómia és szórakozás

étterem
Videók

 

Nyaralás Lopar az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához:

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Lopar-ben vagy csak Lopar-ről információt akar kapni Szigetek-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Lopar Apartmanok, Lopar Nyaralóházak, Lopar Szállodák, Lopar Üdülõfalvak, Lopar Vidéki házak, Lopar Panziók, Lopar Vendégszobák , Lopar Bungalók
Lopar, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

 • az Adrialin RDA tag

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE