Adrialin

Opatija - Kvarner Öböl - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Opatija

Ajánlatunkban 236 szállás szerepel Opatija-ban az Ön számára.

Opatija városnak kb. 12719 lakosa van és 18 km-re fekszik Rijeka-tól/től, a következő legnagyobb várostól. Opatija városrészei a következők: Icici, Matulji, Veprinac, Poljane, Pobri, Rupa, Mihotici, Volosko, Vlasici.


Általánosságok

Tudnivalók Opatijáról (Abbázia)

Horvátország legrégebbi tengerparti üdülőhelyét, az opatijai riviérát mindenképp útba kell ejtenünk, ha a Kvarner-öbölben járunk. Az elegáns város impozáns villáival a múltat idézi, a szubtrópusi kertek ámulatba ejtőek, a gondozott sétány minden látogatóra nagy hatással van. Sokan csak egynapos kirándulásra érkeznek ide. A város kedvező klímáját a mögötte magasodó Ucka-hegységnek köszönheti, amely a hideg északi szelet feltartóztatja, az afrikai langyos légáramlatnak, a Jugónak pedig szabad utat enged. Nyáron sokan keresik fel a sétány mentén található kávézókat és éttermeket, és élvezik az utat szegélyező virágok és a szép parkok látványát. A fiatalabbak és azok számára, akik jó hangulatban szeretnék eltölteni a nap hátralévő részét, a diszkókban, éjszakai klubokban és bárokban adott a lehetőség arra, hogy az éjszakát nappallá varázsolják. Opatijába nem érdemes autóval érkezni, mert nagyon nehéz parkolóhelyet találni. Minden irányban jó a buszcsatlakozás, ami lehetővé teszi, hogy a közelben vagy a távolban lévő szép úti célokat felkeressük, köztük Velencét is. A városban található szállodák árai elég borsosak, de cserébe csendesek és vonzóak. Az itteni gasztronómia kínálatában rengeteg bécsi kávézót, éttermet és grillbárt találunk, és finom ételek gazdag választéka kényezteti a vendégeket. Természetesen minden árkategóriában találhatunk kedvünkre valót.

Történelem

Először 1453-ban merül fel Opatija neve, a korabeli apátsággal kapcsolatban. A kolostor körül csak 1813-ban, a francia megszállás alatt kezdtek letelepedni az „őslakosok”. Opatija az első világháború végéig Ausztriához tartozott, 1921-ben „Abbazia” néven Olaszországhoz csatolták. 1844-ben kezdődött a 30 házat számláló halászfalu fürdőhellyé válása, amikor egy gazdag rijekai kereskedő fényűző villát építtetett itt. Lassanként státusszimbólummá vált, ha valaki Opatijában megengedhetett magának egy nyári rezidenciát, amelyeket már akkor is kiadtak barátoknak vagy idegen szállóvendégeknek. Az opatijai riviéra rendkívül enyhe klímája a város kellemes hangulatával együtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a település fürdőhellyé váljon. Mindenki, aki a császári és királyi monarchiában névvel és pénzzel rendelkezett, Opatijában nyaralót építtetett. Az akkori soknemzetiségű állam színes építészetet honosított meg a városban. A villákat és a palotákat alpesi, barokk, velencei-gótikus és art nouveau stílus jellemzi. A városban olyan nevezetes személyiségek fordultak meg, mint Ferenc József osztrák császár, II. Vilmos német császár, de ismert zeneszerzők is tiszteletüket tették itt. Az írók is jól érezték magukat a nagyvilági városban, James Joyce pedig legszívesebben az Imperial kávézóban fogyasztotta el feketéjét.

Nevezetességek

Opatija felfedezését érdemes a csodálatos tengerpart menti sétányon kezdeni. Számtalan, szép terasszal rendelkező étterem szegélyezi a több mint száz éves Lungomare sétányt, amely Opatiját összeköti a tizenkét kilométerre lévő Lovrannal. A Marsala Titán is érdemes végigsétálnunk, amelyet luxus villák, elegáns üzletek, szállodák és kávézók szegélyeznek. Ez a város gazdag negyede, amely érdekes és változatos benyomást kelt az exkluzív tengerparti üdülőhellyel együtt. A varázslatos Villa Angiolina úttörő jelentőséggel bírt Opatijában. Az egykori kereskedő villája az egyetlen „nyaraló” volt itt, amelyet ezután további pompás házak követtek. A parkban számos egzotikus növényfajtát csodálhatunk meg, mint például a bambuszt, az eukaliptusz- és mamutfenyőket, a csodálatosan virágzó kaméliákat, a citrusféléket és az óriási magnóliát. A Sveta Marija-plébániatemplomot a 19. században építették, amely fából készült kupolájával és a csodálatos, színes üvegablakaival impozáns látványt nyújt. Az „Üdvözlet a tengernek” című szobrot is érdemes megtekintenünk, amely egy sziklán áll a tengerparton. A bájos bronzalkotás egy lányt ábrázol, amint egy sirályt tart a kezében. Egykori cukrászdából alakították ki 1900 körül azt a pavilont, amely ma egy festményekkel berendezett kiállító teremnek ad otthont. Az épület 2003-as felújítása óta a part ékköve.

Sport és szabadidő

Ha fürdőzni, úszni szeretne, vagy egyéb vízi sportot űzne, Opatijában a strand mellett, néhány tengervízzel feltöltött úszómedencében van erre lehetőség. A vitorlázók a Hotel Admiraltól délre, a jól felszerelt Admiral-Marinában köthetnek ki, amelyet nem csak a szálloda vendégei használhatnak. Opatija környéke kitűnően alkalmas arra, hogy gyalogosan fedezzük fel. Ha a parti sétányon végigsétálunk, a legvégén Lovranba érkezünk. A Lungomare szép villák és kertek mellett húzódik, és kellemes sétát ígér a part mentén. Ezen a rendkívül idilli gyalogúton sok pad található, amelyeken megpihenhetünk, és közben nézelődhetünk is. Egy kis szerencsével árnyékos fenyő- vagy babérfa alatt találhatunk ülőhelyet. Fürdőruhát ide mindig hozzunk magunkkal, mert a tizenkét kilométer hosszú sétány mentén bárhol fel tudjuk magunkat frissíteni a tengerben. Ez a kocogók számára is nagyon jó lehetőséget kínál. A közeli Szlovénia is szép úti cél, különösen a Postojnai cseppkőbarlangot érdemes megtekintenünk. A Pivka-folyó által a mészkőben kialakított barlangok két szinten helyezkednek el, és mintegy 21 kilométer hosszú járat található a föld belsejében. Mivel ez a távolság elég jelentős, ma már elektromos vasút vezet át a barlangrendszeren.

Strandok

Opatiját gyakran jellemzik tengerparti üdülőhelyként, habár természetes stranddal nem rendelkezik. Azonban a tengervízzel feltöltött úszómedencék elegendő lehetőséget biztosítanak arra, hogy zavartalanul élvezzük a fürdőzést. A lebetonozott városi strandon sok nyugágy és napernyő áll rendelkezésre, amelyeket igény szerint bérelhetünk. A szintén mesterségesen létrehozott Slatina-strandon fürdőzési lehetőségek állnak rendelkezésre, emellett szörfdeszkát is bérelhetünk. Amíg a város szélén lévő strandok a főszezonban rendkívül élénkek és túlzsúfoltak, addig a strand melletti sétányon található, számos kedves, fürdőzésre alkalmas öböl sokkal nyugalmasabb és felejthetetlen fürdőzési élményt kínál. A legtöbb, tenger közelében lévő szálloda saját, fürdőzésre alkalmas öböllel rendelkezik, ezen kívül szép tengervizes medencékben is csobbanhatunk itt. Ha a sétány mentén elsétáltunk Lovranba, ott két szép, fürdésre alkalmas öböl is vár ránk. Az egyik a Hotel Splendiddel szemben található. A nagyobbik öböl a Kormuscak-parknál fekszik, amelyet a települést elhagyva, Opatija felé pillanthatunk meg. A pörgő strandélet szerelmesei biztosan jól érzik majd magukat Medveja kavicsos strandján. A Lovran mögött fekvő település a színes forgatag mellett jó lehetőségeket kínál a környéken izgalmas búvárkirándulásokra is.

Nyaralás Opatiján

Az „adriai Nizza” most is úgy vonzza a látogatóit, mint korábban. A város az évek folyamán mit sem veszített nemesi kisugárzásából, amelyet ellenállhatatlan mediterrán kisugárzásának is köszönhet. Az egykori, nyugodt halászfaluból lassacskán nagyvilági fürdőhely alakult ki, amelynek luxus villáiban 1896-ban már villanykörtével világítottak. Opatija abban az időben nagyon divatos volt, 1908-ban már villamos szállította a nyaralóvendégeket szállásuktól a sétányig. Ma Opatija modern város, amely látogatóit sokféle szórakozási lehetőségével, látnivalóival, kultúrájával és fürdőzési lehetőségeivel csalogatja. A pompás villák mellé modern szállodákat építettek, amelyek a nagy kiterjedésű, csodálatos virágokkal rendelkező parkok szépségében semmilyen csorbát nem ejtenek.
Sokféle wellnessprogramot vehetünk itt igénybe, amelyek a jó közérzetet és a szórakozást szolgálják, a két kaszinóban pedig, egy nagy adag szerencsével, az utazáshoz rendelkezésre álló összeget kipótolhatjuk. Az exkluzív szállodák táncteraszai a tengerpartra leszűrődő vidám dallamokkal elsősorban az idősebbeket csalogatják a parkettra. A fiatalabbak bárokban vagy diszkókban kapcsolódhatnak ki, ahol a késői órákig is eltart a mulatság. Jó szórakozást kínál a híres Opatijai Karnevál is, melynek alkalmával a városon áthaladó színes felvonulást tekinthetjük meg. Sokan gólyalábakon követik a tömeget. A karnevál csúcspontjaként egy szalmából és rongyból készült babát égetnek el, amely az elmúlt évben történt rosszat jelképezi. Szolidabbnak mondhatók a sétány mellett található, Hotel Imperial teraszán megrendezésre kerülő koncertek, amelyek keretében kis esti hangversenyt is tartanak a parkban. A dzsessz kedvelői július első hétvégéjén kereshetik fel Opatiját, amikor a Villa Angiolinában, de a városban mindenütt kellemes zenét játszanak. Ezenkívül egész évben számos rendezvény vonzza a látogatókat a városba, melynek elegáns megjelenése páratlan Horvátországban, népszerűségét különleges hangulatának köszönheti. Az egykori császári és királyi nyaralóhelyen felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk.
nevezetességek

parti sétány
gasztronómia és szórakozás

bár,  kávézó,  kaszinó,  diszkó,  pizzéria,  étterem
bevásárlás

szupermarket
Videók

 

Nyaralás Opatija az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Opatija-ben vagy csak Opatija-ről információt akar kapni Kvarner Öböl-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Opatija Apartmanok, Opatija Nyaralóházak, Opatija Szállodák, Opatija Üdülõfalvak, Opatija Vidéki házak, Opatija Panziók, Opatija Vendégszobák , Opatija Bungalók
Opatija, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE