Adrialin

Pjescana Uvala - Isztria - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Pjescana Uvala

Ajánlatunkban 35 szállás szerepel Pjescana Uvala-ban az Ön számára.

Pjescana Uvala kis falu lakosainak száma kb. 350. és Pula-től, a legközelebbi nagyvárostól 6 km-re fekszik.


Általánosságok


A népszerű üdülőhely, Pjescana Uvala a Pula közelében lévő két félsziget közti homokos öbölben fekszik. A mintegy 350 lakost számláló település csak 30 éves, és a kezdetektől fogva a fürdőzni vágyók és a vízi sportok szerelmeseinek kedvelt úti célja volt. A település hosszú tengerparti sétányával és szolgáltatásaival tárt karokkal várja az ide utazókat, akiknek gondtalan nyaralásban lehet részük ezen a páratlan helyen. Számos étterem, kávézó és bár található a sétány mentén, amelyek helyi specialitásokkal gondoskodnak arról, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Különböző üzletekben, kisebb boltokban ejthetjük meg a napi bevásárlást, szükség esetén orvoshoz is fordulhatunk. Horvátország egyik legjobb jachtkikötőjét találhatjuk itt. A halászok is értékelik a Pjescana Uvala-i öböl kedvező fekvését, amely védelmet nyújt zivatarok esetén. Érdemes megtekintenünk a település igen modern, hajó formájú templomát is, amely a város feletti dombon emelkedik az üdülőhely fölé. A gyönyörű homokos strandok feledhetetlen vízparti nyaralást jelentenek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A településen bérelhetünk csónakot, és érdekes felfedezőtúrára indulhatunk a part mentén. Mivel itt télen is kellemes a hőmérséklet, és egészen más oldaláról ismerhetjük meg a települést, ekkor is érdemes meglátogatnunk ezt a gyönyörű helyet.

Történelem

Az üdülőhelyet, Pjescana Uvalát csak az 1970-es években alapították, ezért nyilvánvalóan nem rendelkezhet nagy történelmi múlttal. Ezzel szemben Isztria többi településének történelme annál színesebb, és számos kultúra nyomait fedezhetjük fel bennük. Már a történelem előtti időkben illír törzsek népesítették be a területet, és jól megerősített, hegyre épített falvakat alapítottak a part mentén és az ország belsejében egyaránt. Amikor a 3. században a rómaiak Isztriába jöttek, elkeseredett ellenállásba ütköztek, amit csak száz év múlva sikerült legyőzniük. A rómaiak településeket hoztak létre és utcákat építettek. Az ebből a korból származó legimpozánsabb épület a hatalmas pulai amfiteátrum, amely már az ókorban is gigantikusnak számított 23 ezer fős befogadóképességével. A népvándorlás során hunok és vizigótok érkeztek Isztriába, majd a 6. században bizánciak foglalták el a területet. Nagy Károly uralkodása alatt a szlávok függetlenséget szereztek, amely addig tartott, amíg Velence a területet ellenőrzése alá nem vonta. A lagúnák városának bukásával Isztria rövid francia uralmat követően Ausztriához került. Az első világháború után szétesett az Osztrák–Magyar Monarchia, Olaszország pedig megragadta az alkalmat, és bekebelezte Isztriát. A fasiszta Mussolinitól rettegve igen sok horvát hagyta el a területet. Isztria 1945-ben lett Jugoszlávia része.


Látnivalók

Igaz, hogy a Szent Miklós-templom Pjescana egyetlen nevezetessége, ez a kis szokatlan kialakítású templom mégis különleges. A modern, hajó alakú templom, ahogyan a település egyéb épületei is, 1970-ben épült. Pjescana Uvala helyett viszont a közelben lévő város, Pula különböző korokból származó, számtalan impozáns épülettel és emlékművel rendelkezik. A lenyűgöző ókori amfiteátrumot feltétlenül meg kell tekintenie, ha Isztriában jár. A város jelképének számító épület 23 ezer fő befogadására képes, amely ennek alapján az egész ókori Római Birodalom hatodik legnagyobb amfiteátruma. Szintén figyelemre méltó a Sergius-diadalív, amelyet egy római méltóság tiszteletére állítottak. Korábbi időkből származik a Sveta Marije-katedrális, amelynek főoltára kétszáz évvel régebbi, és egy egykori római szarkofágból készítették. Egy tűzvész és további bővítési munkálatok eredményeképpen a reneszánszba hajló, különböző építészeti stílusok érdekes egyvelege jött létre. Pula színes történelmébe nyerhetünk betekintést a történelmi múzeumban, amely egy 17. századi velencei fellegvárban kapott helyet. Az épület egy dombon, az óváros felett helyezkedik el, ezért az erődből a csodás kilátásban is gyönyörködhetünk.

Sport és szabadidő

Az úszás, a búvárkodás, a szörfözés és a vitorlázás a legkedveltebb szabadidős tevékenység Pjescana Uvalában. A modern és nagy jachtkikötőben kitűnő szolgáltatásokkal várják a hajósokat, valamint a hobbitengerészeket, akik csak rövidebb időre veszik igénybe a szolgáltatásokat. A 18 mólóban mintegy 650 hajó köthet ki, ezenkívül további 250 helyet tudnak biztosítani a parton. Egy 30 tonnás emelődaru, videokamerás ellenőrzés, valamint internet-hozzáférés is színesíti a jachtkikötő szolgáltatásait. Nem csoda, ha ez Horvátország egyik legjobb kikötője. Minden évben számos újítást vezetnek be, amelynek köszönhetően egyre több német, osztrák és olasz hajós érkezik Pjescana Uvalába. A közelben fekszik Pula városa, amely éppen ezért tökéletes úti célt jelent. Szépségükkel vonzzák a turistákat a Brioni-szigetek, ahová egész évben kirándulóhajók indulnak. Veli Brijunban, amely a 14 szigetből álló szigetcsoport legnagyobbika, a látogatók a szigeten közlekedő kisvonatra szállhatnak, amely közvetlenül a nevezetességekhez viszi őket. Az út előkelő panziók, buja kertek és elegáns villák mellett halad, és a római kori épületek romjaihoz, valamint a szafari parkba vezet. A római kori pogány templomok és fürdők, valamint a kora keresztény bazilikák maradványait Nesaticumban, Valtura közelében, Isztria legjelentősebb régészeti lelőhelyén tekinthetjük meg.

Strandok

Pjescana Uvala jelentése „homokos öböl”. Aki első alkalommal nyaral itt, az jól tudja, hogy ez az elnevezés helytálló. Valószínűleg úszók lehettek, akik 30 évvel ezelőtt erre a két félsziget közti védett öbölben lévő, csodálatos homokos strandra ráleltek. A halászok és a hajósok is úgy vélik, hogy az öböl kiváló menedékhelyet nyújt a viharok és zivatarok elől. Ennek köszönhetően a hosszú és finom homokkal borított strand a fürdőzni, napozni vágyók és a vízi sportok kedvelőinek körében rendkívül népszerű. A főszezonban itt rendkívül élénk és színes strandélet zajlik. Ennek ellenére mindenki találhat megfelelő partszakaszt, ahol senki sem zavarja a strandolásban. Ezzel szemben a Kamenjakban található nemzeti park sokkal meghittebb látványt nyújt, amely Isztria déli csücskénél található, és tökéletesen alkalmas arra, hogy bebarangoljuk, és mindent nyugodtan megtekintsünk. Különösen örömteli, hogy a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak nem kell belépődíjat fizetniük, szemben az autósokkal és a mopedesekkel. Kamenjak természetvédelmi parkja főként szép, eldugott fürdőhelyei miatt kedvelt. A természetvédelmi parkkal átellenben található Medulin, amelynek csodálatos, félreeső öbleiben gyönyörű strandokat fedezhetünk fel.

Nyaralás Pjescana Uvalában

Pjescana Uvala kezdetben Pula lakosainak népszerű „menedéke” volt, amely hétvégéken enyhülést jelentett a városi forgataggal szemben. A hetvenes években alapított település mégis igen gyorsan modern üdülőhellyé fejlődött, amely hatalmas jachtkikötőjével és gyönyörű homokos strandjával a turistákat nagy számban vonzza. A darukkal jól felszerelt kikötőben nem csupán megfelelő számú csónakhelyek, hanem internet-csatlakozás és egyéb extrák is rendelkezésre állnak. Ezáltal modern kényelmet kínál, és állandóan figyelemmel kíséri a legújabb vívmányokat. A szép, hosszú tengerparti sétány kikapcsolódásra hívogat. Számos étterem horvát specialitások széles kínálatával csábítja a vendégeket. Néhány éttermet már több díjjal is kitüntettek kitűnő konyhájának köszönhetően. A kellemes, nyugodt hely modern templomának köszönhetően is nevezetes. A dombon található, hajó alakú Szent Miklós-templom fehér és kék színekben pompázik. A dombról teraszos lépcsőkön juthatunk el az öbölbe, ahol mindig hét ágra süt a nap, és amely feledhetetlen strandélményeket ígér. Pjescana Uvala pompás homokos strandjának köszönheti a nevét is, amelynek jelentése „homokos öböl”. Sekély partja a strandot a gyermekes családok számára is vonzóvá teszi, a sűrű fák pedig hűsítő árnyékot biztosítanak. Pjescana Uvala meg tudta őrizni kellemes és családias környezetét. A helyet még színesebbé teszi a pulai lakosok sok-sok hétvégi háza, akik továbbra is itt pihenik ki magukat. A szállodák, az üdülők és a családi szállások kialakításukban is némileg visszafogottak, így nincs olyan benyomásunk, mintha egy idegenforgalmi fellegvárban nyaralnánk. A közelben fekvő Pula ókori múltjával, valamint számos lenyűgöző látványosságával vonzza az ide érkezőket. Innen nincs messze a Brioni Nemzeti Park sem, amely természeti értékeivel kápráztatja el az ide érkezőket.
sportolási lehetőségek

úszás

Nyaralás Pjescana Uvala az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Pjescana Uvala-ben vagy csak Pjescana Uvala-ről információt akar kapni Isztria-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Pjescana Uvala Apartmanok, Pjescana Uvala Nyaralóházak, Pjescana Uvala Szállodák, Pjescana Uvala Üdülõfalvak, Pjescana Uvala Vidéki házak, Pjescana Uvala Panziók, Pjescana Uvala Vendégszobák , Pjescana Uvala Bungalók
Pjescana Uvala, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE