Adrialin

Podstrana - Dalmácia - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Podstrana

Ajánlatunkban 130 szállás szerepel Podstrana-ban az Ön számára.

Podstrana helység lakosainak száma kb. 7300 és Split, a legközelebbi nagyobb város vonzáskörzetében fekszik. Podstrana részei a következők: Mutogras, Strozanac, Srinjine, Gornje Sitno.


Általánosságok


Podstrana a Strozanac, Grljevac, Sveti Martin és Mutogras nevű településekkel az egyik legcsodálatosabb nyaralóhely a dalmát tengerparton. A több mint 7300 lakosú Podstrana Splittől mintegy nyolc kilométerre található. Az enyhe, mediterrán éghajlatnak köszönhetően a csodálatos, kristálytiszta vizű Adria partján kitűnően pihenhet. 
A podstranai Riviéra hat kilométer hosszú kavicsos, valamint homokos tengerpartjával kellemes fürdőhelyet biztosít. Itt hosszú túrák megtételére is nyílik lehetőség. Csodálatos mandula- és tamariskaligeteken, szőlőhegyeken, olívaültetvényeken, valamint pompás gyümölcsöskerteken keresztül vezet az utunk. Itt leginkább őszibarackot és cseresznyét termesztenek. A helyeiknek az idegenforgalom mellett ez jó bevételi forrást jelent.
Split közelsége változatos nyaralást ígér. Amennyiben nyüzsgőbb helyre vágyunk, elutazhatunk a közeli nagyvárosba, hogy átélhessük egy turistaparadicsom lüktetését. A nagyvárosnak köszönhetően kitűnőek a közlekedési viszonyok is. A repülőtér 30 kilométerre, a komp, amellyel a szomszédos szigeteket megközelíthetjük, valamint a vonat- és a buszpályaudvar egyaránt csak 8 kilométerre van Podstranától. Az A1-es jelzésű autópályát 18 kilométeres út megtételével érhetjük el.


Nyaralás Podstranában

Az ismert nyaralóhely, Split közelségét Podstrana jól tudja kamatoztatni. A kedvelt fürdőhely menedékül szolgál azok számára, akik nyugalmat és pihenést keresnek. Maguk a spliti lakosok is szívesen utaznak Podstranába, hogy a nyugodt strandot élvezhessék.
A podstranai riviéra lankás lejtőin található csodálatos strandok a kimerült városi emberek menedékei. Azonban a családok számára nem csak az vonzó, hogy itt a turistaparadicsomok zajától távol pihenhetnek, hanem a kis nyaralóhely strandjain űzhető sokféle vízi sporttevékenység is. A kellemes hőmérsékletű tengerben nagyon jólesik az úszás, de a rejtélyes víz alatti világ is felfedezhető. Vízi sportok nagy választéka áll a nyaralók rendelkezésére. Mindezek mellett a páratlan környék nevezetességeit kerékpáron vagy barangolva is felfedezhetjük, továbbá érdekes kulturális programokon is részt vehetünk. Kellemes kikapcsolódást nyújtanak a nagy hagyományokra visszatekintő ünnepek, mint például a halászünnep.
A jól sikerült nyaralás természetesen nem képzelhető el kitűnő ételek nélkül. Az ínyenceket elkényeztetik a helyi fogások. A hagyományos tavernák és a kiváló éttermek mediterrán specialitásokkal csalogatják a vendégeket. Végül, ha kedvünk van, Podstrana éjszakai életébe is belekóstolhatunk. Többek között az „In Motion” nevű diszkó, egy kaszinó és kellemes bárok várják a betérőket. Ha ez mind nem volna elég, akkor a spliti éjszakába is fejest ugorhatunk.


Történelem

A Podstrana környéki dalmát régió már a kőkorban is lakott volt. Első írásos említése a római író, id. Plinius nevéhez köthető, aki egy erődről ír, amelyet az illírek építettek, de azt a rómaiak kis idő múlva elfoglalták. Arra is fény derült, hogy a Kr. u. 1. században a területet görög gyarmatosítók szállták meg. Ezt a tényt a Mutagras-hegyen végzett ásatások során feltárt leletek bizonyítják. A görögök után az illír törzs egy csoportja tört be a területre. A 7. század elején Dalmáciát a horvátok és az alvárok vették be. Eleinte az erdőkbe húzódtak be, mert ott – a kalóztámadásoktól tartva – nagyobb biztonságban érezték magukat. Létrejött a központi kormányzat által irányított Horvátország. Többek között a Velencével megkötött békének köszönhetően itt biztonságban érezték magukat az emberek, mivel a velenceiek is le akartak telepedni a termékeny vidéken. A velencei hajók vámjának megemelésével a horvátok gazdasági előnyökre tettek szert.
A béke azonban nem tartott sokáig. A velenceiek 1444-ben elfoglalták a tengerpartot. Őket 1514-ben a törökök váltották. 1686-ban a török megszállókat elűzték, Podstrana és a tengerparti települések lakói újból velencei hatalom alá kerültek. A dózsék uralma idején az emberek biztonságban érezték magukat, a régió felvirágzott. Pompás épületeket hoztak létre. 1806 után Napóleon seregével előrenyomult Podstranába és környékére. De az ő uralma sem tartott sokáig. Az osztrákok foglalták el az országot. Az első világháború után megalakult a Jugoszláv állam. 2001-ben, egy évvel a „fordulat” után, a kommunista Jugoszláv államból létrejött az önálló, nagy öntudattal rendelkező állam, Horvátország.
A csodálatos, vonzó Podstrana környéki táj, a mediterrán éghajlat, a szép strandok és a kristálytiszta Adria egyre több látogatót vonzott a dalmát tengerpartra. Ez azt eredményezte, hogy 1908-ban megnyitották Podstranában az első idegenforgalmi információs irodát.


Podstrana és környékének nevezetességei

Podstrana építészeti látványosságai Dalmácia mozgalmas történelméről tanúskodnak. Érdemes megtekintenünk például a Szent Anton-templomot, amelyet a barokk korszakban építettek. Különösen fontos a Szent Márton-templom. Itt egy erőd állt, amely 893-ban történelmi jelentőséggel bírt. A horvátok és a velenceiek ebben az időben esküdt ellenségek voltak. Ez megváltozott, amikor Mislav horvát fejedelem ellenségével, Petar Tradeni velencei dózséval ezen a helyen békét kötött. Ezáltal a horvátok előnyhöz jutottak: Velencének ettől kezdve díjat kellett fizetnie, egy speciális vámot, ha horvát vizeken akartak áthajózni. Az erőd már nem létezik, de ezt a történelmi pillanatot a Szent Márton-templomba belépve ma is megtapasztalhatjuk.
Sok látványosságot csodálhatunk meg a szomszédos Splitben is, például az UNESCO Világörökség listájára felvett nagyszerű, történelmi jelentőségű építészeti emléket, a Diocletianus-palotát. Ez a hatalmas épület majdnem a város felét körbeveszi, és a római császár palotája volt, amelyből Split városa alakult ki. Az egykori császári székhely nagy része, az impozáns külterületekkel együtt a nyilvánosság számára ma kulturális rendezvények színhelyéül szolgál. A palota pincéi részben kiállítótermi funkciót látnak el.
A látványos Szent Duje-székesegyházban kapott helyet korábban Diocletianus császár mauzóleuma. Magas tornyából kitekintve csodálatos kilátásban lehet részünk Split városára. A művészet kedvelőit biztosan érdekli a Mestrovic Galéria, amely a híres művész, Ivan Mestrovic műveinek ad otthont. A Horvát Régészeti Emlékek Múzeumát is érdemes megtekintenünk. Itt sok mindent megtudhatunk az ország és Split történelméről. A színházak kedvelőinek érdemes betérniük a Horvát Nemzeti Színházba is. Ez építészetileg rendkívül érdekes, valamint egy jó színházi darabot is érdemes itt megtekintenünk.


Sport és kirándulási lehetőségek Podstranában és környékén

A pihentető nyaralás részét képezik az érdekes és sokoldalú szabadidős programok. Nyilván senki nem kíván örökké a strandon lustálkodni, emellett jólesik egy kis mozgás is. Podstranában erre számos lehetőség nyílik. A fürdés mellett a csodálatos, kristálytiszta vizű tengerben búvárkodni is lehet. Podstranában igénybe vehetjük egy búváriskola szolgáltatásait is, amelyeket érdemes kihasználnunk. De ha akarunk, szörfözhetünk, vízisízhetünk, vitorlázhatunk, s ha kedvünk szottyan, részt vehetünk egy raftingtúrán a Cetina-folyón, amely 15 percnyi távolságra található.
Sok lehetőség várja a mozogni kívánókat Podstranában és környékén. Különböző sportágak közül választhatunk, mint például a strandröplabda, a futball, a tenisz és még sok egyéb. A motorozás kedvelői bérelhetnek maguknak egy járművet, és bejárhatják vele a gyönyörű vidéki tájat. Kényelmesebben megtehetjük ezt kerékpárral. Amennyiben a természetet minden ételemben élvezni szeretnénk, akkor a túrázás a legmegfelelőbb erre.
Különleges élményben lehet részünk, ha hajóval ellátogatunk a szomszédos szigetekre. Érdemes egynapos kirándulásokat tenni a közeli Trogirba, Salonába vagy Splitbe. Ezek több élményt és ismeretet tartogatnak. Élvezze nyaralását Podstranában és környékén!
nevezetességek

templomok
sportolási lehetőségek

úszás
gasztronómia és szórakozás

étterem,  kávézó
bevásárlás

ajándékbolt,  kis üzlet,  pékség

Nyaralás Podstrana az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Podstrana-ben vagy csak Podstrana-ről információt akar kapni Dalmácia-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Podstrana Apartmanok, Podstrana Nyaralóházak, Podstrana Szállodák, Podstrana Üdülõfalvak, Podstrana Vidéki házak, Podstrana Panziók, Podstrana Vendégszobák , Podstrana Bungalók
Podstrana, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE