Porec - Isztria - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Porec

Ajánlatunkban 1111 szállás szerepel Porec-ban az Ön számára.

Porec kisváros lakosainak száma kb. 18000 és Porec, a legközelebbi nagyobb város vonzáskörzetében fekszik. Porec részei a következők: Buici, Finida, Kufci, Varvari, Dracevac, Spadici, Novo Naselje, Cervar-Porat, Bolnica, Mali Maj, Vrhi, Mihelici, Radosi, Sv.Lovrec, Heraki, Borik, Cancini, Krancici, Antonci, Mugeba, Markovac, Jehnici, Kadumi, Saladinka, Gornji Spadici, Veli Maj, Musales, Veznaveri, Vranici, Jug, Kirmenjak, Radmani, Stancija Vodopija, Veleniki, Kastelir, Balota, Cimizin, Rosini, Labinci, Nova vas, Stranici, Pical, Vizinada, Zbandaj, Baderna, Fuskulin, Molindrio, Heraki, Sv. Lovrec, Kukci, Tar, Sinozici, Basarinka, Filipini, Visnjan, Sveti Lovrec, Tinjan, Sveti Lovrec Kruncici, Ribari (Tinjan), Radetici (Sveti Lovrec), Kranceti, Mihatovici, Cehici, Kmacici, Blagdanici, Bonaci, Brnobici, Gedici, Kosinozici, Medvidici, Stanici Kod Nove Vasi, Perini, Motovun, Barat (Visnjan), Vabriga.


Általánosságok
Porecet minden túlzás nélkül nevezhetjük a horvát Adria gyöngyszemének. A várost festői elhelyezkedése, illetve a késő ókori és középkori épületeknek és a lenyűgöző velencei erődítményeknek otthont adó óvárosa teszi üdülések és kirándulások kedvelt úti céljává, nem csak a közeli üdülőhelyek vendégei körében.Bár a poreci riviéra közepén elhelyezkedő tengerparti város Nyugat-Isztria legnagyobb üdülőövezetében található, mégis lenyűgöző történelmi és kulturális programválasztékkal várja az ide látogatókat. A város fő vonzerejét kétségkívül a poreci katedrális jelenti, amely a nagy kiterjedésű poreci riviéra valamennyi vendégét legalább egy rövid látogatásra a varázslatos városba csábítja. A 6. században épített Eufrázius-bazilika, melynek pompás mozaikjai és díszítései elvarázsolják a szemlélőit, joggal nevezhető a város büszkeségének. A hatalmas méretekkel rendelkező bazilikaegyüttes a katedrális mellett az előcsarnokot, a keresztelőkápolnát és a hajdani püspöki palotát is magában foglalja. Bár a templom külső homlokzatát is értékes mozaikok díszítik, a kórus helyén látható aranyalapzaton elefántcsont- és meleg barna színű színes kövek, gyöngyházak és zománc felhasználásával készült mozaikok még ezeknél is szebben csillognak. Ezek a kiváló állapotban fennmaradt díszítések teszik az Eufrázius-bazilikát a bizánci templomépítészet legjelentősebb műemlékévé egész Horvátországban.E szent pompa után változatosságot jelent a poreci tájmúzeum, ahol bővíthetjük helytörténeti ismereteinket. Az Isztriai-félsziget legrégebbi múzeumában, amely több mint 2000, az őskőkortól napjainkig valamennyi korszakot átölelő kiállítási tárgyat mutat be, sok érdekességet megtudhatunk a város történelméről. Porec hajdani római múltjával a Forum Romanumon, az ókori római idők központi terén ismerkedhetünk meg közelebbről, ahol egy Neptun-templom és egy másik, az 1. századból származó templom maradványát szemlélhetjük meg. Ez utóbbi egykor valószínűleg az egész Isztriai-félsziget legnagyobb temploma volt. A jelentéktelen külsővel rendelkező ferences kolostor a belsejében gazdagon díszített, barokk stílusú dísztermet rejt, amelyben hajdan az isztriai tartománygyűlés ülésezett. Ezt a teremet a látogatók sajnos nem tekinthetik meg, azonban az ajtó ablaknyílásán keresztül érdemes egy pillantást vetni a pompás, freskókkal díszített falakra. Az élménydús városnézés után az Olge Ban park, valamint az óvárosban található Gupca park invitálja kikapcsolódásra a látogatókat. A part menti sétányon végigmenve számos vásárlási lehetőség mellett festői látvány nyílik a halászhajókra – és aki a vízpartra vágyik, itt nyugodt helyeket is talál a fürdőzéshez. Porecben mintegy 150 étterem gondoskodik az idelátogatók ellátásáról, és a város kínálatában a legkülönbözőbb szabadidős tevékenységek is helyet kapnak.
nevezetességek
gótikus történelmi épületek,  templomok,  múzeum,  római kori emlékek,  parti sétány
sportolási lehetőségek
kerékpározás,  lovaglás,  úszás,  búvárkodás,  tenisz
gasztronómia és szórakozás
bár,  kávézó,  diszkó,  pizzéria,  étterem
Videók
 

Nyaralás Porec az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Porec-ben vagy csak Porec-ről információt akar kapni Isztria-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Porec Apartmanok, Porec Nyaralóházak, Porec Szállodák, Porec Üdülõfalvak, Porec Vidéki házak, Porec Panziók, Porec Vendégszobák , Porec Bungalók

Porec, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.