Adrialin

Primosten - Dalmácia - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Primosten

Ajánlatunkban 167 szállás szerepel Primosten-ban az Ön számára.

Primosten fürdőhely lakosainak száma kb. 1500 és Sibenik-től, a legközelebbi nagyobb várostól 30 km-re fekszik. Primosten részei a következők: Bilo, Sparadici, Dolac.


Általánosságok


A Sibenik és Trogir között található Primosten nevű városka egy kicsiny szigeten fekszik, amelyet egy híd köt össze a szárazfölddel. A körülbelül 1500 főt számláló, falusias hangulatú városkát vonzó fekvésének és szép óvárosának köszönhetően sokan keresik fel. Mára Primosten jócskán „kinőtte” a szigetet, így ott már csak a fallal körbezárt történelmi városmagot találhatjuk, amely sok látnivalóval kecsegteti a turistákat. Itt csak néhány pékség és egy kiesebb ABC található, ezért a legkevésbé vásárlás céljából keresik fel a várost. A szállodák, apartmanok, magánszállások és a Sibenik és Primosten között lévő kempingek tárt karokkal várják a vendégeket, akik megfelelő árfekvésű és kategóriájú szálláshelyet találhatnak. Az óvárosi vendéglátóhelyek étel- és italkínálata nagyon széles, a helyi halételekkel, valamint a pizza- és tésztafélékkel a vendégek mindent megkóstolhatnak, mi szem-szájnak ingere. A fürdőzés és a vízi sportok űzése a primosteni strandok legkedveltebb időtöltésének számítanak, amíg a várostól körülbelül egy kilométerre található diszkó az éjszakai hangulatot teremti meg. A festői szépségű óváros sétára hív, melynek során megtekinthetjük látnivalóit, a szépen kialakított sétányon pedig kávézók várják a pihenni vágyó vendégeket.

Történelem

Primosten a 16. században számos menekültet fogadott be, akik lakhelyüket a török támadások miatt kényszerültek elhagyni. Mivel a város annak idején csak a szigeten helyezkedett el, Primosten lakói és a menedéket kereső bevándorlók számára védelmet nyújtott a betolakodókkal szemben. Csak akkor kapcsolták össze a szárazfölddel, amikor a törökök már nem jelentettek veszélyt. A hidat később gáttal erősítették meg. Ma már csak Primosten történelmi óvárosa található a szigeten, a település újabb területeit a nyaralóövezetekkel együtt a szárazföldön alakították ki. Bizonyított tény, hogy a hely már régóta lakott, az illírek és rómaiak foglalták el ezt a területet. Primosten történelme szorosan összekapcsolódik Sibenikével, „Dalmácia gyöngyszemével”. A régió a 12. századtól a horvát–magyar királyság részévé vált, amíg 1412-től Velence át nem vette a hatalmat. Amíg a terület a velencei uralom alatt gazdasági és építészeti értelemben is felvirágzott, addig az osztrák hatalom kisebb jelentőséget tulajdonított neki. Primosten a velencei uralom alatt épített templomával és az óvárosban megtalálható csinos kis házacskáival az akkori építészet máig látható bizonyítékait rejti magában.

Nevezetességek

Már messziről is könnyedén felismerhető a házak fölé magasodó Sveti Juraj-templom. A város jelképét a 15. században építették, és a 18. században újították fel. A templom belsejét is érdemes megtekintenünk, ahol Arneric sibeniki püspök szarkofágja található. A temető mellett lévő temető a város régen elhunyt lakóira emlékeztet. A festői szépségű óvárosban nem mindennapi látnivalóban lehet részünk. Nyáron a fügét a sikátorok közepén található kendőkre helyezik, hogy azokat kiszárítsák. Sibenik csodálatos óvárosa látnivalók sokaságával várja vendégeit. Sikátorai templomokat, kápolnákat és polgári házakat rejtenek. A ferences kolostort is érdemes megtekintenünk jellegzetes napórájával együtt. Amennyiben ezek az építészeti remekek még nem káprázatták el a látogatót, akkor útnak indulhatunk dél felé, Trogirba. Ezt a várost is egy mesterségesen létrehozott szigetre építették egykor, hogy a fenyegető törökök támadásait elkerüljék. Trogir teljesen épen megmaradt óvárosába nem lehet autóval behajtani, és szépségben talán csak Dubrovnik tesz túl rajta. Egy katedrális, több palota és pompás terek sokasága teszi vonzóvá ezt az elbűvölő horvát tengerparti várost.

Sport és szabadidő

Primosten városa szép strandjainak köszönhetően ideális hely az úszáshoz, napozáshoz és a sokféle vízi sporthoz egyaránt. Egy kikötő csalogatja a hajótulajdonosokat és a hobbihajósokat, akik innen kiindulva a part mentén sok szép túrát tehetnek. A búvárkodás itt is nagyon népszerű, Primosten környékén sok érdekes víz alatti területet fedezhetünk fel. Az ehhez szükséges felszerelést kikölcsönözhetjük, valamint a búvárközpont tanfolyamaiba is bekapcsolódhatunk. Ha egyedül nem szívesen vállalkoznánk nagyobb búvártúrákra, akkor vezetett hajós merülésre is jelentkezhetünk. Természetesen a szárazföldön is sportolhatunk, például a település teniszpályáját is igénybe vehetjük. A közelben és a távolban egyaránt csodálatos úti célokat találhatunk, amelyek változatosságot jelentenek a sok strandolás után. Csodálatos természeti jelenséggel várja látogatóit a körülbelül 40 kilométer távolságban lévő Krka-vízesés, amely a Krka Nemzeti Park fő látnivalója. Egy spliti kirándulás alkalmával kulturális és művészeti programok mellett bevásárlásra is juthat időnk. A zarándokhelyként ismert Sinj hasonlóan híres, mint Medjugorje. A Szűz Mária-plébániatemplomnak, különösképpen a benne található képnek gyógyító erőt tulajdonítanak.

Strandok

A primosteni öböllel szemben lévő félsziget sűrű, egészen a kavicsos strandig elhúzódó fenyőerdőivel csodálatos fürdőzési lehetőséget biztosít a napozni vágyók, a gyermekek és a vízi sportokat kedvelők számára. Primosten festői szépségű környezetének köszönhetően a település kavicsos és sziklás strandjaira a pihenésre vágyó sibeniki lakosok is ellátogatnak. Aki a változatosságot kedveli, és mindig más-más helyen szeretne strandolni, az a romantikus Zlarin-szigeten ezt megteheti. Ez a kis korallsziget Sibenik lakói körében is nagyon népszerű. A sziget régi fürdőhagyományokkal rendelkezik. Zlarin Horvátország egyetlen olyan szigete, amely korallokkal büszkélkedhet. Az itt található települést is érdemes megtekintenünk a velencei stílusban a kikötőmedence köré épült házaival együtt.
A sibeniki szigetcsoportot különösen a hajósoknak ajánljuk, akik könnyedén meg tudják közelíteni az álomszép fürdőparadicsomot. A számos kis sziget, amelyek Sibenik előtt a tengerben elszórtan helyezkednek el, a nyugodt és hangulatos fürdőhelyek mellett kitűnő lehetőséget nyújtanak hosszabb sétákra is. Például a Privic-szigeten található Privic luka település csodálatos fürdési lehetőségekkel várja látogatóit. Az innen keletre fekvő sziklás és kavicsos öblök felejthetetlen strandélményt kínálnak. A szemközti, fenyőerdővel borított földnyelven szép és árnyékos fürdőhelyeket találhatunk.

Nyaralás Primostenben

Primosten messze a legszebb és legvonzóbb város Sibenik közelében. A kis városka vagy nagy falu, ahogyan a helybéliek mondják, középkori útjaival és palatetős házaival elvarázsolja a látogatókat. A templom már messziről látható harangtornya uralja a város képét, amely valamelyest hasonlít az Isztriai-félszigeten található Rovinjhoz. Az öblön túl lévő kavicsos és sziklás strandokon zavartalanul fürdőzhetünk, amihez hozzájárulnak a sűrű, árnyékot adó fenyőerdők is.
Primostennek a modern idegenforgalmi létesítmények építése mellett sikerült megőriznie festői szépségű, történelmi óvárosát is. A szállodákat és az üdülőövezeteket a szárazföldön hozták létre, amely a táj szépségét egyáltalán nem befolyásolja. Primosten szép, részben falakkal körülvett óvárosa nyugodt sétákra hív, amíg az új városrészen a pezsgő tengerparti életbe kóstolhatunk bele. Itt a hely idegenforgalmi központja a szállodákkal és sportpályákkal teletűzdelt sétány. Primosten történelmi városmagja minden kis részletében a nyugalmat és a hely hangulatát sugározza. Az óváros házainak kertjében szőlőt és fügét termesztenek. Amikor eljön a füge szüretelésének ideje, a gyümölcsöket a sikátorok közepén elhelyezett kendőkre terítik, hogy a nap kiszárítsa őket.
Minden igényt kielégítő szállásokat vehetünk itt igénybe. Aki inkább a változatosságot kedveli, és legszívesebben több strandot is kipróbálna a nyaralás során, akkor Primostenben ezt is megteheti. A közeli Sibenik középkori óvárosa is csalogatja a vendégeket szűk kis sikátoraival és a már messziről látható erődítményével. A dóm az éjszakai kivilágítással még gyönyörűbben fest. Sibeniktől nem messze találhatjuk a Krka Nemzeti Parkot, amelynek óriási vízesése lélegzetelállítóan szép természeti jelenség. A sibeniki szigetcsoport felejthetetlen fürdőélményt kínál Önnek és családjának egyaránt.
nevezetességek

kikötő,  templom,  parti sétány
gasztronómia és szórakozás

bár,  kávézó,  diszkó,  étterem,  táncos szórakozóhely
bevásárlás

kis üzlet,  piac,  szupermarket

Nyaralás Primosten az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Primosten-ben vagy csak Primosten-ről információt akar kapni Dalmácia-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Primosten Apartmanok, Primosten Nyaralóházak, Primosten Szállodák, Primosten Üdülõfalvak, Primosten Vidéki házak, Primosten Panziók, Primosten Vendégszobák , Primosten Bungalók
Primosten, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

 • az Adrialin RDA tag

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE