Adrialin

Rab Helység - Szigetek - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Rab Helység

Ajánlatunkban 54 szállás szerepel Rab Helység-ban az Ön számára.

Rab Helység kisváros lakosainak száma kb. 1600. Rab Helység részei a következők: Suha Punta.


Általánosságok

Ha az Adrián egy napsütötte helyen szeretne nyaralni, akkor a horvát várost, Rabot érdemes választania a szintén Rab nevű szigeten. Ez a csodálatos város a sziget nyugati partján fekszik, és a horvát tengerpart egyik legszebb városaként tartják számon.
Rab 1600 lakost számlál, és ennek bizonyára sokszorosa látogatja meg nyaranta. Az idegenforgalom már több mint száz éve virágzik itt. Nem véletlenül: különösen csodálatos tájai, varázslatos strandjai és a kristálytiszta vizű Adria miatt szeretik Rabot, emellett történelmi, ókori római múltja, számos látványos épülete és mindenekelőtt az itteniek vendégszeretete teszi vonzóvá a települést.
Különösen napos, kellemes klímája teszi lehetővé a páratlan pihenés élményét. Egészen őszig fürödhetünk az Adriai-tengerben. Nyáron a vízhőmérséklet átlagosan 24 fok. Azonban nemcsak a strandon és a vízben pihenhetünk kellemesen, hanem a változatos növényzettel bíró, páratlan szigeten túrázva vagy kerékpározva is megtapasztalhatjuk a nyaralás örömét.
Hogyan közelíthetjük meg Rabot? A szárazföldön található Jablanac nevű településtől komp viszi el az utazót a Rab-szigetig. A komp Misnjakban köt ki, Innen csatlakozással a Rab-szigeten lévő Loparba mehetünk. A szigetre repülőgéppel is eljuthatunk. A rijekai repülőtérről menetrend szerint indulnak buszok, amelyek Rab városába szállítják az utasokat.


Nyaralás Rab városában

Rabot kitűnő választás, ebben a történelmi, rendkívül napos városban festői szépségű öbleinek, szép kavicsos tengerpartjának és a kristálytiszta vizű Adriának köszönhetően csak remekül érezhetjük magunkat.
Rab városa, amely egy kis félszigeten fekszik, egyszerűen varázslatos. Már messziről látszik a négy harangtorony, amely építészeti remekmű. Rögtön kedvet kapunk hozzá, hogy a várost minden érdekes látványosságával felfedezzük. Történelmi épületeivel leginkább az óváros a kelti fel érdeklődésünket.
Egy kiadós városi séta után megajándékozhatjuk magunkat azzal, hogy valamelyik kényelmes kávézóban vagy az egyik étteremben kipihenjük a fáradalmakat. A „Sport” nevű helyet ajánlhatjuk, amely közvetlenül az ACI-Marina recepciója mellett található, de ugyanígy a Szent Mária éttermet és a többi vendéglőt is.
A júniustól szeptemberig tartó „Művészet Rabon” és a „Zene Rabon” rendezvénysorozat minden kultúra iránt érdeklődőt megmozgat. Ha júliusban töltjük itt a nyaralásunkat, nem szabad kihagynunk az ünnepi és lovagi játékokat, amelyet Szent Kristóf tiszteletére rendeznek.
Egy pihenéssel, fürdéssel, és városnézéssel töltött, élményekben gazdag nap után érdemes betérnünk egy kényelmes bárba, vagy a szabadtéri „Santo’s in Barbat” diszkóban is eltölthetjük a nap utolsó óráit. A nap zárásaként meg is mártózhatunk egy frissítő fürdő erejéig a csodálatos Adria vizében.


Történelem

Rab városának történelme rendkívül összetett. Már Jézus idejében lakott volt. A források szerint Augustus császár Krisztus előtt 10-ben a települést törvényhatósági joggal felruházott várossá nyilvánította, Rab tehát saját magát kormányozhatta. Később a császár utódai tovább nemesítették a várost és a szigetet is: a „Felix Arba” (Boldog Rab) névvel illették. Úgy tudjuk, hogy az első uralkodók az illírek közül kerültek ki. A sziget és ezzel együtt a város neve is az „arb” szóból származik, melynek illír megfelelője a sötét, a zöld és az erdős jelentéssel bír. Ez találó név erre a szigetre.
Az idők során egymást váltották az uralkodók Rabban: görögök, rómaiak, bizánciak és magyar-horvát uralkodók nyomták rá a városra és a szigetre bélyegüket. Ezáltal megérthető, hogy különösen Rab óvárosában annyira különböző építészeti stílust és kulturális irányzatot figyelhetünk meg. Éppen ez az, ami a legfőbb vonzerejét jelenti ennek a történelmi városnak. Egy 11. századi legenda szerint Szent Kristóf megmentette Rabot az italo-normannoktól. Ennek köszönhetően ő a város védőszentje. A szent tiszteletére rendezik meg minden év július 27-én a lovagi játékokat. Ez a nyaralók számára is nagy kulturális élményt jelent.
1889-ben Rabot a városi tanács határozata alapján gyógyhelynek nyilvánították. Azóta is virágzik itt az idegenforgalom, Rab városa az Adria egyik legkedveltebb nyaralóhelyévé fejlődött. Sok híres személyiség is meglátogatta a várost, például VIII. Eduárd angol király is. Feleségével 1936-ban kereste fel a hivatalos nudista strandot, amelyet két évvel korábban nyitottak meg. A nudizmust később betiltották. A 20. század elején a város északi részén megalapították a csodálatos Komrcar parkot. A helyiek, valamint a nyaralók is élvezhetik itt a sétát a fenyők és az indiai fügék alatt.


Rab városának nevezetességei

A Komrcar park a város egyik nevezetessége. Tekintsük át előbb az óvárosban található fontos építészeti emlékeket és műkincseket.
Az óváros a Kardanac (régi Rab) és a Varos (új Rab) településrészekből áll. Mindkét részt a régi városfal veszi körül. A város jelképe a négy harangtorony, amelyek a nyaralókat már messziről köszöntik. Ezek a Keresztelő Szent János-, a Szent András-, a Szent Kereszt-templomokhoz, valamint a Szűz Mária Mennybemenetele-katedrálishoz tartoznak. A tornyok egy négyárbocos hajóra emlékeztetnek.
Látványos a Szent András-kolostor, amelyben a bencés rend női tagozata működött. 1018-ban alapították a nemes hölgyek számára. A román kori harangtorony 1181-ben került megépítésre, és ezzel a legrégebbi torony a városban. A ferences rend női kolostorát 1494-ben építették. A kolostor belsejében egy 1638-ból származó, Rab városát ábrázoló olajfestmény található. Említésre méltó a háromhajós Szűz Mária Mennybemenetele-katedrális, amelyet a 12. században építettek. Harangtornya 26 méter magas, és ezzel a négy közül a legmagasabb.
Ugyanúgy az óvárosban áll a Rektori palota jellegzetes négyszögletű tornyával. Ez a város terének északnyugati részén található, itt ülésezik a városi önkormányzat. Ha a város óratornyával szemközt az egyik étterem teraszára kiülünk, nem is gondolnánk, hogy történelmi jelentőséggel bír: ez volt az 1509-ben megépített városi lodzsa, amely korábban központi találkozóhely volt.
Kiemelendő a Municipium Arba nevű tér is. Ez Rab legnagyobb tere. Innen elindulva a kikötőbe juthatunk. Ugyanebben az időben létesítették az óratornyot is. Ez átjáró is a tengerhez, ezért „tengeri kapunak” is hívják.
De „új Rabban” is megtekinthetünk néhány érdekes nevezetességet, például a Szent Kereszt-templomot, amelyben minden évben megrendezésre kerülnek a Rabi Zenei Esték. A Szent Antal- és a Szent Kristóf-templom megtekintését sem szabad kihagynunk. A Szent Justine-templomban egy jelentős ereklyét, Szent Kristóf koponyáját őrzik.
A városfalon kívül is sok történelmi nevezetesség található, amelyeket érdemes megnéznünk, például a Szent Ferenc-templomot a város temetőjében.


Sport és szabadidő Rab városában

Rabban lehetőség nyílik arra, hogy a csodaszép, kristálytiszta vizű Adriai-tengerben vízi sportokat űzzünk. A vitorlázás nagyon kedvelt szabadidős tevékenység, miként a szörfözés, kite-szörfözés és a búvárkodás is. A legkedveltebb vízi sport természetesen az úszás. Rabban és környékén csodálatos, fürdőzésre alkalmas strandok várják a nyaralót. Rab városának fő strandja a Szent Eufemia-öbölben található az óvárostól nyugatra, a Komkrar park közelében, Palit városrészben. Kandalorában a nudisták hódolhatnak szenvedélyüknek. Hajótaxi is rendelkezésünkre áll, hogy eljussunk a rabi és a paliti strandokra.
Nagyon jó lehetőség a mozgásra, ha a varázslatos, sokszínű szigeti tájon sétálunk. Rabban és a környéken több olyan úti cél is van, amelyeket érdemes felkeresnünk, és ezek látványos, történelmi helyekre visznek el bennünket. Megtekinthetjük például a Kampor emlékhelyet, ahol a náci uralom alatt egy koncentrációstábor állt, és leginkább szlovéneket, horvátokat és zsidókat tartottak fogva.
Érdemes meglátogatnunk a Szent Eufemia-kolostort is, amelyben értékes kultúrkincseket csodálhatunk meg.
Aki nem fél a sportos kihívásoktól, megmászhatja a Kamenjak-hegyet, amely egy hegyhát a sziget keleti részén, és a maga 403 méteres magasságával a Rab-sziget legmagasabb hegye. Itt gyönyörű kilátásban lehet részünk a környékre és a kristálytiszta Adriára egyaránt.
nevezetességek

kikötő,  történelmi óváros,  történelmi városfal
sportolási lehetőségek

tenisz
gasztronómia és szórakozás

diszkó,  étterem,  kávézó,  bár
Videók

 

Nyaralás Rab Helység az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Rab Helység-ben vagy csak Rab Helység-ről információt akar kapni Szigetek-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Rab Helység Apartmanok, Rab Helység Nyaralóházak, Rab Helység Szállodák, Rab Helység Üdülõfalvak, Rab Helység Vidéki házak, Rab Helység Panziók, Rab Helység Vendégszobák , Rab Helység Bungalók
Rab Helység, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE