Adrialin

Senj - Kvarner Öböl - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Senj

Ajánlatunkban 384 szállás szerepel Senj-ban az Ön számára.

Senj kisvárosnak kb. 6000 lakosa van és 75 km-re található Rijeka-tól, a legközelebbi nagyobb várostól. Senj városrészei a következők: Sibinj-Strand, Pijavica, Spasovac-öböl, Sv. Jelena-öböl, Bunica-öböl, Stolac, Klaricevac, Krivi Put-Sojati, Krivi Put, Trbusnjak, Lopica, Kozjak, Stolacko Naselje, Mundaricevac, Strmac, Varos, Vrh Aleja, Visala, Treca draga, Druga draga, Prva draga, Starigrad, Roncevic Dolac, Francikovac, Hrmotine.

 

Általánosságok

Das uralte Seefahrerstädtchen Senj liegt praktisch am letzten Ausläufer der Kvarner Bucht, obwohl der Ort verwaltungsmäßig nicht mehr zum Kvarner gehört. Von hier aus führt eine Inlandsroute hinauf ins Kvarner Hochland und passiert auf diesem Weg den wildromantischen Vrtnik-Pass.

Senj kann auf eine lange Tradition als Handels- und Seefahrerort zurückblicken. Die Bauern, die einst vor den Türken flüchteten, ließen sich in Senj nieder, um von hier aus ihre Erzfeinde zu bekämpfen. Zu diesem Zweck errichteten sie die mächtige Festung Nehaj über der Stadt. Als sich die Uskoken mangels angreifender Türken mit den Venezianern "beschäftigten", wurden sie schließlich von den Österreichern aus Senj vertrieben und anderswo angesiedelt.

Der hell im Sonnenschein schimmernde Fels, der die an einer Hafenbucht gelegene Stadt in Richtung Landesinnere ablöst, kann dem Charme des beinahe 2500 Jahre alten Senj nichts anhaben. Die wuchtigen Mauern der als großes Fünfeck angelegten Altstadt bewahrten Senj vor angriffslustigen Feinden. Das Städtchen bezaubert seine Besucher mit dem mittelalterlichen Gewirr enger Gassen, den historischen Gebäuden und seinem Wahrzeichen, der Festung, sowohl mit wehrhaftem als auch malerischem Flair. Neben der Uskokenfestung Nehaj, die sich drohend von einem Hügel oberhalb der Stadt erhebt, gibt es im Ort selbst einiges Sehenswertes zu entdecken. So stellt der im 11. Jahrhundert erbaute Mariendom das älteste Baudenkmal der Stadt dar, der auch als Geburtsort für die in vielen slawischen Ländern verbreitete glagolitische Schrift gilt. Cafés, Restaurants und Geschäfte prägen das sehr lebhaften Zentrum, dem sich das Frankopan-Kastell aus dem Jahr 1340 anschließt.

Auch die Umgebung von Senj lädt mit dem Bergmassiv des Naturparks Velebit zu interessanten Ausflügen ein. So lockt der im Norden gelegene Nationalpark Nord-Velebit mit dem sehr sehenswerten Botanischen Garten, während der im Süden bei Starigrad Paklenica gelegene Nationalpark Paklenica mit seinen atemberaubenden Schluchten besonders bei Wanderern und Freeclimbern sehr beliebt ist. Von Senj aus werden auch Tagesausflüge mit dem Bus zu den spektakulären Plitvicer Seen angeboten, die man selbstverständlich auch mit dem eigenen Auto erreichen kann.
képgaléria

 
Kirándulások

» Senjben feltétlenül nézze meg a Nehaj várat, ahol a "Vörös Zora és bandája" című híres német gyereksorozatot forgatták. Magáról a várról mindent megtalálnak a helyszínen. Gyermekek számára különösen érdekes a vár. A vár fokáról csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a környékre, északon egészen az Ucka-hegyig, délen pedig a Rab szigetig ellátni. A földszinten van egy étterem.

» Tegyen egy sétát Senj történelmi városközpontjában és a szűk sikátorokban. A legjobb, ha északon kezdi a jó állapotban megmaradt városfal maradványainál.

» Menjen egy napos kirándulásra Sveti Jurajból kirándulóhajóval. A Velebit csatornán keresztül Baska irányába
Insel Krk, a Goli szigethez, ahol egy egykori kommunista kormány börtönt alakított ki, ahol elsősorban azok szenvedtek, akik fel mertek lázadni a kormány és annak ármánykodása ellen. A hajó a Rab-sziget keleti oldala mentén megy vissza Sveti Jurajba.

» Látogasson el a Senj mögött elhelyezkedő országrészbe és tekintsen meg egy teljesen más növényvilágot és a nyugodt tanyavilágot, ahol úgy tűnik, hogy az idő megállt. Menjen pl. Senjben a benzinkútnál fel Krivi Put irányába, aztán az út mentén kb. 12 km-t. Útközben a kilátás gyönyörű. Ebben a tanyavilágban van egy falusi betérő, ahol inni lehet. Itt augusztus 5-én népi ünnepséget rendeznek. Ha azonban továbbmegyünk és nem kanyarodunk be a tanyavilágba, ez az út egy szinte érintetlen vidéken vezet át (mintegy fél óra), és a Zágráb-Senj főútra jutunk. Eltévedni egyáltalán nem lehet. Csak forduljon jobbra Senj irányába és a senji szakadékon keresztól jön vissza. Útközben akár nyársra húzott bárányt is láthat az éttermek előtt. Kóstolja meg! Nagyon ízletes.

» Krivi Put irányából akár
Novi Vinodolski irányába is mehet, hogy újra a műútra jusson ki. Útközben szintén vannak kis tanyák és láthat táblákat, amelyek a Lovacki dom lövészegylet épülete felé vezetnek, itt akár a vadspecialitásokat is megkóstolhatja.

» Menjen Sveti Jurajból a mögötte lévő országrész irányába
Krasno (22 km). Es Horvátország legmagasabban fekvő falva és egy buja növényzettel benőtt karsztmedencében, egy poljében található. Itt készítik a Krasno sajtot, amelyet a helyi sajtkészítőknél vagy a senji piacon vásárolhat meg. Krasno híres búcsújáró hely, ahol egy kápolna található egy csodálatos Madonnával. Mária mennybemenetelének az ünnepén (08.15.) igazi népi fesztivál van itt.

» Ha Krasnoban Otocac irányába megyünk tovább, Kuterevo faluba jutunk. Itt feltétlenül meg kell nézni a medvés vadaskertet, amely különösen a kisgyermekek számára szenzáció. A falu messze földön híres a fafaragóiról. Menjen tovább Európa legtisztább folyója, a Gacka felett Otocac irányába. Innen ismét visszajut a főútra Senj felé.

» A Sveti Juraj – Krasno úton az Oltari tanya után lesz egy leágazás jobbra, amely a Zavizan botanikus kerthez vezet. Ez része az Észak-velebiti Nemzeti Parknak. Szép időben a Zaviaznról, ahol egyébként nagyon hideg lehet, felejthetetlen kilátás nyílik a Kvarner-szigetekre.

» A Plitvicei-tavak (Nemzeti Park) a világszerte ismert természeti jelenségek közé tartoznak, amely mellett semmi esetre sem lehet elmenni. Kb. 90 km-re található Senjtől. Információt az ügynökségeken talál.

» Ha egy eredeti élőállat piacon akar körülnézni (mint egykor hajdanában), menjen el szerdánként Otocacba (kb. 45 km). Útközben a táj lenyűgöző.

» Rab-sziget: menjen a komphoz
Jablanac. Feltétlenül nézze meg a várost.
Rab. Tegyen egy kirándulást a Dundo-erdőben. Ha homokos strandon szeretne fürödni, menjen San Marinoig. Itt hatalmas, homokos strandot talál. A Rab-szigethez csak kb. háromnegyed óra kell. Maga a sziget csak kb. 12 km hosszú.

» Krk-sziget: menjen a parti úton
Rijeka irányába az Otok Krk leágazásig. A hídon egy kisebb összegű hídpénzt szednek, amely a legnagyobb horvát szigetre vezet. Menjen át Baskán délen. Itt egy csodálatos, ámde nagyon zsúfolt strandot talál. Pontosan Senjjel szemben találja magát. Nézze meg az óvárost
Krk . Ha jó bort szeretne inni, menjen Vrbnikbe a sziget keleti partjára. Ez a város sziklára épült, nagyon sok a látnivaló és a mögötte lévő területen a szőlőhegyeken terem az egyedülálló Zlahtina borfajta. Vrbnik bejáratánál található a Katunar borospince. Itt meg lehet kóstolni a bort.

» Pag-sziget: menje a parti úton
Prizna irányába. Keljen át a szigetre. Itt található Novalja városka. A sziget tájjellegű és nagyon érdekes. Novalja bejáratánál található a csodálatos, hatalmas Zrce strand.

» Vásárolni támadt kedve vagy Mallorca módra egy sétára? A turisták abszolút fellegvárába, Crikvenicába menjen esténként..

» ezenkívül ajánljuk még a következő nemzeti parkot:
Paklenica, Zadar u.v.m.
nevezetességek

vár,  galéria,  kikötő,  történelmi óváros,  történelmi épületek,  történelmi városfal,  katakombák,  székesegyház,  templom,  múzeum,  Park,  római kori emlékek
Szórakozási tippek

Senjben sok festivált rendeznek. Nagyon ismert a téli karnevál (januárban és februárban), a férfikórus fesztivál (júliusban) és Senj egyik legnagyobb attrakciója a senji nyári karnevál (augusztusban).

Senji KARNEVÁL :
A senji karnevál Európa egyik legrégibb nyári karneválja. Rendszerint augusztus első hétvégéjén rendezik meg. Ezen a nemzetközi eseményen álarcosok és turisták ezrei vesznek részt. A vidám és jókedvű forgatag a belvárosban található.

Senji VÁRÜNNEPSÉG
Senjben a Nehaj várban, amelyet a „Vörös Zora és bandája” c. német tévésorozatból ismerhetünk, július közepén tartják a színes várfesztivált a senji Uskoken napok keretén belül. A vendégeket színes programok várják sok középkori és más történelmi előadásokkal. A földi örömökről és más szórakozási lehetőségről szintén gondoskodnak. br />
Senji KONCERTESTEK
A senji székesegyházban és az óváros más helyszínein minden nyáron megrendezik a hagyományos senji koncertesteket, amelyen neves hazai és külföldi zenészek is résztvesznek.
szabadidős ajánlatok

nemzeti park,  túraútvonalak
sportolási lehetőségek

A természetet kedvelők kikapcsolódhatnak a Senj környékén található nemzeti parkok turistaútjain. A helységben is taláhatók a vadászturizmussal foglalkozó intézmények. Mivel a helység a tengernél fekszik, a vízisportok szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek. Aki inkább a nyugodtabb horgászást kedveli vagy aki az evezést, szintén talál magának elfoglaltságot. A kristálytiszta vízben akár búvárkodni is lehet.
kerékpározás
gasztronómia és szórakozás

Senjben az éjszakai élet számos klubban és bárban zajlik, amelyek a központhoz közel fekszenek. Megéri látogatást tenni a „Meduza” Bárba (közvetlenül a Skver strandnál) és a „Bilao” Bárba.
bár,  kávézó,  internetes kávézó,  pizzéria,  étterem
wellness, szépség és egészségügyi ajánlatok

ambulancia,  Nyaralókra szakosodott fogorvosi praxis,  szépségfarm,  fodrászszalon,  kozmetikus szalon,  Kórház,  masszázs,  wellness ajánlat
bevásárlás

pékség,  ruházati üzlet,  Boutique,  halbolt,  háztartási eszközök boltja,  kis üzlet,  piac,  húsbolt,  zöldség-gyümölcs bolt,  ékszerbolt,  ajándékbolt,  szupermarket
időjárás

Senj klímatáblézata

Max. hőm. Min. hőm. napsütés víz
in °C in °C in h / nap in °C
Január 8 2 4 11
Február 10 3 4 10
március 12 5 6 11
április 16 8 7 13
május 21 12 6 17
június 25 15 10 21
július 29 18 11 23
augusztus 28 18 10 24
Szeptember 24 15 8 22
Október 19 11 6 19
November 14 7 4 16
December 10 3 3 13
rövid történelmi áttekintés

strandok

Az ősrégi tengerészváros, Senj gyakorlatilag a Kvarner-öböl utolsó kiszögellésén terül el, habár a település közigazgatási szempontból már nem tartozik a Kvarner-térséghez. Innen egy szárazföldi út vezet fel a Kvarner-felföldre és halad át a vadromantikus Vratnik hágón. Bár a Velebit-hegység lankái Senj mögött meredeken emelkednek a magasba, a várost körülvevő hegyvonulatok mégsem nyújtanak védelmet a télen fúvó Bóra ellen, amely a Vratnik-hágón át akadálytalanul haladhat a helység felé.

Senj kereskedő- és tengerésztelepülésként hosszú múltra tekint vissza, jóllehet a hajdan itt élő uszkok esetében sokkal inkább beszélhetünk kalózokról, mint békés kereskedőkről. Az egykori szerb és horvát földművesek, akik annak idején a törökök elől menekültek el otthonaikból, Senjben telepedtek le, hogy innen harcoljanak fő ellenségeikkel. E célból építették fel a hatalmas Nehaj erődöt a város felett. Amikor az uszkok török támadások híján a velenceiekkel „foglalatoskodtak”, az osztrákok végül elűzték őket Senjből, és máshol telepedtek le.

A kopár szikla, amely a kikötőöbölben fekvő várost elválasztja a szárazföld belsejétől, nem képes elhalványítani a csaknem 2500 éves Senj varázsát. Az ötszög alakzatban elterülő város hatalmas falai nemcsak a rendszeres támadásokat vezető ellenségtől védték meg Senjt, hanem a téli viharok ellen is védelmet nyújtottak, amelyek mindent elsodortak, ami mozdítható volt. Az év nagyobbik részében azonban a városka a szűk utcácskák középkort idéző forgatagával, csodálatos épületeivel és jelképével, az erőddel varázsolja el a látogatókat, melyek erődszerű, mégis festői hangulatot árasztanak. Az uszk Nehaj erőd mellett, amely fenyegetően magasodik az egyik város feletti dombon, a település tartogat még néhány látnivalót. A 11. században épített Szűz Mária-dóm a város legrégebbi műemléképülete, amelyet a több szláv nyelvű országban elterjedt glagolita írás szülőhelyeként tartanak számon. A Cilnica tér pompás, barokk szökőkútjaival a legszebb és leglenyűgözőbb térnek számít a város kávézók, éttermek és üzletek sokaságát kínáló, forgalmas centrumában, ahol egy 1340-ből származó Frangepán-kastély is megtekinthető.

Senj vidéke a Velebit Nemzeti Parkok masszív hegyvonulataival szintén izgalmas kirándulásokra invitálja a látogatókat. Az északon elterülő Észak-Velebit Nemzeti Park érdekes látnivalókkal szolgáló botanikus kertjével vonzza magához a turistákat, míg délen a Starigrad Paklenica mellett található Paklenica Nemzeti Park lélegzetelállító szurdokaival különösen a túrázók és a sziklamászók körében örvend nagy népszerűségnek. Senjből egész napos buszos kirándulások indulnak a lenyűgöző Plitvicei tavakhoz, ahová természetesen saját autónkkal is eljuthatunk.
étterem ajánlatunk:

Senjben pl. az alábbi éttermeket ajánljuk::
- VAL Étterem
- KRESIMIR Étterem
- NEHAJ Taverna a várban
- LAVLJI DVOR Étterem
- PARON Hotelétterem
- MARTINA Étterem
- TROPICANA Pizzéria
- STARI GRAD Taverna
- ZAGREB Étterem

kemping

Horvátországban a kempingezés általában nagyon kedvelt üdülési mód és Senjben, ill. környékén sincs hiány kempingekből. Az alábbiakban rövid áttekintést kapunk a kiválasztott kempingekről:
» Camping RACA
» Camping SPASOVAC
» Camping UJCA
» Camping BUNICA
» Camping LUKOVO
Videók

 
internetes tippek

Senj Online Útikalauz
Tudnivalók Senjről

A város Kurt Kläbers A vörös Zora és bandája című, 1941-ben írt ifjúsági regényének helyszíne volt, melyet Kurt Held álnéven írt. A kislány története, aki egy gyermekbandával Senjben az Uskoken várban, a Nehaj erődben bújt el és bosszantotta a város polgárait, sok potos helységleírást tartalmaz.

Senj az irodalom tekintetében fontos szerepet játszik. Innen származnak a 19. századi leghíresebb horvát költők és írók, mint pl. Silvije Strahimir Kranjcevic (1865-1908), Vjenceslav Novak (1859-1905), Milutin Cihlar Nehajev (1880-1931) vagy Milan Ogrizovic (1877-1923).

Nyaralás Senj az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Senj-ben vagy csak Senj-ről információt akar kapni Kvarner Öböl-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Senj Apartmanok, Senj Nyaralóházak, Senj Szállodák, Senj Üdülõfalvak, Senj Vidéki házak, Senj Panziók, Senj Vendégszobák , Senj Bungalók
Senj, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE