Adrialin

Sup Draga - Szigetek - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Sup Draga

Ajánlatunkban 180 szállás szerepel Sup Draga-ban az Ön számára.

Sup Draga helység lakosainak száma kb. 1114 és Rab helység, Rab-től, a legközelebbi nagyobb várostól 7 km-re fekszik.


Általánosságok


Az Adriai-tenger északi részén, a Kvarner-öböl 93,6 km2 alapterületű Rab-szigetén fekszik szokatlanul nagy kiterjedésű erdők és csodálatos strandok mellett az azonos nevű kikötőváros, és további hat község: Barbat, Banjol, Kampor, Mundanije, Lopar és Supetarska Draga. A sziget nyugati csücskében, egy termékeny öbölben terül el a Draga-öböl, amelynek horvát neve nemcsak „öblöt”, hanem „kincset”, illetve „kedvencet” is jelent. Elhelyezkedésének köszönhetően a település két része, Supetarska Draga Gornja és Supetarska Draga Donja valóban igazi természeti kincsnek számít. Supetarska Draga Rab városától 7 kilométerre északra fekszik, megközelítőleg 1100 lakost számlál, és a sziget egyik legrégebbi helységeként a régi tengerészeti hagyományokat a modern vendégszeretettel ötvözi. Supetarska Draga Gornja, az északkeleti parton, a Kamenjak-hegylánc lábainál található felső öböl, illetve Supetarska Draga Donja, az alsó öböl elbűvölő, apró, magányos, részben homok borította strandokkal várja a látogatókat, ahol nyugodt környezetben élvezhetjük az átlagosan 24 °C-os vizet és az évi több, mint 2470 napsütéses órát. Ahogy azt a számos itt fészkelő és telelő madárfaj is tudja, a szélvédett, csendes Draga-öböl sekély vizével, csodálatos vidékével és a közeli apró szigetekkel (Maman, Srednjak, Sailovac) ideális üdülőhely.

Üdülés Supetarska Dragában

Supetarska Draga a Šajlovac, Sridnjak és Maman szigetekhez hasonlóan biztosítékot jelent a pihentető és izgalmas tengerparti üdülésre. Donja Draga nyugati csücske apró, gyér forgalmú kavicsos és homokos strandokkal szolgál, ahol meztelen fürdőzésre és napozásra is lehetőségünk nyílik. A védett öböl három szigetén is találunk nudista strandokat, a vitorlázókat is idilli, védett kikötésre alkalmas kis öblök várják. Legyen szó pihenésről vagy napozásról, tengerparti piknikről vagy lenyűgöző látványokkal szolgáló snorkelezésről, Supetarska Draga, Šajlovac, Sridnjak és Maman minden látogató számára kínál valamilyen programot a strandokon, és biztosítja a személyre szóló élményeket. Ha a víz és a strand mellett változatosságra vágyunk, kirándulást tehetünk a Kamenjak-hegységben, amelynek keleti oldaláról lenyűgöző körpanoráma tárul elénk a Velebit-hegységre. A nyugati lejtőről a „négyárbocos vitorlásra”, a két öböl között elhelyezkedő, 4 harangtoronnyal rendelkező Rab városára nyílik csodálatos kilátás. A pihenés, az úszás, a vitorlázás, a búvárkodás, illetve egy kellemes kirándulás után Supetarska Draga ideális fekvésű strandjain a nap lezárásaként megcsodálhatjuk a festői naplemente nyújtotta romantikus látványt. Végül a langyos nyári estéket a tenger szomszédságában található, kiváló kikötői éttermek teraszain tölthetjük, és eközben egy pohár jó bor kíséretében megkóstolhatjuk a vidék gasztronómiai különlegességeit.

Supetarska Draga történelme

Supetarska Draga hajózással foglalkozó lakóinak hosszú történelméről mesélnek a régi hajóroncsok és ókori amforák, amelyeket a közeli Sorinj foknál találtak. A térség történelmi jelentősége szorosan összefügg egész Rab-sziget történelmével, amelyről már kariandoni Skilax is említést tesz feljegyzéseiben, a Kr. e. 4. században. A változatos történelmi fejlődés után és a különböző uralkodók (illír liburn törzsek, Római Birodalom, Bizánc) által fémjelzett korszakokat követően a sziget a 11. században a Horvát Királysághoz tartozott. IV. Petar Kresimir 1070. május 16-án hitelesítette a szélvédett Draga-öbölben épült fehér Szent Péter-bazilika adománylevelét. A hajdani Szent Péter kolostort Rab polgárai ajándékozták az egyháznak, a korábban lenyűgöző épületből ma már csak az 1100-ból származó templom látható. A termékeny öbölben fekvő kis település neve magyarul annyit tesz, mint „Szent Péter öble” (supetar draga). Supetarska Draga öblében egykor sólepárlók működtek, amelyekben a tengervíz elpárologtatásával nyerték ki a sót, emellett a helyiek régebben elsősorban tonhal-halászatból éltek. A Velencei Köztársaság 400 éves uralmát követően a sziget Napóleon fennhatósága alá, majd bukása után 1813-ban Ausztria kezére került. Osztrák professzoroktól, 1889-ből származik az első írás a rab-szigeti turizmus fejlődéséről, és 1890-ben kezdték építeni az első szállodát. Az első rab-szigeti település, Supetarska Draga a hegyek és a tenger közötti lenyűgöző elhelyezkedésének, a buja hegyi vegetáció és a csodálatos strandok ámulatba ejtő egyvelegének, enyhe, mediterrán klímájának, illetve hagyományos vendégszeretetének köszönhetően rövid idő leforgása alatt kedvelt üdülőhellyé fejlődött.

Supetarska látnivalói

Supetarska Dragában tekinthetjük meg a Rab-sziget legrégebbi és a horvát tengerpart egyik legöregebb templomát, az 1059-ben épült, háromhajós Szent Péter-bazilikát. 1059-ben Rab püspöke, Drago hívta a szigetre a bencés rend szerzeteseit, akik egy hatalmas birtokkal együtt az apró Szent Péter- és a Szent Ciprián-templomokat kapták adományként az itt élő polgároktól. A román stílusú Szent Péter-bazilika, amely az egyetlen a kolostor épületei közül, amely a mai napig fennmaradt, egyszerű, fehér szépséggel ragyog, és jól tükrözi a bencések jelmondatát: „Ut in omnibus glorificetur Deus” – „Mindenben Isten dicsőíttessék”. Harangtornyának köszönhetően – amely a horvát partvidék legrégebbi, 1299-ből származó harangja mellett egy másik, 1453-ban készült harangnak is otthont ad – a templomot előszeretettel keresik fel a vallásos látogatók, a kultúra iránt érdeklődők és a művészetek szerelemesei is. Supetarska Draga lakói minden év június 29-én ünneplik Szent Jakab, Szent Péter és Szent Pál napját. A Petrovonak nevezett ünnepnapon változatos kulturális és szabadidős programokkal várják a vendégeket.
A bencés szerzetesek a 11. században egy malmot építettek a tengeren, amely 1989-es felújítása után napjainkban is működik, és Supetarska Draga Gornjában csodálhatjuk meg. A tonhal-halászat hosszú időre visszanyúló hagyományáról egy úgynevezett tunerával rendelkező régi halászház tanúskodik. Ehhez hasonló kilátóemelvényeket már 1438-ban is építették a Kvarner-öbölben, és arra szolgáltak, hogy a sekély vízben megtalálják a tonhalrajokat. Supetarska Draga halászházát 1900-ban építették, és 1955-ig használták.

Sportolási és kirándulási lehetőségek

Varázslatos kavicsos és homokos partjainak köszönhetően Supetarska Draga ideális helyszín ahhoz, hogy a meleg napsütésben és a tiszta vízben pihenjük ki magunkat, de a település emellett az aktívabb látogatók számára is számos szabadidős programmal szolgál. A Draga-öböl a három kis szigetével, Šajlovaccal, Sridnjakkal és Mamannal együtt főleg a vízi sportok szerelmeseinek körében népszerű. Rab városán kívül Gornja Dragában is található egy kikötő, ahol csónakot és kajakot bérelhetünk. A minden igényt kielégítő, emelődaruval, hajófelvonóval felszerelt, 247 vízi és 53 szárazföldi kikötőhellyel rendelkező ACI kikötő a világ minden tájáról érkező hajósok kedvelt találkozóhelye, és ideális kiindulópont az öbölben tett, lenyűgöző víz alatti élményekkel szolgáló búvártúrákhoz. A sportolást kedvelő látogatók a szárazföldön is úgy érezhetik itt magukat, mint hal a vízben – a táblákkal ellátott sétáló, kiránduló- és hegymászóútvonalakon bejárhatjuk vagy mountain bike-ra pattanva felfedezhetjük a 403 méter magas Kamenjak-hegycsúcsot.
Supetarska Dragától mindössze 7 kilométerre található a kikötőváros, Rab a sziget jellegzetes jelképével, a Szent János-, a Szent Kereszt-, a Szent András-templomok és a Mária Mennybemenetele-katedrális négy harangtornyával. Rab városfalain belül a látogatók mást sem találnak, mint történelmi sikátorokat, tereket és épületeket. A város három gyönyörű parkkal, az érdekes látnivalókkal szolgáló Szent Eufémia-kolostorhoz vezető, romantikus part menti sétánnyal és egy modern bevásárlóutcával várja a látogatókat. Nem feledkezhetünk meg az izgalmas, színpompás éjszakai életről sem.
Érdemes kirándulást tenni a város forgatagától távoli, csendes Mundanije településre, amely a többitől eltérően nem közvetlenül a tengerparton helyezkedik el. E termékeny öbölben nagy hagyományai vannak a gyümölcs- és zöldségtermesztésnek, a termékeket a település híres piacán árulják. A Rab-sziget leghíresebb strandja az 1500 méter hosszú természetes Crnika strand, más néven Paradicsom-part Loparban, ahol a földközi-tengeri barátfókák a Medova buža nevű, víz alatti barlangban ideális élőhelyre leltek. Aki a szárazföldre szeretne kirándulni, felfedezheti a Velebit Nemzeti Parkot, vagy meglátogathatja Horvátország legrégebbi és leghíresebb természetvédelmi területét, a lenyűgöző Plitvicei tavak csillámló gyöngysorhoz hasonló vidékét.
nevezetességek

kikötő
sportolási lehetőségek

kosárlabda
gasztronómia és szórakozás

étterem

Nyaralás Sup Draga az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Sup Draga-ben vagy csak Sup Draga-ről információt akar kapni Szigetek-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Sup Draga Apartmanok, Sup Draga Nyaralóházak, Sup Draga Szállodák, Sup Draga Üdülõfalvak, Sup Draga Vidéki házak, Sup Draga Panziók, Sup Draga Vendégszobák , Sup Draga Bungalók

Szálloda Sup Draga

  Sup Draga-ben sajnos nem találtunk hotelt.

Apartman Sup Draga

Üdülőfalu Sup Draga

 • Sajnos nem találtunk nyaralót Sup Draga-ben.

Nyaraló Sup Draga

Sup Draga, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

 • az Adrialin RDA tag

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE