Adrialin

Sveti Juraj - Kvarner Öböl - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Sveti Juraj

Ajánlatunkban 167 szállás szerepel Sveti Juraj-ban az Ön számára.

Sveti Juraj kisváros lakosainak száma kb. 1000 és Senj-től, a legközelebbi nagyobb várostól 9 km-re fekszik. Sveti Juraj részei a következők: Starigrad, Lukovo Otocko, Lopci, Donja Klada, Azic Lokva, Zakosa-öböl, Kalic-Strand, Spasovac, Segote, Volarice-Plana.


Általánosságok

Tudnivalók Sveti Jurajról

A Sveti Juraj nevezetű üdülőhely a horvát tengerparton található, és körülbelül kilenc kilométerre délre fekszik Senjtől. Korábban Jurjevónak hívták, néhány térképen a mai napig ezen a néven található meg. Minden igényt kielégítő szálláshelyeket találunk itt. Kis szálloda, apartman, magánszállás, valamint három kemping közül is választhatunk. Akik lakókocsival érkeznek, azok a kikötőben parkolhatnak, és ott strandolhatnak is. A kis Sveti Juraj csak néhány házból, templomból és egy festői szépségű kikötőből áll, ahol a szálláshelyek is megtalálhatók. Szép strandok várnak itt minket, a vízi sportok minden válfaját is kipróbálhatjuk a település strandjain és öbleiben. A túrázók a horvát part mentén Senjtől Priznáig tartó szép túraútvonalat fedezhetnek fel. A Velebitekben is kirándulhatunk, amely Horvátország legnagyobb hegysége. Az Észak-Velebiti Nemzeti Park közelében található a gyönyörű velebiti botanikus kert. A mintegy 1400 négyzetméteren fekvő területet számos növény színesíti. A havasi gyopár, a vadrózsa és a tárnics mellett az őshonos fajok, amelyek a Velebit minden részén megtalálhatók, kifejezetten jól érzik itt magukat. Érdemes felfedeznünk a közelben lévő Senjt is, amelyet az uszkókok városának neveznek. A település a tekintélyt parancsoló Nehaj-erődjével már messziről lenyűgöző látványt nyújt.

Történelem

Sveti Juraj, a kis halászfalu történelmét egészen az illír törzsekig vissza tudja vezetni. Ők alapították a Lopsice nevű települést, amelyet a rómaiak foglaltak el és építettek ki. Egy hidat is létrehoztak itt, amely a várost a mellette lévő, apró kis szigettel kötötte össze. Nem tudjuk pontosan, mikor, de Lopsice a híddal együtt elsüllyedt, amelynek köszönhetően már csak a település maradványai találhatók a tengerfenéken. Sveti Jurajt bencés szerzetesek alapították a 12. században. A kolostort körülbelül kétszáz évvel később a gótikus stílusban épült Szent Fülöp és Jakab-templommal bővítették, amely a környék legszebb gótikus épülete. Ahogyan a kolostort és a települést, úgy az 1856-ban épített templomot is védőszentjéről, Szent Györgyről nevezték el. A település történelmére a szerb és horvát parasztok, az uszkókok rányomták bélyegüket, akik a törökök által ostromolt területekről elmenekülve itt találtak menedéket. A nevük is erre utal, hiszen az uszkók jelentése „menekült”. Miután a törököket ezen harcias nép segítségével kiűzték, Velence nem tartott igényt többé a szolgálataikra, felbőszítve ezzel a bátor uszkókokat, akik ezért kalózként éltek tovább, és egyedül harcoltak a törökök ellen, valamint a velenceiek kereskedelmi útvonalát is megszállták.

Nevezetességek

Sveti Juraj egy nagyon szép, 1856-ban épített templommal dicsekedhet, amely néhány régi házzal együtt a történelmi településmagot alkotja. Ókori maradványokat legfeljebb a búvárok láthatnak, akik nem kis szerencsével gyakran a tengerben elsüllyedt római város, Lopsice nyomait is felfedezik. A közelben, körülbelül kilenc kilométerre található Senj, amely egykor kalóz fellegvár hírében állt. Már a távolból feltűnik a dombra épített, hatalmas Nehaj-erőd, amelynek nevét úgy fordíthatnánk, hogy „semmitől sem félünk”. Egy szép és jól kitáblázott gyalogút vezet a településről az erődhöz. Senj történelmi óvárosában is érdemes megtekintenünk a 11. században épített Sveti Marija-dómot és pompás palotáját, amelyet négyszáz évvel később, a 15. században emeltek. Senj az Adria leghűvösebb városa, mert itt a bóra nevezetű szél fúj gyakran kellemetlenül az utcákon és a sikátorokon át. Ez leginkább télre jellemző, amikor a város lakói jó meleg házukban találnak menedéket, és az illatos tűznél várják a tavasz beköszöntét. Novi Vinodolski óvárosa az 1225-ben épített Frangepán-erődjével, szép templomával és főterével kínál sok látnivalót.

Sport és szabadidő

A fürdőzés és a vízi sportok mellett Sveti Jurajban leginkább a túrázás a legkedveltebb sporttevékenység. A tengerpart mentén mindkét irányba, vagy pedig Horvátország legnagyobb hegységébe, a Velebitbe vezethet utunk. Ez a hegyvonulat egészen a szigetekig látható, és a hegycsúcsok, kiváltképp naplementekor megcsodálható rózsaszín tónusaival, magával ragadó látványt nyújtanak. Ősszel és télen a hideg és száraz bóra szél fúj, és mindent magával visz, ami mozdítható. Szép és igényes túraútvonalak vezetnek az Észak-Velebit Nemzeti Parkon keresztül, amelyeket akár több naposra is tervezhetünk. Szálláslehetőséget találhatunk a hegyi menedékházakban, amelyek méretüktől függően legfeljebb 46 ember befogadására alkalmasak. Ezek konyhával is fel vannak szerelve, melyekben minden szükséges eszköz megtalálható, csak a hozzávalókat kell magunkkal vinni, és itt el is készíthetjük az ételt. Kevésbé megerőltető, ha a velebiti botanikus kertbe tervezzük a kirándulást, amely szintén a nemzeti park része. Egy szép tanösvény mutatja be az erdő, a rétek, a sziklafalak és a források érdekességeit és szépségeit. Innen lélegzetelállító kilátásban lehet részünk a hegycsúcsra, a tengerre és a környező tájra egyaránt. Felejthetetlen természeti élményekkel gazdagodhatunk, ha ellátogatunk a kuterevói mackómenedékhelyre. Itt fiatal, a mamájukat valamilyen oknál fogva elvesztett barna medve bocsoknak adnak meg minden gondoskodást. Az állatok Horvátország legkülönbözőbb tájairól kerültek ide.

Strandok

Sveti Juraj kellemes, védett öbölben fekszik, amely kavicsos strandjaival zavartalan fürdő- és vízi sportélményt ígér. Sekély partja rendkívül kedvelt a gyermekes családok körében, kristálytiszta vize pedig ideális feltételeket biztosít a búvárkodáshoz és a könnyűbúvárkodáshoz egyaránt. Itt a főszezonban sem találkozhatunk turisták nagy tömegével, amelynek köszönhetően a keskeny strandokon nyugodt fürdőhelyeket találhatunk. Aki még nyugodtabb körülmények között szeretne pihenni, annak a szép, magányosan fekvő öblöket tudjuk ajánlani, ahol megtalálhatja a számára legmegfelelőbb környezetet. A Raca Euro autóskempingben is nagyon szép strandélményekben lehet részünk. A búváriskolában a merülést az alapoktól kezdve is elsajátíthatjuk, vagy pedig a víz alatti világot fedezhetjük fel csoportosan vagy egyedül. Természetesen itt a szükséges felszereléseket is beszerezhetjük. A rég eltűnt világok szerelmesei talán még az elsüllyedt városok maradványait is megtalálják a víz alatt, amelyet még Sveti Juraj előtt a rómaiak alapítottak. A kis kikötőben a hobbihajósok is kitűnő helyet találhatnak járműveik számára, mielőtt újból elindulnának a nyílt tengerre. Ha zavartalanul szeretnénk napozni, az egyik kis szigetre át is úszhatunk, ahol gyönyörű környezetben élvezhetjük a nap sugarait.

Nyaralás Sveti Jurajban

Sveti Juraj, a kis, nyugodt nyaralóhely a horvát partvidék meredek sziklás tengerpartján található. A Podgorjénak nevezett tengerparti sávon leginkább kis halászfalvakkal találkozhatunk, ilyen Sveti Juraj is, ahol a halászat az idegenforgalommal együtt még ma is fontos bevételi forrást jelent. Amíg a néhány kilométerrel távolabbi Senjben hangulatos és pörgős élet folyik, addig Sveti Jurajban nyugalom fogad bennünket, mivel ezt a települést főszezonban sem látogatja meg annyi turista, hogy az zavarná a pihenésre vágyókat. Ugyanakkor a „díszletre” sem panaszkodhatunk. A kis halászfalvakat a Velebit-hegység szegélyezi, amely napnyugtakor rózsaszín csúcsaival felejthetetlen látvánnyal ajándékoz meg bennünket. Az Észak-Velebit Nemzeti Park sokféle kategóriájú és hosszúságú túraútvonalat kínál, amelyek a profi túrázók körében is rendkívül népszerűek. A szép velebiti botanikus kertben, amely a nemzeti park területén található, alpesi növények mellett, mint a havasi gyopár, a tárnics és az alpesi rózsa, sokféle őshonos növényfajt csodálhatunk meg. Szép sétautak vezetnek a nagy gonddal létrehozott botanikus kerten keresztül, amelyek a kevésbé gyakorlott túrázók számára is gond nélkül megtehetők. Ha nem szívesen mászik fel a csúcsra, akkor mindenféleképen nézzen fel az égre, hogy a sasokat és a fakókeselyűket figyelemmel kísérhesse, amelyek a magasban óriási köröket rónak.
Sveti Jurajtól nem messze, Kuterevóban található a mackómenedékhely, ahol az árván maradt medvebocsokat sok gondoskodással és türelemmel nevelik fel. Valamivel többet kell utaznunk ahhoz, hogy a Plitvicei Nemzeti Parkot megtekinthessük óriási vízeséseivel, páratlan természeti környezetével. Ha Sevti Jurajt pihenés és kikapcsolódás céljából keressük fel, akkor a nyugodt strandokon és elhagyatott öblökben minden igényt kielégítő, fürdőzésre alkalmas tengerpartot találunk. A turisták tömegétől távol élvezhetjük itt a festői természetet, valamint az Adriai-tenger kristálytiszta vizét. Az enyhe és kellemes klíma is hozzájárul ahhoz, hogy itt jól érezzük magunkat.

Nyaralás Sveti Juraj az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához:

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Sveti Juraj-ben vagy csak Sveti Juraj-ről információt akar kapni Kvarner Öböl-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Sveti Juraj Apartmanok, Sveti Juraj Nyaralóházak, Sveti Juraj Szállodák, Sveti Juraj Üdülõfalvak, Sveti Juraj Vidéki házak, Sveti Juraj Panziók, Sveti Juraj Vendégszobák , Sveti Juraj Bungalók

Szálloda Sveti Juraj

  Sveti Juraj-ben sajnos nem találtunk hotelt.

Apartman Sveti Juraj

Üdülőfalu Sveti Juraj

 • Sajnos nem találtunk nyaralót Sveti Juraj-ben.

Nyaraló Sveti Juraj

Sveti Juraj, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

 • az Adrialin RDA tag

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE