Adrialin

Tribunj - Dalmácia - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Tribunj

Ajánlatunkban 68 szállás szerepel Tribunj-ban az Ön számára.

Tribunj kis falu lakosainak száma kb. 1500. és Vodice-től, a legközelebbi nagyvárostól 3 km-re fekszik.


Általánosságok


Ha Horvátországban egy kis nyugalmas településen szeretnénk nyaralni, ahol csodálatos körülmények között pihenhetünk, távol a nagy tömegek zajától, akkor Tribunj kitűnő választás. A történelmi, idilli kis halászvároska az Adria partján található, mindössze három kilométerre Vodicétől. A település régi központja egy közeli szigeten található. Itt állnak a legrégebbi halászkunyhók. Mivel a település 1400 lelket számlál, ezért az idők során tovább terjeszkedett a szárazföld felé. A szárazföldet és a szigetet egy kőhíd köti össze.
A sziget északi részén emelkedik a Sveti Nikol-hegy. Innen gyönyörű szép kilátásban lehet részünk az egész szigetre és a szárazföldre egyaránt. Itt áll a Szent Nikole-templom, a város jelképe. Tribunj megőrizte jellegzetes dalmát építészeti stílusát. A régi kőházak szorosan épültek egymás mellé. A kis sikárotokban nem kell tartani a zajongó turistáktól. Ezen a történelmi településen érezni lehet a nyugalmat. A kristálytiszta Adria gyönyörű partján, a tiszta, gondozott strandokon csodálatosan pihenhetünk. Örökzöld fenyőerdők, olívamezők, szőlőhegyek és mediterrán növényvilág vonzza a dalmát táj szerelmeseit.
Tribunj az E65-ös út közelében fekszik, Horvátország legnagyobb autópályája mellett. Innen gyönyörű kirándulásokat tervezhetünk, busszal is sok úti cél elérhető. A spliti repülőtér körülbelül 45 percnyi autóútra van Trubunjtól.


Nyaralás Tribunjban

Tribunj mintegy 1200 vendéget tud egyszerre fogadni. Választhatunk panziók, apartmanok, nyaralók és kempingek közül. Tribunj nemcsak egy gyönyörű, régi kikötővel rendelkezik, hanem egy marinával is, amely 270 jacht és vitorlás biztonságos fogadására képes.
Különböző strandokon pihenhetünk, mint például a Zamalin szabadstrandon. Itt csak lebetonozott fekvőhelyeket találhatunk, de kitűnően kikapcsolódhatunk itt is, árnyékot adó fenyők közelében. Meseszép strandokat, mint például a Sovlja nevezetűt, Tribunj közelében, a kis öblökben találhatunk. A település legvégén találjuk a kalandos, sziklás „vad strand”-ot.
A turistáknak kiváló sportprogramokat és szórakozást ígér a település. A „Tribunji éj” mellett minden évben megrendezik a hagyományos szamárversenyt. Különböző koncerteket hallhatunk horvát művészek előadásában. Természetesen ezen a kicsiny, nyugodt helyen nem találhatunk annyi kulturális ajánlatot, mint egy nagyvárosban, ezért ha többre vágyunk, felkereshetjük a nagyobb, szomszédban található településeket, mint például Vodicét, ahol egy diszkó is működik.
Az biztos, hogy Tribunjban nem kell lemondanunk a gasztronómiai élvezetekről sem. Nagyszerű éttermeket és konobákat (a borospince dalmát neve) találhatunk itt. Az óvárosban található kényelmes kis bárokban ihatunk áldomást az élményekben gazdag napra.


Történelme

Tribunjt írásos emlékek először 1463-ban említik, akkoriban még Tribahunj néven. Abban az időben még csak a Rupa-öböl szigetét foglalta el a település. Menekültek alapították, akiknek a környező falvakat kellett elhagyniuk. Az első települések a Szent Nikola-hegyen jöttek létre. Ma erre már csak az 1452-ben megépített Szent Nikole-templom és az erőd maradványai emlékeztetnek. Az erődöt abban az időben építették, amikor a velenceiek voltak hatalmon Dalmáciában. A törökök elleni védekezés érdekében emelték 1650-ben a Jurevgrad-erődöt. Az óvárost az egymás mellé szorosan épített kőházakkal és a kis sikátorokkal a menekültek építették a 16. században. A múltra utal az 1435-ben állított Szűz Mária-templom is, amelyet a Vodice felé vezető úton találhatunk. Tribunj figyelemre méltó, antik óvárosával a mai napig megőrizte a dalmát építészet örökségét. A sziget ezért nemcsak a turisták számára vonzó, hanem azon művészek számára is, akik itt ihletet találnak.
Tribunj település a növekedés miatt az évszázadok során a szárazföldre is kiterjedt. Ma körülbelül 1400-an lakják ezt a kisvárost, ahol egyebek mellett halászattal, olíva- és szőlőtermesztéssel foglalkoznak, ez jelenti számukra a fő bevételi forrást. A régióban termő olívaolajat és az ízletes bort mindenhol nagyon kedvelik. Tribunj rendelkezik Dalmáciában az egyik legnagyobb halászflottával. Természetesen az idegenforgalom mint iparág is jelentős szerepet tölt be. Ez nem csoda, hiszen a terület éghajlata mediterrán, ahol a szép strandok, a varázslatos tájak és a kristálytiszta Adria nyaralásra csalogat. Ne felejtsük el megemlíteni az érdekes történelmi óvárost Tribunj szigetén sem.


Tribunj és a környék nevezetességei

Különösen érdemes megtekintenünk az óváros és a sziget hegyének történelmi épületeit. A Jurevgrad-erőd a török uralomra utal. A legősibb épületet, a Szent Miklós-templomot 1452-ben építették, amely a Szent Nikola-hegyen található. Szent Miklós a tengerészek és a halászok védőszentje, ezért különös jelentőséggel bír Tribunj lakóinak életében. A Szent Nikola-hegy lábánál található Szűz Mária Mennybemenetele-templomot 1883 körül építhették. Itt még ma is tartanak szentmisét.
Egy régi templom különös jelentőségű Tribunjban, mert itt található a tribunji kulturális egyesület központja, ahol például városfejlesztési programokat terveznek. Többek között a könyvtárat is itt találhatjuk, amely minden turista előtt nyitva áll, valamint internetezhetünk és a játéktermet is használhatjuk. Kulturális rendezvényeknek is helyet ad az épület, például zenei estéknek, színházi daraboknak, valamint kiállításoknak.
Tribunj környékén is találhatunk érdekes nevezetességeket. Különösen szép látványt nyújt Sibenik katedrálisa, amely 1536-ban készült el, és a reneszánsz építészet legjelentősebb remeke, annyira, hogy az UNESCO is felvette a világörökség listájára.
Éppúgy az UNESCO tüntette ki a „Marina park” címmel a Kornáti-szigetparkot, valamint a Kornáti Natúrparkot, amelyek Tribunjtól csak néhány tengeri mérföldre találhatók. Ez egy csodálatos természeti kincsekkel megáldott terület, amely szinte lakatlan, védelemre érdemes rezervátum. A halban gazdag tenger és a rendkívül tiszta víz búvárkodásra alkalmas.
Különösen látványos természeti csoda a Krka Nemzeti Park a vízesésekkel. Lélegzetelállító természeti jelenség, amikor a Krka felső folyása egy 100-200 méter mély szakadékban csörgedezik, a víz kis tavakká gyűlik össze, majd a hét vízesés 247 méteres magasságból zúdul alá. Izgalmas és egyszerűen gyönyörű látvány!


Sport és szabadidő Tribunj környékén

A csodaszép kavicsos part és az Adria kristálytiszta vize különböző sporttevékenységekre hívogat. A strandon az egész családdal vagy a barátokkal a különböző labdajátékok során, például egy strandröplabda mérkőzésen kiugrálhatjuk magunkat.
A legjobb, ha belevetjük magunkat a kellemes hőmérsékletű vízbe. Az Adria vizében fürdeni egyszerűen csodálatos. A vízi sportok széles választéka is megtalálható itt. Érdemes vízisíznünk, ejtőernyőznünk vagy szörföznünk. A búvárkodás szerelmesei víz alatti szafarira indulhatnak, amely csodálatos és izgalmas is egyben. A legjobb hely a merülésre a Kornáti-szigetcsoport. Itt különösen elbűvölő a víz alatti világ. Kevésbé vagy egyáltalán nem megerőltető a csónakos kirándulás, természetesen akkor, ha nem nekünk kell evezni. A szomszéd szigetekre szervezett hajókiránduláson is részt vehetünk. Érdemes hajóval kirándulnunk a Zlarin-szigetre. Az út során a Sibenik-szigetcsoport mellett haladunk el. Ha szeretünk vitorlázni, egyszerűen bérelhetünk egy vitorlást a marinában, és kihajózhatunk vele a nyílt tengerre. Nem muszáj drága jachtot bérelni, de ezt is megtehetjük, ha anyagilag megengedhetjük magunknak.
A közelben tett kirándulás az egyik legszebb nyaralási élményt jelentheti. A túrázás a varázslatos tájakon vagy a kerékpározás a legkedveltebb szabadidős tevékenységek közé tartozik. Érdemes kicsit közelebbről is megismeri a szomszéd települést, Vodicét gyönyörű strandjával, a Plava Plaza-val, melyet Kék Zászló-díjjal tüntettek ki. A strand melletti sétányon számos étterem és kávézó található, amelyekben a megerőltető kirándulás után újból erőt gyűjthetünk.
nevezetességek

templom
gasztronómia és szórakozás

kávézó,  pizzéria,  étterem

Nyaralás Tribunj az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Tribunj-ben vagy csak Tribunj-ről információt akar kapni Dalmácia-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Tribunj Apartmanok, Tribunj Nyaralóházak, Tribunj Szállodák, Tribunj Üdülõfalvak, Tribunj Vidéki házak, Tribunj Panziók, Tribunj Vendégszobák , Tribunj Bungalók
Tribunj, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE