Adrialin

Trogir - Dalmácia - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Trogir

Ajánlatunkban 1777 szállás szerepel Trogir-ban az Ön számára.

Trogir városnak kb. 15000 lakosa van és 30 km-re fekszik Split-tól/től, a következő legnagyobb várostól. Trogir városrészei a következők: Seget Donji, Seget Vranjica, központ, Vrsine, Marina, Poljica, Marina, Marina, Ciovo, Okrug Gornji, Arbanija, Drvenik Veliki sziget (Veli), Slatine, Ciovo Okrug Donji, Mastrinka, Ciovo, Zedno, Marina, Sevid, Drvenik Mali-sziget, Kastel Novi, Ciovo, Mavarstica, Ciovo, Businici, Radosic, Ciovo, Duga.


Általánosságok


Trogir az Adriai-tenger gyöngyszeme. A városfallal körülölelt óváros teljesen épen megmaradt, ahová tilos autóval behajtani. A vele szemben található Ciovo-szigettel egy híd köti össze. A sziget ideális fürdőzési és vízi sportlehetőségeket kínál. Split nemzetközi repülőtere tizenöt percnyi autóúttal elérhető innen. Számos szálláslehetőséggel kecsegtetnek a szállodák, apartmanok, magánszálláshelyek és a külterületen található kempingek, amelyek minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtanak. További létesítmények, mint a búvárközpont és a kikötő színesítik a kínálatot, miként az óvárosban és környékén található éttermek is, ahol a hamisítatlan helyi ételkülönlegességeket kóstolhatjuk meg. Trogir régi negyedében lépten-nyomon nevezetességekre bukkanhatunk. A városfalon belül található legtöbb épületen a romantikus és reneszánsz stílus jegyeit ismerhetjük fel. Az UNESCO 1997-ben nyilvánította az óvárost a világörökség részévé. Vonzó úti célok találhatók a közelben, mint Split, Solin, Primosten vagy a Krka Nemzeti Park óriási vízeséseivel. Ezek mind-mind izgalmas és változatos programokat kínálnak. A város előtt elterülő Mali-Drvenik és Veliki-Drvenik szigetek kedvelt úti célok, mert itt szép strandokat és öblöket is találhatunk, amelyek úszásra és napozásra csalogatják a vendégeket.

Történelem

Trogirt a Krisztus előtti 3. században alapították a görögök, Tragurion néven. A félszigeten épített várost a szárazföldtől egy csatornával választották el, mint a középkorban még sok más tengerparti város esetében is, mivel ez jó módszer volt a törökök feltartóztatására. A római uralom idején a várost kereskedelmi kikötővé építették át, hogy a márványt a közeli kőbányákból ide szállíthassák. A népvándorlás után Trogir Bizánc fennhatósága alá került, és gyakran támadták meg a velenceiek. 1123-ban a szaracénok törtek be Trogirba, akik kifosztották, majd pedig felgyújtották a várost. 1420-ban Velence egész Dalmáciát megvásárolta, Trogir kivételével. A várost ezután velencei csapatok hódították meg, és tulajdonképpen Itália gyarmatává tették. Igaz ugyan, hogy a velenceiek több palotát és hatalmas erődöt építettek a török támadás megfékezésére, de a nép kizsákmányolása miatt 1797-ben véres felkelésekre került sor, amelyeknek Napóleon vetett véget1806-ban, és Trogirban eltörölte a feudalizmus rendszerét. Ezután rövid fellendülés következett, amely csak 1814-ig tartott, amikortól az osztrákok kezébe került a hatalom. Nem törődtek a város és a nép érdekeivel, amiért az 1848-as forradalom alatt a Császári és Királyi Monarchiának „megfizettek”.

Nevezetességek

Trogir óvárosa számos 13. és 15. század közötti, jó állapotban lévő épülettel dicsekedhet. Ha a szárazföldi kapunál kezdjük a városnézést, akkor először a város védőszentjének, Ivan Ursininek a szobrához érkezünk. A főtér már a történelmi városmag része, ahol az 500 éve épült, hatalmas Szent Lőrinc-katedrális áll. Az 1123 és 1598 között épített templom a város jelképe és fő látványossága is egyben. A művészien díszített román kapun többek között Ádám és Éva alakja is felismerhető, akik két oroszlánon állnak. Az emberiség ősszüleinek a dalmát képzőművészetben ez a legelső meztelen ábrázolása. A katedrális előtt a főteret szegélyező kávézókból ínycsiklandozó illatok áradnak, és jó alkalmat kínálnak arra, hogy egy jó kávét szürcsölgetve gyönyörködjünk az itteni épületekben. Ezek között találhatjuk a Cipiko-palotát, amely a reneszánsz és a gótikus stílus eklatáns példája. A városközpontot elhagyva pillanthatjuk meg a női bencés rend Szent Miklós-kolostorát, amely gyönyörű belső udvarral rendelkezik. Érdemes megtekintenünk a helyi apácák által összeállított régi műalkotások gyűjteményét, amely a Krisztus előtti első századból származik, és meztelen fiatalembert ábrázoló márvány domborművet is tartalmaz, amely ritkaságnak számít egy zárda épületében.

Sport és szabadidő

A strandok mentén a fürdőzés és a vízi sportok űzése a legnépszerűbb elfoglaltság. A szörfözés és a vitorlázás legalább annyira kedvelt, mint a búvárkodás. Itt minden sportághoz szükséges felszerelés beszerezhető, és részt vehetünk tanfolyamokon is. Trogir az óvárossal átellenben szép kikötővel rendelkezik, ahol egy jachtkikötő is helyet kapott. Itt körülbelül 180 hajó számára tudnak helyet biztosítani. A kikötő rendkívül jól felszerelt, hiszen található benne szervizműhely és emelődaru is, de nemcsak műszaki ellátottsága kiváló, hiszen hajó bérlésére is lehetőségünk nyílik, és élelmiszer-áruházat is találhatunk itt. Trogir környékét felfedezhetjük kerékpáron, amelyeket többek között a piacon, a híd előtt is bérelhetünk. Élményekben gazdag kirándulásokat tehetünk a „Kastelán”, ami az erődök útja. A körülbelül 16 kilométer hosszú partszakasz Split és Trogir között húzódik, és hét erőd mellett vezet. Az eredetileg 13 erődöt, illetve megerősített várkastélyt a 15. században a törökök elleni védekezés céljából építették. Különösen érdemes megtekintenünk a Gomilica-erődöt, amely 31 háznak ad helyet. Érdemes Solint is felfedeznünk, amely az ókori Salonaként Dalmácia legjelentősebb városa volt. Itt Diocletianus római császár nyári rezidenciát építtetett, amely folyamatosan régészeti feltárás alatt áll. Sok helyen találkozhatunk pogány templomok, falak és vízvezetékek maradványaival. Érdemes felkeresnünk a császári kertet is, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk Split városára.

Strandok

Trogirban két nagy strandfürdőt találhatunk, amelyek a kikötő közelsége miatt kevésbé vonzóak. Sokkal nagyobb élményben lehet részünk az előtte elterülő Ciovo-szigeten, amelyet egy hídon keresztül közelíthetünk meg. A város közelében lévő, népszerű szigeten egy kikötőt is találhatunk. Itt magányos strandokon pihenhetünk, és számos szálláslehetőség közül választhatunk. Aki a nevezetességek iránt érdeklődik, annak mindenképpen át kell kelnie a vízen, hogy Trogirba jusson. Csodás strandokon fürödhetünk a szigethez közel lévő Gornij Okrugban is. Gyönyörű kis öböl található a település mellett, amely kicsiny, de sekély, ahol nyugodt pihenésben lehet részünk. Itt búvárközpont is várja a sport iránt érdeklődőket. A Ciovo-sziget rendkívül kellemes, sekély kavicsos strandjai csalogatják a fürdőzés és a vízi sportok szerelmeseit. Trogirtól körülbelül 12 kilométerre, a Marina nevű üdülőhely szintén jó fürdési lehetőségeket kínál, amely egy mély öbölnél található, és egy jachtkikötője is van. Ha szívesen tartózkodunk a természet közelében, és mindenekelőtt nyugodt fürdőzési élményre vágyunk, akkor a település déli és nyugati részén több gyönyörű fekvésű öblöt is felfedezhetünk. Ezekhez gyakran göröngyös utakon és ösvényeken keresztül juthatunk el, ezért érezhetjük úgy az öblöket megpillantva, hogy mi vagyunk az első emberek, akik itt járnak. Személyszállító komppal a Mali Drvenik és a Veliki Drvenik szigeteket is könnyedén megközelíthetjük. A napozni vágyó vendégeket elsősorban a sok szép és hangulatos fürdőzésre alkalmas öböl csalogatja ide.

Nyaralás Trogirban

Trogir a teljesen épen megmaradt középkori óvárosával vonzza vendégeit, amely jelentős nevezetességeinek köszönhetően sok kultúrtörténeti értéket rejt. Trogir fő látványossága a híres katedrális a hatalmas főkapuval, amely a horvát építőmester, Radovan 13. századi alkotása. Ez a legjelentősebb román korból származó, dalmát kőfaragás. Trogir fénypontjának méltán nevezhetjük az óvárost, ezen belül is a Szent Ivan Ursini-kápolnát, amely a reneszánsz építészet egyedülálló remeke. A város főterét, a II. János Pál-teret is érdemes megtekintenünk. Hosszú tengerparti sétányba futnak a középkori szűk kis sikátorok, amelyek sétára hívnak. Egyetlen más dalmát város sem adja vissza ennyire hatásosan a középkori, virágzó kulturális életet. Nagyon jó, hogy egyetlen autó sem zavarja a turistákat a múzeumváros felfedezésében, mivel a városfalak szűk városkapuin keresztül egyetlen jármű sem férne be. A sok szűk kis utcácskát kapuívvel feszítették ki, és ezek a tereken végződnek, amelyeket a festői szépségű templomok, házak és természetesen a hangulatos kávézók szegélyezik. Sok kis üzletet, butikot, galériát és ajándékboltot találhatunk a sikátorokban, amelyek kirakatukkal nézelődésre és vásárlásra csalogatnak.
Trogirban és a környékén lévő szigeteken jó fürdőzési lehetőségeket találhatunk. A napozni vágyóknak és a vízi sporttok kedvelőinek is minden igényt kielégítő szolgáltatásokban lehet itt részük. A tengerparti sétányt övező, esténként nyitva tartó kávézók, bárok jó hangulatukkal varázsolják el az ide betérőket, akiket a hangos zene is csalogat. Az óvároson kívül található diszkók garantálják a hajnalig tartó hangulatot. Július közepétől egy hónapon keresztül Trogirban nagyszabású ünnepséget rendeznek, amelyre mindenkit szeretettel várnak. A folklór és a koncertek széles választéka vonzza a látogatókat az óvárosba, ahol a kastélyban rendezik meg a fiatal tenorok énekversenyét. Rendkívül vidáman zajlik a népi hagyományokat őrző ünnep, amelyet a város patrónusa, Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére rendeznek minden év július 16-án.
nevezetességek

kikötő,  történelmi óváros,  barokk történelmi épületek,  templomok,  parti sétány
gasztronómia és szórakozás

bár,  kávézó,  diszkó,  pizzéria,  étterem,  táncos szórakozóhely
bevásárlás

halbolt,  piac

Nyaralás Trogir az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Trogir-ben vagy csak Trogir-ről információt akar kapni Dalmácia-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Trogir Apartmanok, Trogir Nyaralóházak, Trogir Szállodák, Trogir Üdülõfalvak, Trogir Vidéki házak, Trogir Panziók, Trogir Vendégszobák , Trogir Bungalók
Trogir, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE