Adrialin

Vodice - Dalmácia - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Vodice

Ajánlatunkban 466 szállás szerepel Vodice-ban az Ön számára.

Vodice kisvárosnak kb. 5100 lakosa van és 11 km-re található Sibenik-tól, a legközelebbi nagyobb várostól. Vodice városrészei a következők: Srima, Stablinac, Lovetovo, Zaton, Balota, Blata, Jadrija, Punta, Cista Velika.


Általánosságok


Vodice, a Sibeniktől mintegy 12 kilométerre, északra fekvő üdülővároska az évek során jelentős és élénk turisztikai központtá fejlődött, amely továbbra is szép jövőnek néz elébe. A kisváros igen kedvező helyen, egy hosszan elnyúló öbölben található, amely nyugatról a Burovik-foknak, keletről pedig a Vrulja-öbölnek köszönhetően nyugodt fürdőzést és felejthetetlen vízi sportélményeket kínál. A gyönyörű strandok mellett érdemes megtekintenünk Vodice festői szépségű kis óvárosát is, amelynek jelképe a 18. században épített barokk stílusú templom. A város turisztikai élete a kikötő környékére összpontosul, ahol számos étterem és kávézó bőséges kínálattal várja vendégeit. Több szálloda, apartman és egy új, központi helyen található kemping minden igényt kielégítő szállással várja vendégeit. Jó vásárlási lehetőséget biztosítanak a kisebb üzletek, valamint egy nagyobb szupermarket is, amely Horvátország legalacsonyabb áraival hirdeti magát. A buszpályaudvarról naponta többször indulnak járatok Zadarba, Splitbe, Sibenikbe, Murterbe, illetve a közelebb és távolabb lévő városokba egyaránt. A kikötőből naponta 2-4 alkalommal is utazhatunk a Zlarin- és Prvic-szigetre. Vodicéből csodás sétát tehetünk a két kilométerre levő Tribunjba, amelynek városmagja egy szigeten terül el. Itt a hangulatos, régi halásztelepülés mellett csodálatos fürdőzésben lehet részünk.


Történelem

Vodice történelmét egészen az ókorig vezethetjük vissza. A rómaiak alapították az Arausa Antonia nevű települést, amely ma már igen bőséges ásatási helyként szolgál. Vodicét először hivatalosan az 1402-ben épült Szent Kereszt-templommal kapcsolatban említik. Az épület a várostól távolabb eső, Punta-félszigeten lévő temetőben kapott helyet. A város központjában található, barokk stílusú templomot 1746-ban egy korábbi templom alapjaira építették, amely szintén a Szent Kereszt nevet viselte. Vodice 1664-től védekezésre kényszerült az előrenyomuló törökök miatt, ezért a várost vastag falakkal vették körbe, illetve tornyokkal és két szárazföldre átvezető híddal látták el. 1660 körül készült el a Kármelhegyi Boldogasszony kápolna, amelyet a város védőszentjének tiszteletére emeltek a Vodicétől mintegy két kilométerre, északra található Okit-hegyen. Két kilométert tovább haladva Gradinába jutunk. Úgy tartják, hogy Vodice régen ezen a területen kapott helyet. Innen nem messze egy római kori ciszternát tekinthetünk meg. A körülbelül 140 méter magas Mrdakovica-hegyen található az Arauzona nevezetű ásatási hely, ahol Kr. e. 3-2. századból származó leletek kerültek elő a föld alól. Vodice neve arra utal, hogy a város vizekben bővelkedik. Egészen a középkorig Vodice látta el a környező településeket is vízzel, amire nevének jelentése, a „vizecske” is utal.

Nevezetességek

Vodice gyönyörű óvárosa szűk kis utcáival nyugodt sétára hívja látogatóit. A vidékre jellemző kicsiny, terméskővel borított utcácskákat borospincék szegélyezik, amelyek megadják a nyüzsgő városka alaphangját. Az óváros központjának képét a 18. században épült, barokk stílusú Szent Kereszt-plébániatemplom uralja. Az egykori erődítmények közül a Corica toranj nevű torony annak a várnak állít emléket, amely ezen a helyen állt, és a város, illetve a környék lakosságának védelmet és menedéket nyújtott a támadó ellenséggel szemben. Festői képet nyújt a jachtkikötő is, amelyben sokféle hajót csodálhatunk meg, és a környező üzletek és éttermek élénk forgatagával együtt hozzájárul a hely sajátos hangulatához. Valamivel Vodicén túl látható a 15. század elején épített Szent Kereszt-templom, amely a régi temetővel az egész Punta-félszigetet uralja. Egy kellemes sétával eljuthatunk a mintegy két kilométer távolságban lévő Okit-hegyhez, amelyen a Kármelhegyi Boldogasszony-kápolna emelkedik. Az 1660 körül épült kis templomot a város védőszentjének tiszteletére emelték. A Mrdakovica-hegyen régi, ókori emlékeket fedezhetünk fel. Itt volt Vodice első települése, amely a Krisztus előtti 3-2. század környékére tehető.

Sport és szabadidő

A kiváló minőségű víznek köszönhetően a fürdőzés és a vízi sportok nagy népszerűségnek örvendenek. A kis város sportcentrumában egy futballpályát, több teniszpályát és minigolfpályát is találhatunk. Még egy kikötőt is megcsodálhatunk, ahol evezős és motorcsónakokkal is egyaránt kiköthetünk, és itt vízi járműveket is bérelhetünk. A sportcentrumban szörfdeszkákat és kerékpárt is bérelhetünk vagy akár vásárolhatunk is. Hasonló szolgáltatást nyújtanak a szállodák és a turisztikai ügynökségek, amelyek szintén különféle csónakokat adnak bérbe. A jól kitáblázott bicikliutak csodaszép, élményekben gazdag túrákra hívogatnak Vodice környékére. Választhatjuk például a Tribunjba vezető utat, amely után Tisno felé vehetjük az irányt, vagy pedig eltekerhetünk a Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnához is. Szintén kiváló minőségű utak vezetnek Gradinába, az egykori Vodicébe, vagy az arauzonai ásatáshoz. A közelben fekvő Sibenik óvárosa egynapos kirándulásra hívogat. Komppal gyorsan átkelhetünk a Zlarin-szigetre, amely környezetének szépsége és csodálatos koralljai miatt igen kedvelt úti cél. Zlarin kis fürdőszigetként is rendkívül népszerű. A hobbihajósok gyakran veszik célba, meghitt kis fürdőhelyet keresve, a sziget festői környezetében gyönyörködve. Érdemes egy kis kitérőt tennünk a szomszédos Prvic-szigetre is, amely pihenésre, lazításra csalogat.

Strandok

Vodice hosszan elnyúló öble kiváló fürdőzési lehetőségeket kínál, ahol biztosan találunk megfelelő, szabad fürdőhelyet. A város előtt lobogó kék zászló, amely a tenger vizének kiváló minőségére és a strand tisztaságára utal, garantálja a kellemes fürdőzést. Mivel Vodice nem rendelkezik saját természetes stranddal, a szállodák előtt mesterséges fekvőhelyeket alakítottak ki. Közvetlenül a több kilométer hosszú parti sétány előtt betonozott fürdőhelyeket találunk, a mögöttük lévő szállodákat szép füves napozókkal látták el. A fürdőzni vágyók és a vízi sportok kedvelői számára igen jó feltételek adottak a kék zászlóval kitüntetett Plava plaza strandon, amely északi irányban, körülbelül két kilométer hosszan egészen Tribunjig tart. A szigeten lévő egykori halászfalu régi központján keresztül tett séta kellemes változatosságot nyújt az egész napos strandolás után. A már a római korban is itt álló, régi kőhíd mellett szép kikötő található. Beiratkozhatunk a Vodice szörfiskolájának tanfolyamára is, ahol a szükséges felszereléseket is beszerezhetjük. Errefelé a búvárkodás is igen népszerű sport. A szükséges kellékek és tanfolyamok kínálata mellett a búvárközpont vezetett túrákat is indít. Jelentkezhetünk éjszakai búvárkodásra, de a tenger fenekén lévő roncsokhoz is lemerészkedhetünk, illetve a Kornáti-szigetekre is elutazhatunk. A Kornáti Nemzeti Park igen híres lenyűgöző víz alatti világáról. Itt arra is lehetőség nyílik, hogy a Kaprije-szigetnél a Francesca da Rimini hajójának roncsait szakavatott vezető segítségével megtekintsük.


Nyaralás Vodicében

Vodice, az élénk kikötővároska Sibenik hosszú öblének mentén helyezkedik el. Számos szállodájával, nyaralójával, valamint kikötőjével széles körű turisztikai szolgáltatásokat kínál. Míg Dalmáciának ezen a részén inkább nyugalmasabb, csendesebb, komolyabb történelmi múlttal rendelkező városkákkal találkozunk, addig Vodice kissé nagyviláginak tűnik művészi sétányaival, strandjaival, sok-sok szállodájával és árkádjaival. Nem hiába nevezik ezt a helyet „Mini-St.-Tropez”-nak is. Ennek megfelelően Vodice fő attrakciói közé tartozik széles sportkínálata, számos rendezvény, valamint egy hatalmas kikötő is. A nagyobb gyermekekkel érkező családok biztosan nem fognak itt unatkozni, hiszen a fiatalabb vendégek a strandon kipróbálható sporttevékenységek mellett két szabadtéri diszkóban is szórakozhatnak. Itt senkit sem zavar, ha a tizenévesek jó hangulatban, hajnalig múlatják az időt. Vodicét azonban nemcsak a modern életvitel jellemzi. A város ugyanis történelmét egészen a római korig, vagyis az Arausa Augusta nevű településig vezetheti vissza. Amíg a kis óváros barokk templomával és keskeny utcácskáival sétára hívogat, a kilométernyi hosszú parti sétányon azok a turisták töltik idejüket, akik a nyüzsgő életet részesítik inkább előnyben. Sok étteremben és kávézóban érezhetjük jól magunkat, a kikötő és a bevásárlóközpont pedig nézelődésre és vásárlásra csábít. Itt nyáron is rendeznek gyermeknapot, melynek során festészettel kapcsolatos tevékenységek és sok egyéb program biztosítja, hogy a kicsik jól szórakozzanak. Ha tavasszal utaznánk Vodicébe, akkor az ott lakókkal együtt ünnepelhetjük a nagyszabású húsvéti ünnepet. Húsvét hétfőn ünnepélyes reggelit adnak a helyi lakosok és a turisták számára egyaránt. Felejthetetlen élményekben lehet részünk a július végén megrendezésre kerülő jazzfesztiválon, a májusban tartott gradinai piknikezésen, valamint július 16-án, a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén is. A Vodice-ünnep különböző színházi, zenekari, valamint folklórelőadásokkal könnyed szórakozást ígér.
nevezetességek

kikötő,  barokk történelmi épületek
sportolási lehetőségek

szörf
bevásárlás

pékség,  piac,  szupermarket

Nyaralás Vodice az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Vodice-ben vagy csak Vodice-ről információt akar kapni Dalmácia-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Vodice Apartmanok, Vodice Nyaralóházak, Vodice Szállodák, Vodice Üdülõfalvak, Vodice Vidéki házak, Vodice Panziók, Vodice Vendégszobák , Vodice Bungalók
Vodice, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express
ESIF
EU
Hamag

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE