Adrialin

Vrsar - Isztria - Horvátország

Információk az Ön nyaralásához Vrsar

Ajánlatunkban 77 szállás szerepel Vrsar-ban az Ön számára.

Vrsar helység lakosainak száma kb. 2700 és Porec, a legközelebbi nagyobb város vonzáskörzetében fekszik. Vrsar részei a következők: Mrgani, Burici (Kanfanar), Klostar, Barat.


Általánosságok


A Vrsar nevezetű üdülőhely Isztria nyugati partjánál fekszik, és a poreci riviéra legdélebbi települése. A nyugodt tengerparti városka vonzereje a hely kettéosztottságában rejlik. Az egyik oldalon a dombos óvárost csodálhatjuk meg az egymáshoz szorosan épített házakkal, a másik oldalon pedig a hosszú tengerparti sétány található, Vrsar modern részével együtt. A nagyszerű fürdőzési lehetőségek és a szemközti Koversada-szigeten lévő, rendkívül népszerű nudista strand egyre több napozni vágyót vonz a festői szépségű városkába. Vrsart autóval könnyedén megközelíthetjük, de nagyon jó a buszközlekedés is Porecbe és Pulába egyaránt, Rovinjba is naponta többször indulnak járatok. Amennyiben távolabbi úti célokat szeretnénk elérni, akkor Pulában vagy Porecben át kell szállnunk egy másik járatra. Vrsarban minden igényt kielégítő szálláshelyeket találhatunk a szállodákban, apartmanokban és a város előtt található három kempingben is. Koversada, a hatalmas kempingfalu ad helyet Európa második legnagyobb nudista strandjának, amely mintegy 7000 vendég befogadására képes. Vrsar ennek ellenére meg tudta őrizni nyugodt, kisvárosi jellegét, amelyet annak is köszönhet, hogy turisták nagy tömegben többnyire az autós kempingekben és a strandokon fordulnak meg. Vrsar környéke szép kirándulásokra hív, amelyeket busszal vagy hajóval is megtehetünk. Hajós kirándulás alkalmával a gyönyörű természeti környezettel rendelkező Limski fjordot is megtekinthetjük.

Történelem

A tudósoknak még nem sikerült minden kétséget kizárólag bizonyítaniuk, hogy a település neve honnan ered. Különböző okleveles említése ismert, mint „Ursaria”, „Orsaria” és „Versarium”. Sokan úgy gondolják, hogy nevéhez a közeli Funtana település adta az ihletet, ahol már a római időkben is két forrás fakadt. Akkoriban a források környékén szigorú építési tilalom volt érvényben annak érdekében, hogy az értékes vízbe ne engedhessék bele a szennyvizet. Emiatt a rómaiak a városaikat vízvezetékkel látták el, hogy a létfontosságú ivóvízhez mindenki hozzájuthasson. Néhány ókori lelet, római villák és mozaikok maradványai a római település elméletét támasztják alá. A középkorban Vrsar lakossága olyan mértékben megnövekedett, hogy a dombot a település „kinőtte”, amelyet városfallal vettek körbe. Ennek faltöredékeit, két városkaput, a kastélyt, valamint egy ókeresztény templom maradványait még ma is megtekinthetjük. Vrsart 983-tól 1778-ig a poreci püspökség irányította, majd a napóleoni háborúk során vált önálló településsé. Az idegenforgalom itt régi hagyományokra tekinthet vissza, mert a poreci püspökök ide építtették nyári rezidenciájukat. A legendás velencei nőcsábász, Giacomo Casanova, akiről Vrsarban egy utcát is elneveztek, állítólag itt is „szedte áldozatait”. Amikor a Koversada-szigetet 1961-ben nudista stranddá alakították át, Vrsarból, az egykori halászfaluból is feltörekvő üdülőhely lett.

Nevezetességek

A felső város központjának képét a régi Degrassi-tér uralja. Itt zajlott több évszázadon keresztül a mindennapi élet. Itt találhatók a piacok, a Szent Antal-templom, és itt van az igazgatási székhely is. A szép, romantikus stílusú városkapu egykor az erőd részét képezte. Az óváros legmagasabb pontján emelkedik a Szent Márton-plébániatemplom, amely elhelyezkedése és mérete miatt Vrsar uralkodó épülete. A templomot a városfal maradványaira építették a 19. században. Mivel Napóleon nem engedélyezte templomok építését, ezért teljes egészében csak 1935-ben fejezték be, miután az akkori plébános, Giovanni Guareschis híres regényhőséhez, Don Camillóhoz hasonlóan liberálisan lépett fel. Közvetlenül a templom mellett emelkedik a díszes érseki palota, amely a poreci püspökök nyári rezidenciájaként került megépítésre. A már a 12. században létrehozott, és a török veszély miatt a 14. században erődökkel körbevett palota a püspökök menedékhelye is volt, amikor a népesség a magas adókat a papságon számon akarta kérni. A kortárs képzőművész, Dusan Dzamonja szoborparkjában modern, de a közvéleményt megosztó alkotásokat csodálhatunk meg. Ez Funtana irányában található, és csak a turisztikai információs iroda közvetítésével tekinthetjük meg.

Sport és szabadidő

Jó sportolási lehetőségeket találhatunk a Vrsar környéki üdülőkben és kempingeken egyaránt. Itt a vízi sportokhoz, például a búvárkodáshoz, szörfözéshez, valamint az evezéshez szükséges kellékeket szerezhetjük be. Az időt kellemesen eltölthetjük teniszezéssel, pingpongozással és minigolffal egyaránt. Különleges Vrsar sportrepülőtere, amely körülbelül két kilométerre, északra fekszik a várostól. A vendégek innen érdekes és izgalmas utakra indulhatnak. A különböző szigeteket az égből felfedező charterjáratok mellett az isztriai tengerpartot egy biplánon is „bejárhatjuk”. A bátrabbak ejtőernyős ugrásra is vállalkozhatnak. Mindenfelé szép úti célokat találhatunk. A parton Pula és Porec hívogatja a vendégeket történelmi városmagjával és nevezetességeivel. Páratlan természeti szépségben lehet részünk, ha ellátogatunk a Limski-fjordhoz. Itt a karsztdombokon fenyők és ciprusfák nőnek, a fjordban pedig kagylót és osztrigát tenyésztenek. A fjordot csak hajóval fedezhetjük fel, amelynek fedélzetén a fjord belsejébe juthatunk. Itt a hegyszoros sziklafalai mindkét oldalon a 100 méteres magasságot is elérik. Rovinjban is érdemes kirándulást tennünk, ez a horvát tengerpart „kirakatvárosa”. A harmonikus városkép a kicsiny házakkal és a magával ragadó Szent Eufémia-templommal festői képet alkot.

Strandok

A város közvetlen közelében, egy földnyelven találhatjuk Montrakert, ahol szép fürdőhelyek várnak ránk, a Turist nevezetű autóskempinghez közel. A strandra a Rade Koncara parkolón keresztül juthatunk el. Innen gyalogutak vezetnek a szép füves napozókhoz, majd tovább a partra. Az út a montrakeri képzőművész iskola mellett halad, érdemes egy pillantást vetnünk rá. Úszásra a sétányon is van lehetőségünk a kilátótorony alatt. Az ezzel szemben található lagúnát a Sveti Juraj-szigetig az úszók számára zárták le. Ezt főleg a legkisebbek élvezik, valamint azok, akik nem vagy csak kevésbé tudnak úszni. Ha Sveti Jurajba szeretnénk átúszni, mindenképp húzzunk strandcipőt, mert az éles sziklák meglehetősen veszélyesek. Az előttünk elterülő Koversada-sziget a nudista strandolók számára óriási élményt jelent. Itt található Horvátország legnagyobb nudista strandja kempingekkel és nyaralókkal. A szigeten 1961-ben tették lehetővé a ruha nélküli fürdőzést, később az itt strandolók hada egészen a közelben fekvő partokig „elmerészkedett”. A Funtanai-földnyelv környékén is sok kellemes strandot találhatunk, különösen az édes vizű források közelében. Itt beszerezhetjük a búvárfelszereléseket is, és vezetett búvárkirándulásokat tehetünk a part mentén. Ezek alkalmával a sok kis szigetet, valamint a vonzó víz alatti világot is felfedezhetjük.

Nyaralás Vrsarban

A festői szépségű Vrsar óvárosa gyönyörű templomával kedvelt úti cél Isztriában. A nemrég felújított Szent Martin-plébániatemplom világítóan fehér harangtornyával már a távolból észrevehető. A dombra épített, óváros fölé magasodó templom a 20. századtól kezdve a város jelképe. Vrsar kikötője idilli környezetben, egy széles öbölben található, amely kicsiny, zöld szigeteivel magával ragadja a turistákat. Az óváros düledező erődje hozzájárul Vrsar pazar középkori hangulatához, minként a tölgyfából készült, román stílusú városkapu is, amely a domb lábánál fekszik. A Sveta Foska-kápolna ad otthont a szentek múzeumának, melynek szakrális gyűjteményét feltétlenül meg kell tekintenünk. A város történelmi szempontból legjelentősebb és legszebb épülete a 12. században, román stílusban épült, a kikötő öblében található Szűz Mária-templom. Innen hajótaxival utazhatunk a közelben található Funtanába, vagy pedig Vrsar 18 lakatlan szigetére tehetünk látogatást. Vrsar pörgős tengerparti életét megtöri a felsőváros szép sétánya, amely a városnak kifejezetten előnyére válik. Az öböl környékére élénk nyüzsgés jellemző, míg az óvárosban nyugodt hangulat uralkodik. Az éttermek, kisvendéglők és falatozók színes kínálattal rendelkeznek. Leginkább a helyi különlegességeket szolgálják fel a vendégek asztalára, amelyek rendkívül kedveltek. Az ínyencek a Funtana nevezetű halászfaluban 40 hely közül választhatnak, amelyek itt szinte egymás hegyén-hátán találhatók. Vrsar a strandoláshoz és a legkülönbözőbb vízi sportok űzéséhez kitűnő feltételeket kínál. Aki a távolabbi vidéket is szeretné felfedezni, az szép úti célokat találhat a város közeli és távoli környékén egyaránt. A keskeny, mintegy tíz kilométer hosszú Limski-fjord öble kedvelt úti cél, amelytől a természet kedvelői el lesznek ragadtatva.
sportolási lehetőségek

úszás,  búvárkodás
gasztronómia és szórakozás

bár,  kávézó,  diszkó,  pizzéria,  étterem,  táncos szórakozóhely
bevásárlás

ajándékbolt,  szupermarket
Videók

 

Nyaralás Vrsar az Adrialinnal

Itt olcsó szálláshelyeket talál az Ön következő utazásához :

image description

Nyaralásához nyaralót, nyaralóházat, hotelt, vidéki házat, panziót, vendégszobát vagy bungallót keres Vrsar-ben vagy csak Vrsar-ről információt akar kapni Isztria-ben, akkor jó helyen van nálunk.

Itt olyan szállásokat talál, mint nyaralók, nyaralóházak, vidéki házak, hotelek, nyaralóhelyek, panziók, vendégszobák, bungalók, hajóutak, jacht utazások, kirándulások. Adrialin változatos ajánlatokat kínál horvátországi, olaszországi és ausztriai utazásaihoz.

Az ajánlathoz:
Vrsar Apartmanok, Vrsar Nyaralóházak, Vrsar Szállodák, Vrsar Üdülõfalvak, Vrsar Vidéki házak, Vrsar Panziók, Vrsar Vendégszobák , Vrsar Bungalók
Vrsar, jó választás az Ön nyaralásához Horvátországban.

Tagja

 • az Adrialin RDA tag

Partnere

 • Adrialin a Horvát Turisztikai Központ partnere

Biztonságos fizetés

 Átutalás és a következő fizetési módok:
PayPal, Terhelés, MasterCard, Visa, American Express

Adrialin világszerte

 • DE
 • AT
 • IT
 • CZ
 • HU
 • SK
 • GB
 • FR
 • NL
 • PL
 • HR
 • SI
 • DK
 • SE
 • NO
 • CH
 • RU
 • BE
 • DE
  • DE DE
  • AT AT
  • IT IT
  • CZ CZ
  • HU HU
  • SK SK
  • GB GB
  • FR FR
  • NL NL
  • PL PL
  • HR HR
  • SI SI
  • DK DK
  • SE SE
  • NO NO
  • CH CH
  • RU RU
  • BE BE